جریان کشی موبایل
یکی از روشهای تست و عیبیابی در تلفنهای همراه، استفاده از جریان کشی موبایل است. حداقل یکبار برای همه ما پیشآمده که گوشی یا تبلتمان نیاز به تعمیر و بررسی توسط تعمیرکار را داشته باشد. در این مواقع، احتمال دارد که در حین صحبت با یک تعمیرکار متوجه شوید که او گوشی یا شارژرتان را به یک دستگاه متصل میکند. سپس، با استفاده از کابلهایی قرمز و مشکی رنگ که اتصال دستگاه با گوشی شما را ممکن ساخته، اعدادی را قرائت میکند. این کار که معمولاً اولین قدم برای عیبیابی موبایل شما است، جریان کشی نام دارد.
در جریان کشی گوشی، تعمیرکار موبایل را به یک منبع تغذیه متصل میکند. میزان جریان نمایش داده شده در حالتهای مختلف روشن و خاموشبودن گوشی، سالم یا معیوببودن آن را نشان میدهد. در ادامه جران کشی موبایل که یکی از بخش های مهم آموزش تعمیرات موبایل است، را با آموزشگاه کارو استخدام یررسی میکنیم.
فهرست مطالب
Toggleکاربرد جریان کشی موبایل
با استفاده از جریان کشی موبایل، میتوان طیف گستردهای از مشکلات رایج گوشیهای موبایل را بررسی کرد. از رایجترین مشکلاتی که اغلب دارندگان گوشیهای موبایل با آن مواجه میشوند، عدم عملکرد صحیح باتری است. در این مورد، ممکن است باتری موبایلتان به خوبی شارژ نشود، سرعت شارژ بسیار ضعیف باشد و یا برعکس، با وجود عدم استفاده از موبایل، سرعت دشارژ و خالیشدن باتری بیشتر از حد معمول باشد. حتی ممکن است زمانی که به صورت تصادفی و با استفاده از دکمه پاور گوشی، صفحه نمایش گوشی را روشن میکنید، شارژ گوشی شما، 90 درصد باشد. با این حال، اگر چند ثانیه بعد مجدداً این کار را تکرار کنید، میبینید که این عدد به 30 رسیده و در دفعه سوم، عدد نمایش داده شده، 58 درصد است!
چنین مسائلی بروز یک مشکل خاص را در موبایلتان نشان میدهند. با این حال، با تست جریان کشی گوشی میتوان به راحتی این نوع اشکالات را بررسی کرد. به طور کلی، مواردی چون روشننشدن موبایل با وجود شارژ 100 درصد و نیز عدم اجرای درست اپلیکیشنهای موبایل را با استفاده از همین روش میتوان بررسی کرد. حتی میتوان متوجه شد که آیا مشکل از سختافزار گوشی است و یا این که نرمافزار موبایل نیاز به بررسی دارد.
نحوه جریان کشی
به طور کلی، تست جریان کشی موبایل میتواند در سه حالت انجام گیرد. در حالت اول، گوشی به طور کامل خاموش است. در حالت دوم، تعمیرکار پاور موبایل را فشار میدهد و گوشی در حال بالا آمدن و یا اصطلاحاً لودکردن برنامهها است. حالت سوم نیز حالت استندبای موبایل است یا اصطلاحاً زمانی که گوشی آماده به کار است.
قدم اول برای تست جریان کشی موبایل، اتصال موبایل به یک منبع تغذیه است. برای این منظور، تعمیرکار ابتدا قاب پشت گوشی را باز میکند و باتری را خارج مینماید. همزمان، منبع تغذیه را روشن کرده و مقدار ولتاژ و جریان آن را تنظیم میکند. اطلاعات روی باتری موبایل نشان میدهد که گوشیهای مختلف، ولتاژی بین 3.6 تا 3.8 را دارند که ولتاژ نامی نامیده میشود. تعمیرکار، ولتاژ منبع تغذیه را بر عددی بالاتر از ولتاژ نامی تنظیم میکند. البته، این عدد، عموماً کمتر از عدد نوشتهشده بر روی کلگی شارژر موبایلها است. معمولاً عدد روی کلگی شارژر گوشیها 5 ولت میباشد. بنابراین، به نظر میرسد که عددی چون 4 ولت، که در رنج بالاتر از ولتاژ نامی و پایینتر از 5 ولت است، مناسب باشد. جریان نیز معمولاً بر روی یک یا دو اهم تنظیم میگردد.
پس از تنظیم ولتاژ و جریان منبع، تعمیرکار سر قرمز رنگ پراب را به سر مثبت کانکتور باتری متصل میکند. سر مشکیرنگ پراب نیز به سر منفی کانکتور باتری یا همان بدنه باتری متصل میگردد. در این مرحله، میتوان برای حالتهای مختلف روشن، خاموش و استندبای موبایل، جریان عبوری از موبایل را قرائت نمود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با منبع تغذیه میتوانید مقاله (( انواع منبع تغذیه برای شغل تعمیرات موبایل+ معرفی و مقایسه )) مطالعه کنید.
برگزاری دوره آموزش تعمیرات موبلایل به صورت تخصصی در کارو استخدام
تلفن تماس: 02188949711
معیار عددیِ جریان در تست موبایل
بررسی مقدار جریان کشی موبایل در حالتهای مختلف روشن یا خاموشبودن و نیز حالت استندبای موبایل، روشی برای تشخیص سالم یا معیوببودن گوشی است. به طور کلی، زمانی که تلفن همراه شما خاموش است، آمپرسنج عدد صفر را نشان میدهد. به این دلیل که گوشی در حالت خاموش، هیچ میزان جریانی را مصرف نمیکند. به زبان ساده، گوشی خاموش “هیچ جریانی نمیکشد”. به محض روشنکردن گوشی، آمپرسنج عددی بیشتر از صفر را نشان میدهد که این عدد بسته به میزان استفاده از گوشی و برنامههایی که در حال اجرا هستند، متفاوت خواهد بود. معمولاً در مرحله تست گوشی معیار سالمبودن موبایل، مشاهده عدد 0.85 آمپر است.
در حالت استندبای بهتر است گوشی در حالت پرواز باشد تا عوامل جانبی چون اتصال به وایفای منجر به تغییر مقدار جریان قرائتشده نشوند. در حالت استندبای، مقدار جریان قرائتشده بایستی صفر باشد. جریانهای بیشتر از صفر آمپر در حالت استندبای، نشاندهندهی نشتی جریان است. بهعبارتی، گوشی نیاز به تعمیر دارد.
نوع مشکلات و ایرادات احتمالی
تست جریان کشی موبایل، اولین قدم و در عین حال حیاتیترین قدم برای یافتن مشکلات احتمالی است. در مراحل بعدی، بایستی بسته به حالت جریانکشی، ایرادات احتمالی را تشخیص داد. به عنوان مثال، فرض کنید که شما در مرحله تست جریانکشی برای حالتی هستید که گوشی روشن است. در این حالت، انتظار میرود که با فشردن پاور، عددی بیشتر از صفر برای آمپر مشاهده شود. با این حال، مشاهده میکنید که جریان عدد صفر را نشان میدهد. در این حالت ممکن است اشکال از نحوه اتصال گوشی به منبع توسط شما باشد؛ مثلاً عدم اتصال مناسب پراب به کانکتور باتری. در غیر این صورت اگر با وجود اطمینان از برقراری اتصالات مورد نظر، آمپر قرائتشده همچنان صفر باشد میتوانید نتیجه بگیرید که گوشی نیاز به تعمیر و بررسی بیشتر دارد.
در حالتی دیگر، ممکن است پس از روشن کردن صفحه گوشی، برای لحظهای جریان را داشته باشید اما پس از مدت زمان کوتاهی، جریان به صفر بازگردد. حتی ممکن است گوشی در حالت خاموش، جریانی بیشتر از صفر را نشان دهد. تشخیص دلیل خرابی تحت این شرایط و موارد مشابه دیگر بدون انجام تست اولیه جریان کشی موبایل غیرممکن است.
نکات مهم در هنگام تست جریان کشی موبایل
اگرچه فرآیند تست جریان کشی موبایل، به نظر ساده میرسد اما، اشتباهات جزئی میتواند باعث آسیب جدی به گوشی شود. به طوری که، نه تنها راهی برای برطرفکردن ایرادات قبلی گوشی نباشد، بلکه به مشکلات آن نیز بیفزاید. به عنوان مثال، اعمال ولتاژ بیشتر از حدود 5 ولت به منبع تغذیه، ممکن است باعث خرابی و تعویض مادربورد گوشی شود. مواردی هم هست که ممکن است نیاز باشد ولتاژ اعمالی به منبع تغذیه از حد نرمال (که معمولاً 4 ولت است)، کمی بیشتر باشد. این مورد معمولاً برای حالاتی چون آبخوردگی گوشی اتفاق میافتد. در این حالت، تنظیم ولتاژ منبع بر روی 4.5 ولت، منجر به نمایش خطا خواهد شد. خلاصه موضوع این است که همه قدمهای انجام تست جریان کشی موبایل بایستی با دقت هر چه بیشتر صورت بگیرد.
آموزشگاه کارو استخدام
ما در آموزشگاه کارو استخدام، به طور کامل دورههای آموزش جریان کشی موبایل را ارائه میدهیم. از آن جا که در این دوره، از صفر تا صد به مطالب تئوری و عملی پرداخته میشود، آموزش برای همگان مفید و کاربردی خواهد بود. همچنین، بازه زمانی برگزاری دورهها بسیار منعطف است و مناسب برای همه افراد- محصل و شاغل- خواهد بود. به طور کلی، زمانبندی برگزاری دورههای آموزشی همه روزه (حتی 5 شنبهها و جمعهها) از ساعت 9 صبح تا 9 شب است.
علاوه بر دوره آموزش جریان کشی موبایل، آموزشگاه کارو استخدام مجری برگزاری بیش از هشتاد دوره و کارگاه تخصصی تحت نظارت سازمان فنی حرفهای است. کارگاهها و دورههای آموزشی تحت نظارت آموزشگاه کارو استخدام، شامل دورههای تخصصی نصب و تعمیرات است. از جمله دورههای در حال برگزاری، دوره تخصصی تعمیرات موبایل، آموزش برق ساختمان، آموزش نحوه اندازهگیری کرکره برقی، آموزش هوشمندسازی ساختمان و آموزش Plc است. همچنین، میتوان به دورههای نصب آیفون تصویری، اعلام سرقت، نصب دوربین مداربسته، نصب دربهای اتوماتیک شیشهای، درب ریلی و اعلان حریق اشاره نمود. برای کسب اطلاعات دقیق از زمان برگزاری هر دوره و همچنین دریافت مشاوره رایگان میتوانید با شماره ثابت 02188949711 تماس حاصل فرمایید.
نویسنده
برترین دوره های ما
- دوره آموزش PLC
- آموزش برق ساختمان درجه 1و2
- آموزش تعمیرات موبایل
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- دوره آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب درب شیشه ای
- آموزش نصب اعلام حریق
- دوره آموزش نصب داکت اسپلیت
- آموزش نصب درب اتوماتیک
- آموزش نصب درب ریلی
- آموزش نصب دزدگیر اماکن
- آموزش نصب سانترال
- آموزش هوشمندسازی ساختمان
دیدگاهتان را بنویسید