علت داغ شدن گوشی + راه حل
داغ شدن گوشی هوشمند یکی از مشکلاتی است که ممکن است برای هر گوشی به وجود بیاید. تفاوتی ندارد که از چه مدل گوشی استفاده می کنید، در هر صورت ممکن است با این مشکل روبرو شده و حس کنید عملکرد گوشی با افت روبرو شده است. به همین دلیل است که داغ شدن گوشی در اغلب موارد موجب ایجاد نگرانی برای کاربر خواهد شد. در ادامه به بررسی علل رایج داغ شدن گوشی موبایل هوشمند پرداخته و راه حل هایی را برای برطرف کردن این مشکل مطرح خواهیم کرد. پس با آموزشگاه کارو استخدام همراه باشید.
فهرست مطالب
Toggleچرا داغ شدن گوشی موبایل اتفاق می افتد؟
هنگامی که با داغ شدن گوشی هوشمند روبرو می شوید، می توانید گرمای حاصل از آن را در قسمت های مختلف گوشی نظیر صفحه نمایش و قسمت پشت گوشی حس کنید. باتری گوشی که به واسطه الکتریسیته شارژ و دشارژ می شود، یکی از منبع های ایجاد گرما و افزایش دمای گوشی هوشمند به شمار می آيد. زمانی که دمای گوشی موبایل افزایش پیدا می کند، ممکن است تا این گرما در پردازنده، دوربین و قسمت های دیگر نیز حس شود.
دمای نرمال گوشی موبایل چقدر است؟
کمپانی های سازنده تلفن همراه، در هنگام عرضه محصولات خود، در دفترچه راهنمای محصول به محدوده دمای عادی گوشی موبایل اشاره می کنند. برای مثال، کمپانی اپل این نکته را مطرح نموده است که دمای ۰ الی ۳۵ درجه سانتی گراد، برای استفاده از گوشی همراه مناسب خواهد بود. این کمپانی این دما را به عنوان دمای عادی و نرمال محصولات خود معرفی کرده است. همچنین اپل اعلام کرده است که بهتر است دمای گوشی های تولید شده توسط این مجموعه را در بازه ۲۰ الی ۴۵ درجه نگه دارید. این دما به عنوان دمای مجاز شناخته می شود که مانع بروز آسیب برای گوشی موبایل خواهد شد و از این حیث، به حفظ سلامت آن کمک می کند. همچنین در این زمینه توصیه می شود که برای جلوگیری از افزایش دمای دستگاه، آن را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید.
در حال حاضر، تمامی گوشی های موبایل که توسط کمپانی های مختلف تولید و عرضه می شوند، دمای مجاز و استاندارد گوشی های خود را اعلام کرده و اطلاعات لازم را در اختیار کاربران قرار می دهند. به طور کلی، توصیه می شود تا گوشی هوشمند خود را به شکلی مورد محافظت قرار دهید که دمای آن افزایش محسوسی پیدا نکند. اگر هم دمای گوشی افزایش پیدا کرد، سعی کنید تا با برطرف کردن علت آن، این موضوع را برطرف نمایید.
توجه داشته باشید که داغ شدن گوشی موبایل در برخی از موارد عادی خواهد بود. پس اگر در برخی از موارد حس می کنید که دمای گوشی بالا رفته و بلافاصله خنک می شود، احتمالا مشکل خاصی در این زمینه وجود نخواهد داشت. زیرا جریان الکتریسیته ای که در وسایل الکترونیکی موجود است، زمینه تولید گرما و داغ شدن گوشی هوشمند را فراهم می آورد. ولی به صورت کلی توصیه می شود تا میزان گرمای گوشی را مدنظر قرار دهید و در صورت لزوم، اقداماتی را برای کاهش دمای گوشی انجام دهید.
برگزاری دوره آموزش تعمیرات موبلایل به صورت تخصصی در کارو استخدام
تلفن تماس: 02188949711
چطور می توانیم دمای گوشی موبایل خود را اندازه گیری کنیم؟
اگر قصد دارید تا دمای گوشی خود را اندازه گیری نمایید، بهترین راه برای انجام این کار، استفاده از اپلیکیشن های تلفن همراه است. تفاوتی نمی کند که گوشی هوشمند شما با چه سیستم عاملی طراحی و تولید شده باشد، در هر حالت می توانید نرم افزار هایی که برای اندازه گیری دمای گوشی طراحی شده اند را بر روی آن ها مورد استفاده قرار دهید. برای مثال اپلیکیشن CPU Monitor برای گوشی های مجهز به سیستم عامل اندروید طراحی و تولید شده است و در این زمینه می توان از امکانات آن بهره برد. این نرم افزار را می توان از گوگل پلی دانلود کرده و از امکانات آن استفاده نمود. برای اطلاع از دمای گوشی های آیفون نیز می توانید وارد بخش تنظیمات گوشی شده و بر روی گزینه Battery Health کلیک کنید. در این بخش اطلاعاتی درباره سلامت گوشی ارائه می شود. پس در صورت افزایش دمای گوشی، می توانید از این قسمت آن را بررسی نمایید.
توجه داشته باشید که پیش از اقدام برای کاهش دمای گوشی موبایل و خنک کردن آن، لازم است تا از داغ شدن گوشی و دمای بالای آن اطمینان حاصل نمایید. سپس اگر دمای گوشی از محدوده نرمال و استاندارد خارج شده بود، با استفاده از روش هایی که در ادامه مورد بحث قرار می دهیم، نسبت به کاهش دمای گوشی اقدام نمایید.
داغ شدن گوشی موبایل به چه علتی بروز پیدا می کند؟
به صورت کلی، داغ شدن گوشی موبایل می تواند به علل مختلفی بروز پیدا کند. بر همین اساس لازم است تا برای پی بردن به علت این مشکل، عوامل متعددی را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهید. معمولا تعمیرکارانی که قصد بررسی این دسته مشکلات را دارند، در ابتدا به بررسی ایرادات و عیوب نرم افزاری می پردازند و این جنبه در اولویت بررسی های خود قرار می دهند. سپس اگر مشکل به نرم افزار گوشی مرتبط نبود، برای بررسی سخت افزار گوشی هوشمند اقدام می کنند. زیرا در اغلب اوقات، مشکلات گوشی های هوشمند که به اشکالات نرم افزاری مربوط می شود، با ریسک و هزینه بسیار کمتری می توان آن ها را برطرف نمود. به همین جهت ما نیز در ابتدا به بررسی روش های نرم افزاری برای کاهش دمای گوشی می پردازیم.
مشکلات نرم افزاری و داغ شدن گوشی موبایل + راه حل
در برخی از موارد که دمای گوشی موبایل افزایش پیدا کرده و داغ شدن گوشی اتفاق می افتد، می توان پیغام هشدار Overheating را بر روی صفحه گوشی موبایل مشاهده کرد. در این موارد، اکثرا گرمای بیش از حد گوشی به دلیل بروز مشکلات نرم افزاری ایجاد می شود. پس برای رفع این مشکل لازم است تا از جنبه های مختلف، نرم افزار گوشی هوشمند خود را مورد بررسی قرار دهید. موارد زیر جزو رایج ترین مواردی هستند که به داغ شدن گوشی منجر شده و می بایست مورد بررسی قرار گیرند.
نرم افزار ها و بازی های سنگین یا مخرب
اکثر افرادی که با گوشی خود بازی می کنند، متوجه داغ شدن گوشی در حین بازی خواهند شد. بازی هایی که بر روی گوشی هوشمند مورد استفاده قرار می گیرند، به صورت همزمان قطعات و سنسور های مختلف گوشی موبایل را مورد استفاده قرار می دهند. برای مثال، برای اجرای یک بازی لازم است تا علاوه بر صفحه نمایش، پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی، رام، اینترنت گوشی، سنسور های حرکتی و … مورد استفاده قرار گیرند. به همین جهت، اغلب بازی کردن با گوشی موجب داغ شدن گوشی خواهد شد. علاوه بر این، نصب و استفاده از تعداد زیادی نرم افزار و بازی موجب می شود که حافظه و رام گوشی اشغال شده و گوشی با افت عملکرد و بالا رفتن دما روبرو شود.
راه حل: در این موارد بهتر است تا به شکل بهینه از گوشی خود استفاده کنید و آن را با برنامه و بازی های سنگین، کند نکنید. بدین ترتیب با داغ شدن گوشی مواجه نخواهید شد.
به هم خوردن تنظیمات گوشی
تنظیم نبودن گوشی یکی دیگر از مواردی است که به داغ شدن گوشی هوشمند منجر می شود. برای مثال، استفاده از والپیپر های زنده و متحرک، روشنایی بیش از حد نمایشگر و روشن بودن مداوم سنسور هایی نظیر بلوتوث می تواند درجه گرمای گوشی را افزایش دهد.
راه حل: سعی کنید همواره تنظیمات بلا استفاده را غیر فعال کنید تا با داغ شدن گوشی هوشمند روبرو نشوید.
به روز نبودن سیستم عامل و نرم افزارها
کمپانی های سازنده تلفن هوشمند، با ارائه بروزرسانی های مختلف، ایرادات نرم افزاری و باگ های محصولات خود را برطرف می کنند. به همین جهت، به روز نبودن سیستم عامل می تواند موجب افت عملکرد و داغ شدن گوشی هوشمند شود.
راه حل: بروزرسانی مرتب سیستم عامل گوشی همراه می تواند مانع بروز داغ شدن گوشی شود.
استفاده از آنتی ویروس
اگرچه استفاده از آنتی ویروس راهی موثر برای محافظت از اطلاعات به شمار می آید، اما این برنامه حفاظتی می تواند موجب داغ شدن گوشی شده و دمای آن را به طرز چشمگیری افزایش دهد. زیرا این برنامه برای تحت نظر گرفتن اطلاعات و برنامه های گوشی هوشمند از تمامی منابع و قوای سیستم استفاده می کند. به همین جهت، اگر از منابع استاندارد برای دریافت یا دانلود فایل و نرم افزار استفاده کنید، احتمالا گوشی شما ویروسی نخواهد شد. علاوه بر این، اگر بر روی گوشی خود آنتی ویروس ندارید، ممکن است داغ شدن گوشی به دلیل ویروسی شدن گوشی بروز پیدا کند.
راه حل: بهتر است همواره از بستر هایی مانند گوگل پلی برای دانلود اپ استفاده کنید و اگر گوشی ویروسی شده است، سعی کنید با استفاده از یک آنتی ویروس خوب، ویروس را پاکسازی کنید.
علل سخت افزاری داغ شدن گوشی موبایل+ راه حل
هنگامی که چکاپ نرم افزاری نتوانست علت داغ شدن گوشی را توجیه کند، احتمالا علت بروز آن به قطعات سخت افزاری گوشی مربوط می شود. موارد زیر رایج ترین علل سخت افزاری داغ شدن گوشی موبایل به شمار می آيند:
خرابی قطعاتی نظیر رام و Cpu
به طور کلی، عملکرد برخی از قطعات از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. این موجب می شود که آن ها بار زیادی از عملکرد گوشی را بر دوش داشته باشند و تحت فشار پردازشی بالا، گرمای زیادی تولید کنند. همچنین خرابی این قطعات به داغ شدن گوشی و افزایش دما منجر می شود.
راه حل: در مواردی که خرابی این قطعات موجب داغ شدن گوشی موبایل شده است، می بایست نسبت به تعمیر یا تعویض این قطعات اقدام نمایید.
خرابی دوربین گوشی
در برخی از موارد ممکن است داغ شدن گوشی هوشمند، به دلیل آسیب های وارده به دوربین بروز پیدا کند. دوربین گوشی می تواند به دلیل قرار گرفتن در معرض رطوبت، ضربه خوردن و.. با آسیب روبرو شود.
راه حل: در این موارد برای رفع داغ شدن گوشی می بایست برای تعویض لنز دوربین یا تعمیر مدار آن اقدام نمایید.
خراب شدن باتری و داغ شدن گوشی موبایل
خراب شدن گوشی یکی از دلایل رایج داغ شدن گوشی موبایل است که به علت استفاده از شارژر غیر استاندارد و قرار دادن گوشی در شارژ برای مدت طولانی، بروز پیدا می کند. باتری گوشی مدام به واسطه الکتریسیته شارژ و دشارژ می شود و به همین علت می تواند دمای گوشی را افزایش دهد.
راه حل: استفاده از شارژر استاندارد می تواند مانعی برای داغ شدن گوشی به شمار بیاید و اگر گوشی شما در حین شارژ داغ می شود، بهتر است از شارژر مناسب استفاده نمایید. در صورتی که داغ شدن گوشی از خرابی باتری نشات می گیرد نیز بهتر است تا برای تعویض باتری گوشی اقدام نمایید. برگزاری دوره آموزش تعمیرات موبلایل به صورت تخصصی در کارو استخدام
تلفن تماس: 02188949711
دوره تخصصی تعمیرات موبایل
مجموعه کارو استخدام به عنوان برگزار کننده دوره های تخصصی تعمیرات موبایل و الکترونیک، فضایی علمی و عملی را برای علاقه مندان ایجاد نموده است. این مجموعه با به کارگیری اساتید متبحر و با تجربه، نسبت به برگزاری دوره های کاربردی اقدام کرده که تماما تحت نظارت سازمان فنی و حرفه ای کل کشور هستند. هنرجویان می توانند با گذراندن دوره های آموزشی این مجموعه، مقدمات ورود به بازار کار را کسب نموده و خود را در مسیر درآمدزایی قرار دهند. همچنین کارو استخدام دوره های تخصصی زیر را نیز برگزار می نماید و می توانید با شرکت در این دوره مدرک معتبر دریافت نمایید:
در صورت ایجاد هرگونه سوال یا ابهام، می توانید از طریق شماره 02188949711 با مشاوران مجموعه کارو استخدام تماس حاصل کرده و راهنمایی و مشاوره دریافت نمایید.
نویسنده
برترین دوره های ما
- دوره آموزش PLC
- آموزش برق ساختمان درجه 1و2
- آموزش تعمیرات موبایل
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- دوره آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب درب شیشه ای
- آموزش نصب اعلام حریق
- دوره آموزش نصب داکت اسپلیت
- آموزش نصب درب اتوماتیک
- آموزش نصب درب ریلی
- آموزش نصب دزدگیر اماکن
- آموزش نصب سانترال
- آموزش هوشمندسازی ساختمان
دیدگاهتان را بنویسید