تفاوت آی سی شارژ و تغذیه
آی سی شارژ و آی سی تغذیه به عنوان دو نوع از آی سی های پرکاربرد شناخته می شوند که وظایفی نظیر تامین تغذیه قسمت های مختلف و کنترل درایو را بر عهده خواهند داشت. این قطعات در موارد متعدد به کار برده می شوند. برای مثال، برای اتصال هدفون نیز از آی سی استفاده می شود. همچنین کلید های مختلف موبایل، مانند کلید ولوم و کلید پاور نیز به آی سی متصل می شوند. به دلیل کاربرد زیادی که این قطعه در دیوایس های الکترونیکی علی الخصوص تلفن های هوشمند دارد، در ادامه به بررسی ویژگی های آی سی شارژ و آی سی تغذیه پرداخته و ویژگی های آن ها را با یکدیگر در آموزشگاه کارو استخدام مقایسه خواهیم کرد.
تفاوت آی سی شارژ و تغذیه
فهرست مطالب
Toggleآی سی شارژ چیست؟
آی سی شارژ یکی از قطعات الکترونیکی پرکاربرد در تلفن های هوشمند است که وظیفه تامین انرژی الکتریکی و شارژ باتری گوشی های هوشمند را بر عهده دارد. آی سی شارژ ولتاژ مناسب برای شارژ گوشی را از شارژر دریافت کرده و آن را به سوکت شارژ انتقال می دهد. در نهایت، ولتاژ مناسب به باتری گوشی منتقل شده و برای تامین شارژ گوشی مورد استفاده قرار می گیرد. پس می توانیم تامین ولتاژ مناسب برای شارژ گوشی را به عنوان یکی از مهمترین وظایف آی سی شارژ در نظر آوریم.
با توجه به شاکله و ساختاری که آی سی شارژ دارد، ممکن است این قطعه با خرابی روبرو شود. همچنین کاربرد این قطعه این شرایط را ایجاد می کند که در تمامی اوقات در معرض ولتاژ الکتریکی باشد که آن را آسیب پذیر تر خواهد کرد. به همین جهت، متخصصان حوزه الکترونیک همواره توصیه می کنند تا از آی سی شارژ اورجینال استفاده کنید تا گوشی موبایل شما با آسیب و خرابی روبرو نشود. علاوه بر این، کاربران نیز می بایست برای گوشی خود از شارژر اصلی استفاده کنند تا به گوشی آسیب وارد نشود.
این قطعه در سیستم برقی گوشی های موبایل، وظایف متعددی دارد. به عنوان مثال، کنترل درایو بک لایت و تامین ولتاژ برق مورد نیاز برای بخش های مختلف، توسط آی سی شارژ صورت می پذیرد. همچنین این قطعه دمای قطعات دیگر نظیر پردازنده را مورد پایش قرار داده و کنترل می کند. پس ضروری است تا اتصال آی سی شارژ با دقت صورت پذیرد تا سبب بروز مشکل و وارد شدن آسیب به دستگاه نگردد.
بررسی ویژگی ها و ساختار آی سی شارژ
آی سی شارژ دارای سه الی چهار پین می باشد که به باتری متصل شده و ارتباط آی سی با باتری را رقم می زنند. این قطعه با گرفتن انرژی الکتریکی از باتری گوشی، انرژی مورد نیاز قطعات و قسمت های مختلف گوشی را تامین می نماید. اتصال آی سی به شکلی انجام می شود که ولتاژ از قطب مثبت باتری به مدار حفاظت وارد می شود. سپس ولتاژ به بخش های دیگر وارد شده و انرژی مورد نیاز آن ها را تامین می نماید. اما اگر جریان ورودی به آی سی، بیش از حد استاندارد باشد، آنگاه قطعه با مشکل روبرو خواهد شد. در این وضعیت معمولا مدار حفاظت آی سی برای محافظت از گوشی وارد عمل شده و بلافاصله گوشی را خاموش می کند تا آسیبی متوجه آن نگردد.
آی سی شارژ چه وظایفی دارد؟
آی سی شارژ یکی از قطعات الکترونیکی مهم در ساختار گوشی به شمار می آيد که همانند آی سی تغذیه وظایف مهمی را بر عهده خواهد داشت. این قطعه یکی از مهمترین آی سی هایی است که در ساختار دستگاه های الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد. در اصل، این قطعه کمک می کند گوشی ولتاژ مناسبی را دریافت نماید. این قطعه با تامین ولتاژ استاندارد برای گوشی، از بروز آسیب برای گوشی و قطعات آن جلوگیری می نماید.
آی سی تغذیه چیست؟
اگر بخواهیم آی سی های موجود در گوشی موبایل را از نظر اهمیت مورد بررسی قرار دهیم، قطعا آی سی تغذیه، عنوان مهمترین آی سی را کسب می نماید. این قطعه از ظرافت خاصی برخوردار است و به همین جهت، در معرض آسیب دیدگی قرار خواهد داشت. همچنین این قطعه مستقیم با جریان الکتریکی در ارتباط بوده و این موضوع موجبات خرابی بیشتر را برای آن فراهم می آورد. اهمیت این قطعه زمانی مشخص می شود که خرابی آن، باقی قطعات و آی سی های گوشی را نیز درگیر کرده و موجب آسیب دیدن آن ها نیز خواهد شد. این قطعه وظایف متعددی را شامل می شود که به قسمت های مختلف گوشی مرتبط است. موارد زیر مهمترین قسمت هایی هستند که آی سی شارژ به آن ها مرتبط شده و جزو کاربرد های اصلی آن به شمار می آيند:
- کنترل میزان نور صفحه نمایشگر
- کنترل عملکرد دکمه های کاهش و افزایش صدا
- دکمه پاور
- دکمه سایلنت
- دوربین
- باتری
بررسی ساختار و ویژگی های آی سی تغذیه
آی سی تغذیه موبایل نیز همانند آی سی شارژ به واسطه سه الی چهار پین به باتری گوشی اتصال پیدا می کند. این قطعه با استفاده از اتصالی که به باتری گوشی دارد، ولتاژ مناسب را از آن گرفته و به سایر قسمت هایی که به عنوان مصرف کننده ولتاژ شناخته می شوند، انتقال می دهد. در این آی سی نیز ولتاژ از قطب مثبت باتری به مدار محافظ آی سی انتقال پیدا می کند. مدار محافظ، قطعات گوشی را در برابر جریان غیر استاندارد مورد محافظت قرار می دهد. به شکلی که اگر جریان وارد شده به آی سی، خارج از محدوده استاندارد باشد، آی سی بلافاصله گوشی را خاموش می کند تا ولتاژ غیر استاندارد به گوشی آسیب نرساند. بدین شکل، گوشی از خطراتی مانند سوختگی در امان خواهد ماند.
نشانه های بروز خرابی در ای سی
به طور کلی، خرابی آی سی شارژ و آی سی تغذیه به واسطه علائم و نشانه های مختلفی قابل شناسایی خواهد بود. رایج ترین نشانه ای که در زمان بروز خرابی برای آی سی تغذیه نمود پیدا می کند، خاموش شدن ناگهانی گوشی موبایل است. همچنین در مواردی که آی سی تغذیه با آسیب روبرو می شود، عملا قادر به شارژ کردن گوشی نبوده و در فرآيند شارژ شدن اخلال به وجود می آید. خرابی این قطعه موجب می شود که ولتاژ وارد شده به گوشی استاندارد لازم را نداشته باشد. به همین جهت، عمر باتری گوشی به طرز محسوسی کاهش پیدا می کند. علاوه بر این، این اخلال به خرابی باقی قطعات منجر می گردد. البته توجه داشته باشید که برخی از این علائم ممکن است در پی بروز خرابی برای قطعات دیگر نیز ظهور پیدا کنند. پس لازم است تا گوشی توسط یک تکنسین با تجربه مورد ارزیابی قرار گیرد تا علت اصلی بروز مشکل مشخص گردد.
چطور می توان از خرابی IC شارژ اطمینان حاصل کرد؟
همان طور که مطرح شد، آی سی شارژ به عنوان یکی از مهمترین قطعات و آی سی های موجود در تلفن های هوشمند شناخته می شود. این قطعات ممکن است در پی بروز مشکلات متعددی با آسیب و نقصان روبرو شوند. در این مواقع بهتر است تا پیش از هر چیز، نسبت به تشخیص منشا مشکل و رفع آن اقدام نمود. زیرا بروز آسیب برای این قطعه در نهایت به آسیب های ساختاری دیگر و بروز مشکل برای دیگر قطعات منجر خواهد شد. یکی از مهمترین عواملی که موجب بروز آسیب برای گوشی های هوشمند می شود، استفاده از شارژر های تقلبی و ارزان قیمت است. زیرا اصولا این شارژرها از کیفیت پایینی برخوردار بوده و نمی توانند ولتاژ استاندارد را برای گوشی های هوشمند تامین کنند. پس استفاده از شارژر اصلی گوشی می تواند از بروز بسیاری از آسیب ها جلوگیری نماید.
برگزاری دوره آموزش تعمیرات موبلایل به صورت تخصصی در کارو استخدام
تلفن تماس: 02188949711
در بسیاری از موارد دیده می شود که گوشی های هوشمند با مشکل آنتن دهی روبرو می شوند. در این موارد نیز ممکن است آی سی شارژ دچار آسیب شده باشد. در نتیجه گوشی آنتن دهی ضعیفی خواهد داشت. پس اگر گوشی شما در مناطقی که آنتن دهی خوبی وجود دارد، با مشکل آنتن دهی روبرو است، احتمالا آی سی شارژ آن دچار آسیب شده است.
آی سی به چه دلایلی دچار آسیب می شود؟
به صورت کلی عوامل متعددی می تواند به بروز آسیب برای آی سی شارژ منجر شود که به بررسی رایج ترین آن ها می پردازیم:
- استفاده از شارژر های فیک و غیر استاندارد
- استفاده از خروجی هایی که ولتاژ غیر استاندارد دارند( مانند شارژر فندکی)
- قرار گرفتن در معرض نوسانات الکتریکی
- استفاده از کابل غیر استاندارد
- خرابی شارژر گوشی
فرآیند تعمیر آی سی شارژ و تغذیه به چه شکل خواهد بود؟
تعمیرات موبایل و تعمیر قطعاتی نظیر آی سی، به تخصص و تجربه نیاز خواهد داشت. زیرا تکنولوژی گوشی های هوشمند همواره با سرعت زیادی در حال رشد بوده و سبب شده است که گوشی هایی ظریف و بسیار آسیب پذیر تولید شوند. به همین جهت، کوچکترین اشتباه در زمینه تعمیر قطعاتی نظیر آی سی شارژ و تغذیه می تواند آسیب هایی جبران ناپذیر را به گوشی تحمیل کند. آی سی تغذیه یکی از قطعاتی است که از لحاظ ساختاری و عملکردی، ارتباط زیادی با سایر قطعات گوشی دارد. به همین جهت، از اتصالات فراوانی نیز برخوردار خواهد بود. پس اگر تعمیرکار احیانا در یکی از این موارد اشتباه کرده و اتصال را به شکلی نادرست برقرار کند، دستگاه از کار می افتد.
در هنگام بروز خرابی برای آی سی شارژ و تغذیه، ابتدا یک چکاپ تخصصی انجام می شود تا از خرابی این قطعه اطمینان حاصل شود. سپس برای جایگزینی آن، از یک قطعه اورجینال و باکیفیت استفاده می شود. توجه داشته باشید که هیچگاه بدون تخصص و تبحر در این زمینه، نسبت به تعمیر قطعه یا تعویض آن اقدام نکنید. زیرا این عمل فقط آسیب وارده را تشدید می کند.
تفاوت آی سی شارژ و تغذیه
آی سی شارژ و آی سی تغذیه جزو مهمترین قطعات سیستم الکتریکی گوشی به شمار می آيند که وظایفی مهم بر عهده دارند. آی سی شارژ وظیفه شارژ گوشی را بر عهده داشته و ولتاژ مورد نیاز آن را تامین می نماید. آی سی تغذیه نیز انرژی الکتریکی و ولتاژ را دریافت نموده و آن را در بین قطعات مختلف گوشی توزیع می نماید. پس می توان گفت که تامین ولتاژ قطعات گوشی بر عهده آی سی تغذیه خواهد بود. این مورد مهمترین تفاوت این دو آی سی را بیان می کند.
دوره تعمیرات موبایل
مجموعه کارو استخدام به عنوان مجری و برگزار کننده دوره های تخصصی در زمینه الکترونیک، تعمیرات موبایل و کنترل ابزار دقیق شناخته می شود. این مجموعه با بکارگیری اساتید مجرب و با تجربه در این زمینه، نسبت به برگزاری دوره های آموزشی زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای اقدام کرده است. هنرجویان و علاقه مندان می توانند دوره های مورد نظر خود را در محیطی مجهز و به صورت عملی فرا بگیرند و در انتهای دوره نیز مدرک معتبر دریافت نمایند. بدین ترتیب، زمینه ورود به بازار کار و کسب درآمد برای کارجویان و علاقه مندان فراهم می شود. دوره های آموزشی این مجموعه، شامل موارد زیر می باشند:
- آموزش هوشمند سازی ساختمان
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب اعلام سرقت
- آموزش نصب سیستم اعلان حریق
- آموزش نصب درب های اتوماتیک
- آموزش نصب کرکره برقی
- آموزش نصب درب اتوماتیک شیشه ای
- آموزش نصب درب ریل
- آموزش نصب سانترال
- آموزش برق ساختمان
- آموزش تعمیرات موبایل
در نهایت می توانید برای اطلاع از جزئیات دوره ها و دریافت مشاوره رایگان با شماره 02188949711 تماس حاصل فرمایید.
نویسنده
برترین دوره های ما
- دوره آموزش PLC
- آموزش برق ساختمان درجه 1و2
- آموزش تعمیرات موبایل
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- دوره آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب درب شیشه ای
- آموزش نصب اعلام حریق
- دوره آموزش نصب داکت اسپلیت
- آموزش نصب درب اتوماتیک
- آموزش نصب درب ریلی
- آموزش نصب دزدگیر اماکن
- آموزش نصب سانترال
- آموزش هوشمندسازی ساختمان
دیدگاهتان را بنویسید