آموزش نصب اعلام حریق

آموزش نصب اعلام حریق یکی از زیر شاخه های برق ساختمان است و با توجه به افزایش منازل، ادارات، ساختمان های مسکونی و تجاری و مراکز خرید، نیاز به سیستم های اعلام حریق برای مقابله با آتش سوزی های ناگهانی را دارند.

سیستم اعلام حریق دارای تجهیزات متنوعی است که در اول دوره بعد از آشنایی نسبی با برق ساختمان؛ و آشنایی تخصصی و کامل با تمامی اجزای سیستم اعلام حریق، نحوه به کارگیری و نصب هر کدام از تجهیزات را می آموزید. همچنین شما بعد از پایان دوره خود به صورت رایگان در پروژه های عملی شرکت، و با تجربه ای که کسب میکنید وارد بازار کار میشوید و کسب و کار خودرا راه اندازی میکنید.

همچنین شما بعد از پایان دوره به سازمان فنی و حرفه ای کشور معرفی می شوید. که بعد از آزمون تئوری و عملی میتوانید مدرک خود را دریافت کنید. شما با داشتن مدرک فنی حرفه ای میتوانید از آن برای گرفتن وام خود اشتغالی و گرفتن مجوز کار استفاده کنید. 

ویدیو دوره آموزشی نصب اعلام حریق

ویدیو دوره آموزشی نصب اعلام حریق در کافه آموزشگاه کارواستخدام
نمایش ویدیو درباره ویدیو دوره آموزشی نصب اعلام حریق در کافه آموزشگاه کارواستخدام
ضمانت یادگیری
ضمانت یادگیری
خوابگاه
خوابگاه کارآموزان
لوگو فنی حرفه ای
مدرک فنی حرفه ای
معرفی کارجو به کار
معرفی به کار

قیمت دوره آموزش تخصصی نصب اعلام حریق

قیمت اصلی 700 هزار تومان
  •  

مشخصات دوره آموزش نصب اعلام حریق

سرفصل های آموزش نصب اعلام حریق

فصل اول

بازبینی تاریخچه و علت پیدایش سیستم اعلام حریق

مروری بربرق صنعتی و ساختمان در سیستم اعلام حریق

جلسه اول 

آموزش سیستم اعلام حریق و بازبینی متعلقات آن

جلسه اول 

آموزش طریقه زون بندی در سیستم اعلام حریق

جلسه اول 

آموزش طریقه برنامه ریزی پنل در حالت های مختلف

جلسه اول 

آموزش طریقه نصب پنل مرکزی و نحوه استاندارد سازی آن

جلسه اول 

فصل دوم

آموزش طریقه نقشه خوانی و سیم کشی پنل مرکزی

آموزش طریقه نصب برق پشتیبان توسط باطری درسیستم اعلام حریق

جلسه دوم 

آموزش طریقه نصب آژیر بر روی پنل مرکزی

جلسه دوم 

آموزش نصب و معرفی انواع دتکتورهای دودی

جلسه دوم 

آموزش طریقه بهینه سازی در کابل کشی محیط های مختلف

جلسه دوم 

فصل سوم

آموزش طریقه طراحی یک سیستم کارآمد اعلام حریق برای استفاده سازمانی

آموزش تمامی استاندارد های آتش نشانی

جلسه سوم 

آموزش طریقه نصب تلفن کننده شهری برروی پنل مرکزی و برنامه ریزی آن

جلسه سوم 

آموزش نصب تلفن کننده سیم کارتی برروی پنل مرکزی وبرنامه ریزی آن

جلسه سوم 

آموزش طریقه مسدود کردن انتهای مسیر با استفاده از مقاومت

جلسه سوم 

مزایای دوره آموزش نصب اعلام حریق

ثبت نام در دوره آموزش نصب اعلام حریق

همین حالا به این دوره بپیوند
مشاوره

دریافت مشاوره رایگان

یا

مشاوره بازار کار

امروزه با توجه به نیاز ساختمان ها به مبحث ایمنی، این رشته از بازار کاری قوی و پر رونق برخور دار می باشد. میزان درآمد و حضور فعال در بازار کار با میزان مهارت و تجربه شما در حوزه برق ساختمان رابطه مستقیم دارد. با توجه به نیاز هر واحد تجاری، اداری و مسکونی به ایمنی و سیستم های اعلام حریق با کسب مهارت لازم در زمینه سیستم های اعلام حریق می توانید به راحتی وارد بازار کار شوید و درآمد خود را رشد دهید.

همچنین شما با داشتن مدرک میتوانید برای وام خود اشتغالی اقدام کنید و از مدرک به عنوان مجوز کار استفاده کرده و کسب و کار آزاد خود را داشته باشید. یکی دیگر از مزیت های مدرک فنی حرفه ای این است که مهارت شما را گواهی میکند و شما به راحتی با داشتن این مدرک میتوانید در ارگان های دولتی و شرکت های بزرگ استخدام و وارد بازار کار شوید. 

سوالات متداول

توضیحات دوره آموزش نصب اعلام حریق

در این مقاله قصد داریم در مورد آموزش نصب اعلام حریق و سیم کشی های آن مطالبی را با شما به اشتراک بگذاریم. همچنین در مورد تست زون ها و شاسی ها اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم. با استفاده از این آموزش می توانید سیستم اعلام حریق خود را به خوبی رفع عیب نمایید. ابتدا باید نقشه سیستم اعلام حریق را به درستی مطالعه کرده و سیم کشی های آنها آن را طبق نقشه اجرا نمایید. اگر سیم کشی ها از قبل وجود دارد آن را با نقشه مطابقت دهید. هر فرد می تواند برای آموزش نصب اعلام حریق به آموزشگاه های معتبر مراجعه کرده و دوره آموزشی را در این زمینه بگذراند.

 در آموزش نصب اعلام حریق توجه به یک سری نکات ضروری می باشد. کابل هایی که برای این کار استفاده می شود باید بتواند حدود ۳۰ دقیقه آتش را تحمل نماید. بعد از سیم کشی باید شاسی ها، آژیر ها و دتکتورها نصب گردد. پایه های دتکتور توسط رولپلاک به سقف نصب می شود و سپس سیم کشی به آن اتصال می یابد.

اجزای سیستم اعلام حریق

یک سیستم اعلام حریق شامل اجزای مختلفی مانند کنترل پنل، شاسی، دتکتور و غیره است. راه اندازی یک سیستم اعلام حریق نیازمند داشتن تخصص کافی و آموزش نصب اعلام حریق در این رشته می باشد. اگر  این سیستم به درستی نصب نشود می‌تواند مشکلات زیادی را به دنبال داشته باشد. سیستم اعلام حریق می‌تواند از نوع متعارف و یا وایرلس باشد. اعلام حریق به شکل وایرلس یا بیسیم نیازمند تنظیمات خاصی است. گاهی اوقات افرادی که سیستم های اعلام حریق را نصب می کنند با سیستم های وایرلس آشنایی کافی ندارند. برنامه نویسی های لازم طبق نقشه انجام شده و سپس سیستم اعلام حریق نصب می گردد.

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر چیست؟

سیستم های آدرس پذیر پیچیدگی خاص خود را دارند و لازم است فرد مهارت زیادی در این زمینه داشته باشد. برنامه نویسی این سیستم ها توسط افراد متخصص در این حوزه انجام می شود. سیستم اعلام حریق متعارف نیز برای پروژه‌های کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. حتی اگر مکان کوچکی را بخواهید در برابر آتش مقاوم سازی نمایید باید استانداردهای لازم در آن رعایت گردد. ساختمان های کوچک می توانند حوادث ناگواری را به دنبال داشته باشند. اعلام حریق متعارف سیستمی است که به راحتی قابل اجرا است.

زون چیست؟

منظور از زون در سیستم اعلام حریق یک مدار ورودی می باشد. معمولاً دتکتورها و شستی ها به یک ورودی متصل می شوند تعداد المان ها در یک زمان می‌تواند بیشتر از تعداد مشخصی باشد. هر ناحیه ای از ساختمان یک زون محاسبه شده و باید توسط یک پنل بررسی گردد. مثلاً یک ساختمان سه طبقه سه زون شناخته می شود و می توان آن را با استفاده از یک پنل سه زونه تجهیز نمود. همه ی این پنل ها دارای ورودی، خروجی و منبع تغذیه می باشند.

از انواع  تجهیزات اعلام حریق می توان به دتکتور، شستی، آژیر، چراغ، کابل و پنل اشاره نمود. در هنگام نصب یک سیستم اعلام حریق باید توجه نمایید که دتکتورهای دود در محل جابجایی هوا نصب نشود. استانداردهای لازم باید در نصب دتکتور رعایت گردد که در آموزش نصب اعلام حریق به این موارد پرداخته می شود. دتکتور دود را نباید در مکانی مانند موتورخانه ها نصب نمود زیرا در آنجا در حالت عادی نیز دود و بخار وجود دارد. برای تست نمودن دتکتور میتوانید از یک اسپری دود کمک بگیرید. دتکتورهای حرارتی دارای مقاومت در برابر حرارت می باشند.

نحوه کار زون

 هنگامی که حرارت به این دتکتور ها می رسد مقاومت آنها پایین می آید. این امر باعث بالا رفتن جریان می شود. به طور کلی دو نوع دتکتور حرارتی ثابت و افزایشی در بازار موجود است. دتکتورهای ترکیبی نیز در بازار وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید. این دتکتور ها دو طبقه بوده که یکی از طبقات برای حرارت و طبقه بعدی برای دود طراحی شده است. از این دتکتور ها در مکان هایی که امکان وجود حرارت و دود در موقع آتش سوزی باشد استفاده می شود.

بهتر است از این نوع دتکتور در کتابخانه ها و یا اتاق های بازرگانی استفاده گردد. نوع دیگری از دتکتور نیز که به دتکتور شعله معروف است دارای سنسور های گیرنده ای می‌باشد که اشعه فرابنفش و مادون قرمز را که توسط آتش به وجود آمده تشخیص داده و اعلام حریق می نماید. این دتکتور ها در مدت زمان بسیار کوتاهی عمل کرده و دارای زاویه دید ۱۲۰ درجه می باشند.

استفاده از سیستم اعلام حریق در مکان های بزرگ

در مکان های بزرگ مانند سوله ها میتوان از بیم دتکتور ها استفاده نمود که در آموزش نصب اعلام حریق طریقه نصب آن ها به شما آموزش داده می شود.  همه تجهیزات مربوط به سیستم اعلام حریق باید طبق نقشه و استاندارد های لازم نصب گردد. نحوه نقشه خوانی در این امر بسیار ضروری می باشد. با استفاده از کلاس های آموزشی در مورد آموزش نصب اعلام حریق می توانید نقشه خوانی را به طور کامل یاد بگیرید. برای نصب هر دتکتور ابتدا باید پایه آن نصب شده و سپس سیم کشی های آن انجام شود.

یکی از اصلی ترین قسمت های اعلام حریق پنل ها می باشند که وظیفه هماهنگی بین دتکتورها و شستی ها و همچنین تجهیزات لازم برای اعلام کردن آتش سوزی مانند آژیر ها را به عهده دارند. هر سیستم اعلام حریق دارای یک تابلو کنترل می باشد که بهتر است در مکانی نصب شود که به راحتی بتوان آن را دید. در آموزش نصب اعلام حریق تعیین مکان دقیق برای پنل به شما آموزش داده می شود.

معمولاً در ساختمان های مسکونی این تابلو در اتاقک نگهبانی نصب می گردد. پنل های اعلام حریق نیز بیشتر در راهرو ها یا مکان های ورودی نصب می شوند که در هنگام آتش سوزی افراد آتش نشان بتوانند به راحتی آنها دسترسی داشته باشند. پنل باید در جایی باشد که احتمال آتش گرفتن آن پایین تر از سایر مکان ها است. همچنین پنل باید در مکانی قرار گیرد که افراد غیرمجاز نتوانند به آن دسترسی پیدا کنند.

نحوه عملکرد یک سیستم اعلام حریق

یک سیستم اعلام حریق در هنگام آتش سوزی بدین شکل عمل می‌کند که دتکتور و شستی آتش سوزی را تشخیص میدهند و اتصال کوتاهی در مدار برقرار می شود. به این شیوه جریان در مدار بالاتر رفته و یک خطا در سیستم به وجود می آید. نتیجه این امر تشخیص آتش سوزی توسط پنل بوده و آژیر، حریق را اعلام می نماید.

مکانیزم اثر یک آژیر چگونه است

یک تابلوی کنترل مرکزی دارای قسمت‌هایی از جمله ترمینال های اتصال، برد الکترونیکی، نشانگر ها و منبع تغذیه می باشد. آژیر ها تجهیزات صوتی میباشند که در هنگام بروز آتش سوزی با صدا کردن افراد را مطلع می نمایند. آژیر هایی که در یک ساختمان وجود دارد همه باید یک تن صدا داشته باشند. آژیر های اعلام حریق معمولاً به شکل سقفی و دیواری نصب می شوند. صدای آژیر ها باید بلندتر از صدای اطراف در محیط باشد. معمولا در کنار آژیر یک چراغ نیز نصب می‌شود که اگر سر و صدا در محیط زیاد باشد با استفاده از چراغ به افراد اطلاع داده شود.

چراغ های اندیکاتور یا چراغ سردرب  معمولاً در پله ها نصب می شود. این چراغ ها در هنگام آتش سوزی حالت فلاشر داشته و در زمان آژیر روشن و خاموش میشود. افراد ناشنوا می توانند با دیدن این چراغ ها از حریق در ساختمان اطلاع یابند. در زمانی که آژیرها دچار مشکل شوند نیز این چراغ ها می توانند بسیار کارآمد باشند. گاهی اوقات آژیر و چراغ جدا از هم نصب می شوند و بعضی اوقات در کنار هم قرار می گیرند.

مراحل نصب یک سیستم اعلام حریق

برای نصب یک سیستم اعلام حریق باید ابتدا طبق نقشه موقعیت همه تجهیزات به دقت بررسی شود این موارد در آموزش نصب اعلام حریق به شما یاد داده می شود. بعد از آن کابل اعلام حریق مطابق با نقشه نصب می گردد. پس از پایان یافتن کابل کشی نوبت نصب دتکتورها، آژیرها و چراغ های سردری می باشد. پنل اعلام حریق باید مورد تست و بررسی قرار گیرد و بعد از آن جعبه کنترل مرکزی در مکان مناسب نصب شود. پیچ اتصال ارت شل شده  و کابل از زیر آن رد میشود. پس از آن جعبه کنترل دستگاه با استفاده از چهار سوراخ به دیوار نصب می گردد. در پایان، اتصال به برق انجام میشود. در این زمان سیستم آماده است. توجه داشته باشید تا زمانی که سیستم را به طور کامل تست ننموده‌اید دتکتور شستی و آژیرها را به آن متصل نکنید.

بازار کار نصب سیستم اعلام حریق

امروزه میزان تقاضا برای نصب سیستم های اعلام حریق افزایش چشمگیری یافته است. این تقاضا ها با توجه به ساخت و ساز مسکن های جدید نیز بیشتر شده است. بیشتر ساختمان های بزرگ ملزم به استفاده از یک سیستم اعلام حریق می باشند. در بسیاری از شهرها اگر سیستم اعلام حریق در یک ساختمان نصب نشود مجوزی برای استفاده از آن ساختمان صادر نمی شود. افرادی که در این حوزه به فعالیت مشغول هستند و در کار خود مهارت دارند بازار کار خوبی پیدا کرده اند. در آمدزایی مناسبی در این زمینه وجود دارد. به طور کلی فعالان این حوزه در همه ی کشورها بازار کار خوبی دارند و روز به روز بر پروژه های آنان افزوده می شود. بنابراین افراد جویای کار میتوانند آموزش های لازم در این زمینه را فرا گرفته و به کار در این حوزه اقدام نمایند. هر چه مهارت یک فرد در نصب سیستم های اعلام حریق بیشتر باشد بازار کار بهتری خواهد داشت.

سرمایه مورد نیاز برای کار در زمینه ی نصب سیستم اعلام حریق

برای حرفه ای شدن در این شغل ابتدا باید سرمایه ای را جهت یادگیری مراحل نصب سیستمهای مختلف اعلام حریق در نظر بگیرید. پس از آن باید مبلغی را نیز برای خرید وسایل مورد نیاز و تجهیزات لازم قرار دهید. از جمله وسایلی که وجود آن ها برای نصب یک سیستم اعلام حریق ضروری است و باید حتما خریداری شود دریل چکشی، فازمتر، مولتی متر، ابزار سیم کشی و انواع مته می باشد.

فردی که میخواهد در زمینه نصب سیستمهای اعلام حریق به فعالیت بپردازد می تواند از خود یک مغازه داشته باشد و یا به صورت سیار در محل های مختلف نصب سیستم را انجام دهد. ضرورتی برای داشتن مغازه در این شغل وجود ندارد. اگر فرد بخواهد به سود بیشتری در این زمینه دست یابد بهتر است با شرکت های مختلف که در زمینه ی تولید سیستم اعلام حریق فعالیت می کنند همکاری نماید. این کار بدین صورت انجام می شود که فرد  نمایندگی آن شرکت را دریافت نموده و به نصب سیستم های آن شرکت و همچنین فروش قطعات می پردازد.

حرفه ای شدن در شغل نصب سیستم های اعلام حریق

پس از آموزش نصب اعلام حریق بهتر است مهارت های بیشتری را در این زمینه کسب نمایید. می توانید مدت زمانی را در کنار یک فرد ماهر به کار مشغول شوید تا تجربه لازم را در این زمینه فرا بگیرید. شناخت انواع مختلف سیستم های اعلام حریق می تواند در این حوزه به شما کمک کند. جلب اعتماد مشتریان یکی از اصلی ترین نکات کار در این شغل است.

داشتن مهارت و تجربه بدون تبلیغات لازم برای کار در این زمینه کافی نیست. با توجه به پیشرفت تکنولوژی افراد باید برای کار خود تبلیغات لازم را انجام دهند و از مزایای رقابتی خود برای جلب مشتری استفاده نمایند. امروزه رسانه های اجتماعی محل مناسبی برای تبلیغات می باشند. البته در صورتی که بتوانید یک کار با کیفیت و بدون نقص را به مشتری خود تحویل دهید آن فرد شما را به دیگران معرفی می نماید. اخلاق خوب و صبور بودن از دیگر نکاتی است که باید در هنگام مواجهه با مشتری به آن توجه نمایید.

نکات ایمنی در هنگام نصب سیستم اعلام حریق

در کنار مزایای این شغل باید توجه داشته باشید که رعایت استانداردها و نکات ایمنی یکی از ضروریات این شغل می باشد. رعایت استاندارد BS 5839 در زمان نصب سیستم ضرورت دارد.  به دلیل کار با برق و سیم کشی ها خطراتی همچون برق گرفتگی ممکن است در حین کار پیش بیاید. استفاده از ابزار لازم و پوشیدن لباس مناسب در هنگام کار می تواند تا حد زیادی شما را از آسیب حفظ نماید.

همه ی افرادی که به مشاغلی در زمینه ی برق و الکترونیک علاقه دارند می توانند در این حرفه مشغول به کار شوند. این شغل مهارت محور بوده و نیازمند آن است که فرد مرتبا دانش و مهارت خود را به روز نماید. اگر سرمایه ی بالایی برای شروع کسب و کار در اختیار ندارید این شغل می تواند ایده ی خوبی باشد. حتی برقکارانی که می خواهند درآمد خود را بالاتر ببرند می توانند در کنار شغل خود این مهارت را نیز بیاموزند.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید