همه آنچه در مورد تکنولوژی شارژ وایرلس باید بدانیم
شارژ وایرلس نسل جدید فناوری برای شارژ شدن گوشی به صورت بی سیم می باشد. شارژ وایرلس باعث می شود تا شما بدون احتیاج به کابل یا سیم، گوشی خود را بر روی یک فضا یا صفحه مخصوص قرار دهید و به صورت کاملاً بیسیم آن را شارژ کنید. با توجه به پیشرفت هایی که در فناوری شارژ وایرلس ارائه شده است، باعث سادگی هرچه بیشتر فرایند شارژ و همچنین کوتاه شدن مدت زمان شارژ میشود.
این فناوری باعث می شود تا دیگر نیاز نباشد که شما هر چند وقت یک بار سیم شارژر خود را به دلیل پارگی و یا فرسودگی عوض کنید. در طی سالهای اخیر انواع مختلف فناوری و استاندارد برای شارژ وایرلس ارائه شده که یکی از پرطرفدارترین آنها استاندارد QI نام دارد. این استاندارد توسط برندهای معتبر گوشی های هوشمند پشتیبانی می شود. به عنوان مثال کمپانی اپل و سامسونگ برای محصولات جدیدشان این استاندارد را تعبیه کرده تا از آن پشتیبانی کنند. در صورتی که میخواهید در مورد شارژر وایرلس و امکانات این تکنولوژی اطلاعات مناسبی به دست بیاورید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید:
فهرست مطالب
Toggleتعریف شارژ وایرلس
شارژ وایرلس فناوری است که از طریق آن انرژی الکتریسیته به وسیله یک صفحه الکترونیکی، به گوشی مورد نظر شما بدون هیچ اتصال دیگری منتقل میشود. شارژ وایرلس در حقیقت از تکنولوژی شارژ القایی با استفاده از مدارهای به صورت سیم پیچی شده بهره می برد. در حال حاضر کمپانی های بسیار زیادی مانند جویروم، ارلدام و غیره مدل های مختلف شارژر وایرلس خود را عرضه می کنند که تمامی گوشی های هوشمند جدید کمپانی های معتبر مانند آیفون، سامسونگ، شیائومی و غیره از این فناوری پشتیبانی می کنند.
فرایند شارژ وایرلس چگونه است؟
مدل های مختلف شارژر های وایرلس برای آنکه بتوانند دستگاه مورد نظر را شارژ کنند به دو قطعه الکترونیکی احتیاج دارند. یکی از آنها دستگاه گیرنده انرژی الکترومغناطیسی و دیگری پد شارژر می باشد. این نوع شارژر ها معمولاً به صورت صفحات یا پد بیسیم طراحی شده و به کار برده میشوند. گیرنده های شارژر، معمولاً در گوشیهای هوشمند که این تکنولوژی را پشتیبانی می کنند، جایگذاری می شوند. در هنگام خرید شما می توانید از فروشنده گوشی خود بپرسید که آیا این گوشی از شارژ وایرلس پشتیبانی می کند یا خیر.
در صفحه شارژر و همچنین گیرنده های گوشی یک سری سیم پیچ هایی از نوع تخت و کاملاً صاف به کار برده می شوند. هنگامی که شما گوشی و یا هر وسیله دیگری که از شارژر وایرلس پشتیبانی می کند را بر روی پد مورد نظر قرار می دهید جریان الکتریسیته موجود در سطح شارژر وایرلس از میان سیم پیچ ها عبور کرده و یک میدان مغناطیسی ایجاد می کند. این میدان مغناطیسی انرژی به وجود آمده را به سیم پیچ های گیرنده منتقل کرده و نیر گیرنده این انرژی را به صورت جریان از صفحه شارژر دریافت نموده و در محل باتری دستگاه ذخیره می کند. فرایند شارژر وایرلس برخلاف چیزی که اکثر افراد فکر میکنند اصلاً پیچیده نیست.
استاندارد QI در شارژر وایرلس
استاندارد QI یک استاندارد بسیار محبوب، در دنیای شارژر های وایرلس است که نقش یک پروتکل را میان دستگاه های شارژر و گیرنده های گوشی های موبایل ایفا می کند. این پروتکل به این منظور طراحی شده تا تمامی برند ها و کمپانی های مطرح جهانی بتوانند دستگاه های مختلف تولیدی خود را بر روی پد های شارژر وایرلس برند های مختلف متصل کنند. اگر بخواهیم این استاندارد را در قالب یک مثال عنوان کنیم میتوان به تکنولوژی بلوتوث یا وای فای داخلی اشاره کرد.
مزایای شارژر های وایرلس
تکنولوژی شارژ وایرلس دارای مزیت های مختلفی است که باعث محبوبیت روزافزون آن شده است. در صورتی که امروزه بسیاری از کمپانی ها به صورت پیش فرض به همراه گوشی های خود یک پد شارژر وایرلس نیز عرضه میکند همچنین افراد بیشتر میل دارند تا از شارژر های وایرلس به جای شارژر های سنتی استفاده کنند. از جمله مهمترین مزیت شارژر وایرلس این است که استفاده از آن بسیار آسان تر از شارژر های سنتی میباشد. شما با استفاده از یک شارژر وایرلس، دیگر نیاز به هیچگونه کابل و اتصالات دیگر ندارید. شما تنها با قرار دادن گوشی خود در سطح مورد نظر به آسانی و حتی با سرعتی بیشتر، می توانید گوشی تان را شارژ می کنید. همچنین اگر یک محصول با کیفیت خریداری کرده باشید شارژر وایرلس شما در مقایسه با شارژر های سنتی عمر مفید بیشتری خواهد داشت.
مورد دیگر که میتوان به عنوان مزیت برای تکنولوژی شارژ وایرلس و انواع مختلف این شارژر ها به آن اشاره کرد این است که آداپتور شارژر شما دیگر بیش از اندازه داغ نشده و یا خطرساز نمی شود. همچنین سیم شارژر شما پاره نخواهد شد و در نتیجه نیاز به پرداخت هزینه برای خرید سیم و آداپتور جدید ندارید. کاربران گوشیهای آیفون توجه ویژهای به استفاده از تکنولوژی شارژ وایرلس دارند. چراکه در گوشی های جدید این کمپانی جک هدفون دیگر وجود ندارد. به همین دلیل کاربران برای اینکه بتوانند از هندزفری سیمی استفاده کنند حتماً باید از پورت لایتنینگ برای متصل کردن هندزفری خود استفاده کنند. در این صورت کاربران میتوانند در هنگام شارژ کردن گوشی خود به گوش کردن به موسیقی بپردازند.
معایب تکنولوژی شارژ وایرلس
شارژ وایرلس در کنار مزیت هایی که به آن اشاره کردیم دارای یک سری معایب می باشد. از جمله اینکه برخی از مدل های شارژر وایرلس در مقایسه با نسخههای فست شارژ سیمی سرعت پایین تری دارند. البته با توجه به پیشرفت تکنولوژی در این زمینه هر روز شاهد پیشرفت های بیشتری در زمینه تولید مدل های جدید شارژر وایرلس هستیم. همچنین اینکه شما بخواهید از گوشی موبایل خود استفاده کرده و یا با آن تماس بگیرید و همزمان آن را بر روی یک صفحه شارژ بی سیم شارژ کنید امری نشدنی است.
البته طبق نظر پزشکان و کارشناسان حوزه سلامت استفاده از شارژر وایرلس ایمنی بالاتری دارد. چرا که گزارش های بسیار زیادی وجود داشته که یک کاربر در هنگام شارژ از گوشی خود استفاده کرده و مشکلاتی مانند ترکیدن باتری و خطرات جانی برای آن شخص پیش آمده است. در برخی برندها که از کیفیت بالایی جهت ساخت آنها استفاده نشده ممکن است، صفحات شارژ بعد از گذشت مدتی داغ کرده و باعث آسیب به قطعات داخلی گوشی شوند. البته این موضوع در برندهای با کیفیت به هیچ وجه وجود ندارد.
چگونه بفهمیم گوشی ما از شارژ وایرلس پشتیبانی می کند؟
برای اینکه بفهمیم گوشی مان از این تکنولوژی جذاب شارژ وایرلس پشتیبانی می کند و یا خیر سه روش مختلف وجود دارد. اولین روش این است که به کارتن گوشی نگاه کرده و ببینید، آیا بر روی آن نشانی مبنی بر اینکه این گوشی از شارژر وایرلس پشتیبانی میکند وجود دارد. معمولاً بر روی گوشی هایی که از این تکنولوژی پشتیبانی می کنند نماد QI وجود دارد. همچنین شما می توانید به وبسایت رسمی کمپانی تولید کننده گوشی خود مراجعه کرده و اطلاعات و مشخصات گوشی خود را در قسمت اتصالات، بررسی کنید. اگر گوشی شما این تکنولوژی را پشتیبانی کند حتما در سایت سازنده به آن اشاره شده است. البته کاربرانی که دانش کافی در زبان انگلیسی ندارند می توانند با یک سرچ در وب سایت های ایرانی اطلاعات گوشی شان را بررسی کرده و از وجود پشتیبانی این تکنولوژی مطلع شوند.
چگونه گوشی های قدیمی را با شارژر های وایرلس شارژ کنیم؟
یک سری ترفند جذاب وجود دارد که با استفاده از آن می توان گوشیهای قدیمی که از این تکنولوژی پشتیبانی نمی کنند را شارژ کرد. آداپتور های ارائه شده توسط کمپانی یونیورسال به گوشی های قدیمی کمک می کنند تا از تکنولوژی شارژ وایرلس بهره ببرند. این آداپتور ها این قابلیت را دارند تا بر روی انواع مختلف گوشی های اندروید و ios مورد استفاده قرار گیرند. آداپتور های یونیورسال با استفاده از درگاه های میکرو usb و همچنین لایتنینگ به گوشی متصل شده و امکان شارژ وایرلس را در گوشی مورد نظر، ایجاد می کند. این آداپتور ها در دو دسته مختلف طراحی می شوند. یکی از این آداپتور ها که طرفداران بیشتری نیز دارند در قسمت داخلی و درون گوشی جایگذاری می شود، به گونه ای که از بیرون قابل رویت نیستند. همچنین یک نوع دیگر وجود دارد که در قسمت خارجی دستگاه تعبیه میشوند و بعد از نصب، میتوان این گوشی را بر روی پد شارژ جهت شارژ وایرلس قرار داد.
شارژ وایرلس
سخن آخر
در حال حاضر چندین نسل از محصولات تولید شده توسط کمپانی های معتبر مانند آیفون، سامسونگ، شیائومی، گوگل، ال جی و غیره گوشی های خود را به گونه ای طراحی می کنند که از انواع مختلف شارژر های وایرلس پشتیبانی کند. با توجه به مزایا و معایبی که در این مقاله به آنها پرداختیم این که شما بخواهید از شارژر وایرلس استفاده کنید، به نیازهای شما بستگی دارد. اما موضوعی که مشخص است این است که هرچه به جلوتر می رویم، تکنولوژی مربوط به شارژ وایرلس پیشرفته بیشتری کرده و به مقبولیت بیشتری در نظر کاربران میرسد. شارژر های وایرلس در مقایسه با شارژر های قدیمی هزینه بیشتری نیز برای کاربران ایجاد می کنند. اگر شما جزو افرادی هستید که هنوز استفاده از شارژر وایرلس برای شما توجیه مالی ندارد بهتر است کمی صبر کرده تا نمونههای بهتری از این شارژرها به بازار عرضه شود.
نویسنده
برترین دوره های ما
- دوره آموزش PLC
- آموزش برق ساختمان درجه 1و2
- آموزش تعمیرات موبایل
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- دوره آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب درب شیشه ای
- آموزش نصب اعلام حریق
- دوره آموزش نصب داکت اسپلیت
- آموزش نصب درب اتوماتیک
- آموزش نصب درب ریلی
- آموزش نصب دزدگیر اماکن
- آموزش نصب سانترال
- آموزش هوشمندسازی ساختمان
دیدگاهتان را بنویسید