معرفی انواع دوربین مداربسته ip و آنالوگ
امروز از آموزشگاه کارو استخدام با شما هستیم تا به انواع دوربین مداربسته بپردازیم با ما همراه شوید.
اگر قصد خرید دوربین مداربسته را داشته باشید، قبل از هر چیز نیاز دارید تا با انواع آن آشنا شوید. باید بدانید که دوربین های امنیتی مداربسته چندین نوع دارند و هر کدام از آنها تفاوت های عمده ای با یکدیگر دارند. بنابراین، این مقاله می تواند راهنمای خرید بسیار خوبی برای شما باشد.
فهرست مطالب
Toggleدوربین مداربسته چیست؟
احتمالا برای شما جالب باشد که بدانید اولین بار دوربین مداربسته کجا ساخته شد. ارتش آلمان در طی جنگ جهانی دوم، اولین بار از دوربین های مداربسته برای نظارت بر موشک های خود استفاده کرد. سالها بعد از جنگ، آمریکا از این دوربین ها برای نظارت امنیتی و کنترل ترافیک خیابان ها در اماکن عمومی استفاده کرد.
انواع دوربین مداربسته در حقیقت از یک بدنه پوششی برای محافظت در برابر گرد و خاک، رطوبت و یا دسترسی به مدار دوربین بهره می برند. استفاده از این نوع دوربین ها امروزه به صورت عمومی رواج دارد و هر جایی که نیاز به نظارت تصویری باشد، از این دوربین ها بهره گرفته می شود. اما باید بدانید که دوربین مداربسته خود انواع مختلفی دارند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
اصلی ترین کاربرد دوربین های مداربسته
هر چند از انواع دوربین مداربسته می توان استفاده های مختلفی کرد، اما اصلی ترین وظیفه این دوربین ها نظارت است. از این دوربین ها برای شناسایی افراد، کنترل ورود و خروج، حفظ امنیت و کنترل امور روزمره استفاده می شود. البته کاربرد های دیگری مانند تشخیص هویت، پردازش تصویر و غیره نیز دارند.
انواع دوربین مداربسته آنالوگ و آی پی
دوربین های مداربسته، خود نیز دارای انواع مختلف هستند که در این قسمت قصد داریم به هر کدام از انواع دوربین جداگانه بپردازیم. انواع دوربین مداربسته که در بازار و یا وبسایت ها مشاهده می کنید، از نظر نوع مدار بطور کلی به 2 انواع دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال تقسیم بندی می شوند.
دوربین آنالوگ
اولین نسل دوربین های مداربسته، دوربین آنالوگ است. این دوربین ها که در ابتدا ساخته شدند، شکل بسیار ساده ای دارند و البته امکانات و کیفیت آنها به هیچ عنوان قابل قیاس با دوربین های امروزی نیست. البته در ادامه با گذشت زمان و پیشرفت های زیاد در عرصه تکنولوژی، دوربین های آنالوگ HD که کیفیت خوبی داشتند نیز روانه بازار شدند.
دوربین مداربسته تحت شبکه
امروزه نقش ارتباطات، اینترنت و زیرساخت شبکه بسیار دنیای ما را تغییر داده است. این تغییرات و گستردگی آن به حدی است که تمام ابعاد زندگی ما را عوض کرده و عصر جدیدی را به وجود آورده است. این مسئله، بر روی ساختار دوربین های نظارتی و مداربسته نیز اثر گذار بوده است.
دوربین مداربسته حاصل این پیشرفت تکنولوژی و نیاز به ارتباطات و زیرساخت شبکه می باشد. این دوربین ها که با نام دوربین های IP نیز شناخته می شوند، توانایی ارتباط با زیرساخت شبکه را دارند. این دوربین ها که می توانند به سوییچ شبکه متصل شوند، تصاویر و دیگر اطلاعات را به شبکه ارسال می کنند و یا از آن فرمان می گیرند. البته این نوع دوربین ها در مقایسه با دوربین آنالوگ قیمت به مراتب بالاتری دارند.
انواع دوربین از نظر کاربرد و شکل لنز آنها
انواع دوربین مداربسته را می توان به شکلی دیگر نیز دسته بندی کرد. این دوربین ها جدای از ساختار مدار آنها، از نظر کاربرد، شکل بدنه و توانایی های فنی دسته بندی می شوند.
دوربین مداربسته دام (Dome)
این دوربین ها که حالت تخم مرغی دارند، بیشتر به منظور اتصال به سقف ساخته شده اند. چنین دوربین هایی مناسب نظارت در محیط هایی مانند ادارات، سازمان ها و یا فروشگاه ها هستند. این دوربین ها قابلیت چرخش ندارند و ثابت هستند.
دوربین بولت (Bullet)
این نوع دوربین ها که اغلب به شکل استوانه های دایره ای و یا مکعبی هستند، برای فضا های بزرگ ساخته شده اند. این دوربین ها علاوه بر اینکه می توانند فضا های گسترده ای را پوشش دهند، در برابر شرایط جوی مقاومت بسیار بالاتری دارند.
علاوه بر این، روی چنین دوربین هایی، لنز های قدرتمند نیز نصب می شود تا فواصل دور را با کیفیت بالایی به ناظر نمایش دهد. این دوربین ها مناسب کارگاه ها، کارخانه ها و محوطه های بزرگ مثل ورزشگاه ها هستند.برای اینکه بدانید دوربین AHD چیست و چه کاربردی دارد حتما مقاله مربوط به آن را بخوانید.
دوربین مداربسته باکس
این دوربین ها شباهت زیادی به دوربین بولت دارند، اما با این تفاوت که بر روی آنها لنز نصب نشده است. دوربین های مدل باکس به شما این امکان را می دهند که متناسب با نیاز خود، لنز مورد نظر را برای آنها تهیه کنید.
انواع دوربین اسپید دام
دوربین های مداربسته اسپید دام یکی از دوربین های پر کاربرد است. این دوربین ها که عموما در مکان های عمومی و محوطه های متوسط استفاده می شوند، جزو محبوب ترین انواع دوربین مداربسته به حساب می آید. دلیل این محبوبیت، قابلیت چرخش 360 درجه و حرکت به سمت بالا و پایین از طریق کنترل از راه دور می باشد. این دوربین ها از نظر ظاهری شباهت زیادی به دوربین دام دارند و گاها با آنها اشتباه گرفته می شوند. این دوربین ها اغلب در چهار راه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
دوربین مکعبی (Cube)
دوربین مکعبی عموما برای استفاده هایی مانند تماس تصویری، ویدئو کنفرانس و یا نظرات بر یک اتاق استفاده می شود. دوربین مکعبی امکانات بیشتری نسبت به دیگر انواع دوربین مداربسته دارند و بر روی آنها می توانید امکاناتی مانند میکروفون و دوربین را مشاهده کنید. به همین منظور، دوربین مکعبی اغلب برای تماس تصویری گروهی در شرکت های کوچک استفاده می شوند.
دوربین مداربسته چشم ماهی
دلیل نام گذاری این نوع دوربین، شباهت بسیار زیاد آن به چشم ماهی است. این دوربین که جزو دوربین های اقتصادی و میان رده به حساب می آید، بر روی دیوار نصب می شود. مزیت استفاده از این نوع دوربین این است که شما برای پوشش نیاز به دوربین های متعدد و زیاد نخواهید داشت. بسته به مدل، این دوربین ها زاویه دید 180 تا 360 درجه را به شما خواهند داد.
دوربین پین هول یا دوربین مخفی
یکی از انواع دوربین های مداربسته پر طرفدار، دوربین پین هول است. این دوربین ها به دلیل ابعاد کوچک، می توانند از نظر دید در امان بمانند. البته نباید انتظار بالایی از این نوع دوربین داشته باشید، زیرا امکانات زیادی را از نظر پوشش محوطه در اختیار شما قرار نمی دهند. این دوربین ها گاها در چشمی های در آپارتمان ها به کار می روند.
امکانات مهم دوربین مداربسته
برخی امکانات در انواع دوربین مداربسته وجود دارند که در حین خرید باید مورد توجه قرار گیرند. در این قسمت، به معرفی این دوربین ها پرداخته تا بتوانیم در خرید راهنمای بهتری برای شما باشیم.
پورت LAN : این پورت به شما امکان می دهد که دوربین مداربسته خود را به زیرساخت شبکه و سوییچ شبکه متصل کنید. این امکان در دوربین های شبکه یا IP که قبل تر به آنها اشاره کردیم وجود دارد.
وای فای : برخی از انواع دوربین مداربسته امکان اتصال به شبکه از طریق وای فای را دارند. این دوربین ها همچنین می توانند به مودم های خانگی متصل شده و از طریق نرم افزار و اینترنت، صدا و تصویر را منتقل کنند.
قابلیت دید در شب : این امکان در انواع دوربین مداربسته به مادون قرمز نیز مشهور است. چراغ های مادون قرمز با پخش نور فروسرخ و دریافت آن توسط سنسور دوربین مخصوص، امکان تصویر برداری و نظارت در محیط های تاریک و یا شب را فراهم می کنند
یادگیری نصب دوربین های مداربسته
با اینکه آموزش نصب دوربین مداربسته کار پر درآمدی محسوب می شود، باید یک نکته را در نظر داشته باشید که نصب دوربین های مداربسته نیاز به آموزش دارد. افراد آموزش ندیده قطعا با مشکلات بسیاری مواجه خواهند شد و ممکن است علاوه بر هزینه، زمان زیادی از دست بدهند.
دوره های آموزشی کارو استخدام یکی از بهترین دوره ها برای آموزش تخصصی نصب دوربین در این زمینه می باشند. با خرید این دوره آموزشی، شما به یک متخصص دوربین های مداربسته و نظارتی تبدیل خواهید شد. امیدواریم در این مقاله، شما را با کلیاتی در مورد انواع دوربین های مداربسته آشنا کرده باشیم.
نویسنده
برترین دوره های ما
- دوره آموزش PLC
- آموزش برق ساختمان درجه 1و2
- آموزش تعمیرات موبایل
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- دوره آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب درب شیشه ای
- آموزش نصب اعلام حریق
- دوره آموزش نصب داکت اسپلیت
- آموزش نصب درب اتوماتیک
- آموزش نصب درب ریلی
- آموزش نصب دزدگیر اماکن
- آموزش نصب سانترال
- آموزش هوشمندسازی ساختمان
دیدگاهتان را بنویسید