بررسی تفاوت هارد ssd با hdd
در ابتدا برای بررسی تفاوت هارد ssd با hdd باید هارد HDD و هارد SSD را بشناسیم در ادامه به معرفی هارد ssd و hdd میپردازیم.
فهرست مطالب
Toggleحافظه hdd چیست؟
hdd مخفف کلمهی Hard Disk Drive است. حافظه hdd جزو قدیمیترین نکنولوژیها به حساب میآید که در حدود 6 دهه، مورد استفاده قرار گرفته است. حافظه hdd دستگاه ذخیرهسازی داده و اطلاعات میباشد که در کیس کامپیوتر قرار دارد. در این تکنولوژی، اطلاعات بر روی پلتر ذخیره میشوند و دارای دیسکهای چرخان میباشند که با کمک بازوهای متحرک، اطلاعات داخل هارد خوانده میشود. دیسکهای چرخان، داده و اطلاعات را به صورت مغناطیسی در حافظهی hdd ذخیره میکنند. بازوهای متحرک و پلتر به وسیلهی برق، کار میکنند. سرعت چرخش پلتر در هر کیسی متفاوت است ولی متداولترین نوع پلترها دارای سرعت چرخشی معادل 5400 دور در دقیقه هستند. البته پلترهایی که جدیدا تولید میشوند، 15000 دور در دقیقه میچرخند.
حافظه hdd به عنوان دیسک غیر فرار در کیس کامپیوتر مورد استفاده قرار میگیرد و با خاموش کردن سیستم، اطلاعات ذخیره شده بر روی hdd از بین نمیرود. درست بر خلاف رم که اطلاعات ذخیره شده را پس از خاموش کردن سیستم از بین میبرد. هارد دیسک یک دیسک فلزی میباشد که مجهز به پوشش مغناطیسی میباشد. دادههای ذخیره شده در hdd ممکن است فایل صوتی، ویدیویی، تصویری، سند و گزارش باشد. دادههایی که در حافظه ذخیره میشوند، توسط یک هد و با حرکت سریع، اتفاق میافتد. نحوهی کار هارد دیسک همانند آلبومهای ضبط وینیل قدیمی یا همان دستگاه پخش صفحه گردان، میباشد. هارد دیسک مجهز به یک بازو متحرک چند سره یا چند مبدله میباشد.
از این رو، دادهها و اطلاعات داخل دیسک، خوانده میشود. سرها در سراسر سطح هارد دیسک حرکت میکنند و به تمام اطلاعات دسترسی پیدا میکنند. بر روی حافظه hdd میتوان حجم زیادی از اطلاعات مختلف را ذخیره کرد. ناگفته نماند که قیمت این نوع هاردها، بسیار ارزان میباشد. در ادامه با آموزشگاه کارو استخدام به صورت کامل تری به بررسی انواع هارد های ssd و hdd میپردازیم.
ارائه توضیحات تکمیلی هارد دیسک
اصلیترین عامل تفاوت هارد ssd با hdd در نوع دسترسی به دادهها و اطلاعات داخل هارد میباشد. پیشتر اشاره کردیم که حافظه hdd قدیمیتر است و چندین سال میباشد که توسط کاربران مورد استفاده قرار گرفته است. عمدتا در مواردی که نیاز به دسترسی مکرر به دادهها نمیباشد، مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع هارد دیسکها از تصویر، موسیقی، ویدیو و حتی فایلهای ورد هم پشتیبانی میکند. هزینه استفاده از هارد دیسک، ارزانتر از سایر حافظهها میباشد. حافظه hdd دو نوع میباشد، نوع اول، حافظه hdd 2.5 اینچی میباشد که در لپتاپ کاربرد دارد. نوع دوم، حافظه hdd 3.5 اینچی است که در کامپیوترهای رومیزی مورد استفاده قرار میگیرد.
برگزاری دوره نصب انواع دوربین های مداربسته (ip و آنالوگ) به صورت تخصصی در کارو استخدام
تلفن تماس: 02188949711
حافظه ssd چیست؟
ssd مخفف کلمهی Solid State Drive میباشد. این نوع دیسک جامد، پیشرفتهتر و بزرگتر از فلش مموری میباشد. حافظه ssd فاقد قسمتهای متحرک است و بر پایه Nand فعالیت دارد. جهت آشنایی با تفاوت هارد ssd با hdd میبایست با هر دو نوع حافظه آشنا شد. یکی از دلایلی که به این نوع حافظهها، دیسک حالت جامد گفته میشود، این است که در دستگاههای جامد استیت و در زیر کاپوت، کاربرد دارند. تمام دادهها و اطلاعات در مدارهای مجتمع هارد ssd ذخیره میشوند. اساس ذخیرهسازی در درایو دیسک جامد با درایو هارد دیسک متفاوت است. اصلیترین عامل تفاوت هارد ssd با hdd، دقیقا مورد ذکر شده میباشد. عملکرد درایو دیسک جامد به این نحوه است که دادهها را بر روی تراشههای حافظه فلش متصل به یک دیگر، ذخیره میکند.
هارد ssd میتواند دادهها را ذخیره کند و حتی در زمانی که برق از حافظه ssd عبور نمیکند هم اطلاعات ایمن و محفوظ نگهداری شوند. تراشههای فلش یا همان تراشههای Nand کاملا متفاوت با درایوهای USB و هاردهای اکسترنال، هستند. فرق تراشههای فلش یا همان تراشههای Nand با درایوهای USB و هاردهای اکسترنال، این است که هارد ssd قابل اعتمادتر و سریعتر از سایر هاردها میباشد. از این رو، قیمت هارد ssd در مقایسه با قیمت درایوهای USB و هاردهای اکسترنال با ظرفیت یکسان، بالاتر و گرانتر میباشد. یکی از مزایای حافظه ssd، کاهش زمان دسترسی سیستم به دادهها و اطلاعات میباشد.
علت آن، عدم نیاز هارد ssd به راهاندازی و بوت شدن سیستم و چرخش پلاتر میباشد و از این رو، زمان دسترسی به دادهها کاهش مییابد. سیستم سریعتر به دادهها دست پیدا میکند. اگر هدف افزایش سرعت و کارایی سیستم باشد، هارد ssd بهترین انتخاب و بهترین گزینه برای سیستم میباشد.
ارائه توضیحات تکمیلی دیسک جامد
حافظه ssd انواع و اقسام گوناگونی دارد. علاوه بر بررسی تفاوت هارد ssd با hdd، حافظه ssd در متنوعترین ظرفیتها تولید شده است. توانایی هر درایو دیسک جامد در ذخیرهسازی دادهها و اطلاعات، بسته به ظرفیت حافظه، متفاوت است. حافظه ssd عمدتا در انواع گوناگون لپتاپهای باریک کاربرد دارد.
بررسی تفاوت هارد ssd با هارد hdd از نظر قیمت
یکی از موارد تفاوت هارد ssd با hdd در مسئله قیمت میباشد. حافظه sdd گرانتر از حافظه hdd میباشد. میزان تفاوت قیمت این دو نوع حافظه، به ازای مقدار حافظه ذخیرهسازی (گیگابایت یا ترابایت) متغیر است. از این رو، حافظه hdd بسته به فضای ذخیرهسازی، قیمتی به مراتب پایینتر و به صرفهتر از حافظه sdd دارد. البته ناگفته نماند که شکاف قیمتی که بین حافظه ssd و hdd وجود دارد، در حال کاهش میباشد. چرا که قیمت حافظه ssd با سرعت بیشتری نسبت به حافظه hdd در سال کاهش مییابد. قیمت انواع حافظه ssd با یک دیگر متفاوت میباشند و علت آن، تفاوت در میزان ظرفیت ذخیرهسازی میباشد. نه تنها ظرفیت ذخیرهسازی، بلکه قدرت و سرعت هارد ssd هم بر روی قیمت آن، اثرگذار هستند.
بررسی تفاوت هارد ssd با هارد hdd از نظر سرعت
یکی دیگر از دلایل تفاوت هارد ssd با hdd در سرعت دسترسی سیستم به اطلاعات و دادهها میباشد. تفاوت سرعت این دو نوع حافظه ذخیرهسازی، واضح و روشن است و میتوان با قطعیت نظر داد که سرعت حافظه ssd از سرعت حافظه hdd بیشتر میباشد. در سراسر برد، حافظه ssd از hdd پیشی میگیرد، چرا که دیسک جامد از مدار الکتریکی برای ذخیرهسازی استفاده میکند و هیچ قطعه متحرک فیزیکی ندارد. Intel SSD D5-P5316 یک نوع حافظه ssd میباشد که ظرفیت آن 15.36 ترابایت میباشد و سرعت و پهنای باند آن، معادل 7000 مگابایت در ثانیه میباشد. در مقابل، TB Seagate Exos 2×14 یک حافظه hdd است که پهنای باند آن، معادل 500 مگابایت در ثانیه میباشد.
برگزاری دوره آموزش تعمیرات موبلایل به صورت تخصصی در کارو استخدام
تلفن تماس: 02188949711
سرعت حافظه ssd، 14 برابر بیشتر از حافظه hdd میباشد. سرعت بالای حافظه ذخیرهسازی، زمان انتظار سیستم برای راهاندازی کاهش مییابد و تاخیر به وجود آمده در هنگام باز شدن برنامهها (چه سبک و چه سنگین) کاسته میشود.
بررسی تفاوت هارد ssd با هارد hdd از نظر عملکرد
تفاوت در سرعت حافظههای ذخیرهسازی، منجر به ایجاد عملکرد متفاوت شده است. یکی دیگر از چندین تفاوت هارد ssd با hdd در زمینهی عملکرد میباشد. با توجه به توضیحات فوق، در جریان هستیم که در هنگام ورود به سیستم، راهاندازی برنامهها و سرویسها و در عملیات ذخیرهسازی (اعم از کپی کردن فایلهای متنوع)، حافظه ssd بهتر و سریعتر از حافظه hdd عمل میکند. عملکرد حافظه hdd به صورت قابل توجهی، کاهش مییابد ولی حافظه ssd قابلیت این را دارد که چندین کار را همزمان انجام دهد و دچار افت سرعت نشود. سرعت و قابلیت درایو جامد، تحت هیچ شرایط کند و محدود نمیشود. تفاوت هارد ssd با hdd در رابط مورد استفاده حافظه ذخیرهسازی، به وضوح دیده میشود. رابط وظیفهی اتصال حافظه ذخیرهسازی به سیستم را دارد که از عقب یا جلو به کیس کامپیوتر متصل میشود و در عملیات انتقال دادهها، کاربرد دارد.
رابط حافظه ssd، PCle میباشد که از فناوری جدیدتر و سریعتری برخوردار است. تعداد کانالهای انتقال داده در رابط PCle فوقالعاده زیاد است. رابط حافظه hdd، SATA است که فناوری قدیمی و سنتی دارد. سرعت رابط SATA نسبت به سرعت PCle فوقالعاده پایین است. با توجه به تمام توضیحات ذکر شده، عملکرد هارد ssd در مقایسه با hdd قابل قیاس نیست.
بررسی تفاوت هارد ssd با hdd از نظر استقامت فیزیکی در پایداری دادهها
در بررسی تفاوت هارد ssd با hdd از نظر استقامت فیزیکی، بایستی عنوان کرد که حافظه ssd محکمتر و بادوامتر از حافظه hdd میباشد. استقامت فیزیکی حافظه ssd بنا به ساختار ضدضربهای که دارد، بالا است. این نوع درایو ذخیرهسازی فاقد قطعات چرخشی و متحرک میباشد و از این رو، احتمال خرابی و آسیب دیدن هارد ssd نسبت به هارد hdd کم و پایین میباشد. در حالی که استقامت فیزیکی هارد hdd، در حد پایینی است و بیشتر از دیگری، در معرض خرابی و شکستگی قرار دارد. هر چند استقامت فیزیکی هارد ssd از هارد hdd بیشتر است ولی عمر هارد hdd طولانیتر و بیشتر میباشد.
مورد بعدی که در تفاوت هارد ssd با hdd مورد بررسی قرار میگیرد، دوام دادهها و پایداری آنها، میباشد. حافظه ssd، دادهها و اطلاعات ذخیره شده را امن و پایدار ذخیره میکند. در مقابل حافظه ssd، حافظه hdd قرار دارد که دادههای ذخیره شده را غیر فرار ذخیره میکند. تراشه ذخیرهسازی داده در حافظه ssd از نوع فلش میباشد و چون که به برق وابسته نیست، احتمال از بین رفتن دادهها در حافظه ssd، کمتر میباشد.
بررسی تفاوت هارد ssd با hdd از نظر ظرفیت ذخیرهسازی
در خصوص بررسی تفاوت هارد ssd با hdd از نظر ظرفیت ذخیرهسازی، میتوان عنوان کرد که حافظه hdd عملکرد بهتری دارد. حافظه hdd میتواند فضای ذخیرهسازی بیشتری را در اختیار کاربر قرار دهد و از این رو، نسبت به درایو جامد، در اولویت میباشد. حافظه ssd در ظرفیتهای بالایی تولید میشود و اصولا ظرفیت ذخیرهسازی آن، بین 120 گیگابایت تا 30.75 ترابایت متغیر میباشد. در مقابل حافظه ssd، حافظه hdd قرار دارد که ظرفیت ذخیرهسازی آن، بین 250 گیگابایت تا 20 ترابایت میباشد. ظرفیت ذخیرهسازی در hdd نسبت به ssd بیشتر مد نظر کاربر میباشد.
بررسی تفاوت هارد ssd با hdd از نظر قابلیت اطمینان
مفهوم قابلیت اطمینان، به این صورت است که دادهها و اطلاعاتی که در درایوهای ذخیرهسازی، سیو میشوند، دچار تغییر و یا خرابی نشوند. در بحث بررسی قابلیت اطمینان، میتوان گفت که حافظه ssd نسبت به حافظه hdd، بهتر است. حافظه ssd فاقد قطعات متحرک میباشد و نسبت به حافظه hdd قابل اعتمادتر است. علت آن، عدم تحرک و عدم وجود قطعات متحرک میباشد که حافظه ssd تحت تاثیر لرزش و حرارت قرار نمیگیرد. در نتیجه، فایلهای ذخیره شده در درایو جامد، کمتر دچار خرابی و آسیب میشود. در حالی که در حافظه hdd، هدی که در حال نوشتن و خواندن اطلاعات بر روی هارد دیسک میباشد، فوقالعاده حساس است و مهم میباشد. به نحوی که اگر هد دچار آسیب و خرابی شود (یا هر مشکلی برای آن، پیش آید)، اطلاعات ذخیره شده هم خراب میشوند.
چرا آموزشگاه کارو استخدام را انتخاب کنیم؟
آموزشگاه کارو استخدام مجری دورههای تخصصی الکترونیک میباشد. شما میتوانید با شرکت در دورههای تخصصی الکترونیک آموزشگاه کارو استخدام، با آموزش های نصب دوربین مداربسته آشنا شوید. تمام دورههایی که در آموزشگاه کارو استخدام برگزار میشود، تحت نظارت سازمان فنی حرفهای کشور میباشد و مدرک آن دارای اعتبار میباشد. تمام دورههای آموزشگاه کارو استخدام در زمینهی الکترونیک هستند. دورههای آموزشگاه کارو استخدام را میتوانید از طریق وب سایت دنبال کنید یا با مشاوران و کارشناسان آموزشگاه در تماس باشید و از شرایط دورههای آموزشگاه مطلع شوید. شماره تماس آموزشگاه کارو استخدام 02188949711 میباشد.
نویسنده
برترین دوره های ما
- دوره آموزش PLC
- آموزش برق ساختمان درجه 1و2
- آموزش تعمیرات موبایل
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- دوره آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب درب شیشه ای
- آموزش نصب اعلام حریق
- دوره آموزش نصب داکت اسپلیت
- آموزش نصب درب اتوماتیک
- آموزش نصب درب ریلی
- آموزش نصب دزدگیر اماکن
- آموزش نصب سانترال
- آموزش هوشمندسازی ساختمان
دیدگاهتان را بنویسید