دوربین AHD چیست و چه کاربردی دارد؟
فهرست مطالب
Toggleدوربین AHD چه ویژگی هایی دارد؟
دوربین AHD نوعی دوربین مداربسته می باشد که از آن برای ضبط تصاوير با کیفیت بالا استفاده می شود. این دوربین ها نسبت به دوربین های آنالوگ بسیار با کیفیت هستند. نمایش تصاویر در دوربینهای AHD با کمترین تاخیر انجام می شود. رزولوشن تصاوير در این دوربین ها حدود ۲ مگاپیکسل می باشد. برای انتقال تصاوير از دوربین AHD به دستگاه ضبط تصاوير از کابل کواکسیال استفاده می شود.
بهبود تصاویر با دوربین AHD
بهتر است بدانید که AHD کوتاه شده عبارت Analog High Definition می باشد. به طور کلی این فناوری برای بهبود تصاوير دوربین های آنالوگ پدید آمده است. در واقع میتوان گفت که دوربین AHD همان دوربین آنالوگ با کیفیت بالاتر و HD است. در این دوربین ها داده ها به صورت آنالوگ انتقال می یابند اما توسط یک چیپ در دوربین کدگذاری می گردند. بدین ترتیب حجم اطلاعات افزایش یافته و تصاوير کیفیت بالاتری پیدا می کنند.
قابلیت تشخیص چهره ها
تا قبل از پیدایش دوربین AHD وضوح تصویر در دوربین های آنالوگ حدود h ۹۶۰ بود. اما در دوربین AHD وضوح تصاوير بر حسب مگاپیکسل محاسبه میشود. این وضوح تا p ۱۰۸۰ هم میتواند باشد. مزیت این دوربین ها برای ضبط تصاوير محل های مختلف اين است که به هنگام زوم کردن بر روی چهره ها آن ها را به طور واضح به ما نشان میدهد. استفاده از کابل کواکسیال در این دوربین ها باعث می شود که از کيفيت تصاوير کاسته نشود. حتی برای فواصل بسیار طولانی می توان از این کابل ها استفاده نمود. از نظر شکل ظاهری دوربین AHD در شکل ها و طرحهای گوناگون وجود دارد.
پیشنهادی: برای یادگیری کامل و اصولی نصب دوربین مداربسته و اشنایی با انواع آن شما میتوانید در دوره آموزش نصب دوربین مداربسته کارو استخدام شرکت کنید.
دستگاه NVR در چه مواردی استفاده می شود؟
دستگاه NVR نوعی دستگاه ضبط می باشد که برای دوربین های مداربسته مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه ها به دو نوع تقسیم بندی می شوند که یکی از آنها دستگاه NVR است که در سیستمهای تحت شبکه مورد استفاده قرار می گیرد و دستگاه دیگر که DVR نامیده می شود برای دوربین های مداربسته آنالوگ کاربرد دارد. به طورکلی NVR کوتاه شده عبارت Network Video Recorder می باشند که علاوه بر ذخیره کردن تصاویر میتواند کارهایی از قبیل تشخیص پلاک، تشخیص چهره و شمارش نمودن افراد را انجام دهد. یک دستگاه NVR در واقع مشابه سرور های کامپیوتر عمل می کند. البته راه اندازی دستگاه ان وی آر بسیار ساده تر است.
برق رسانی به دوربین ها
دستگاه NVR وظایف مختلفی دارد. این دستگاه می تواند تصاویری که از دوربین های مداربسته ارسال می شود را ضبط نماید. همچنین تصاویر را به صورت زنده پخش میکند و با کمک آن حتی می توان تصاویری که از قبل ضبط شده را بازبینی نمود. ویژگی های تصویر بر روی این دستگاه قابل تنظیم می باشد. به طور کلی وظیفه برق رسانی به دوربین ها از طریق ان وی آر انجام می شود. البته این کار زمانی صورت می گیرد که از یک POE برای برق رسانی به سیستم تحت شبکه استفاده گردد. دستگاه های NVR پیشرفته می توانند پردازش تصاویر را نیز انجام دهند.
آشنایی با خصوصیات هر دستگاه NVR می تواند شما را برای خرید راهنمایی نماید. یکی از خصوصیات مهم دستگاه NVR تعداد کانال آن می باشد. تعداد کانال نشان دهنده تعداد دوربین هایی است که می تواند به دستگاه متصل شود. دستگاه های NVR موجود در بازار میتواند تعداد ۴ کانال یا بیشتر داشته باشد. حتی بعضی دستگاه ها تا ۲۵۶ کانال را ساپورت میکنند که برای مکان هایی که تعداد دوربین ها در آن بسیار زیاد باشد مانند کارخانه ها و یا سازمان های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند.
تاثیر رزولوشن دستگاه NVR بر تصاویر
هر دستگاه NVR رزولوشن متفاوتی دارد. اگر دستگاه ان وی آر شما دارای رزولوشن ۵ مگاپیکسل باشد حتی اگر دوربین هایی با رزولوشن بالاتر به آن متصل شود تصاویر را تا ۵ مگاپیکسل به شما نشان می دهد. همچنین کیفیت ضبط تصاویر در هر کانال از دستگاه ان وی آر متفاوت است. مثلا اگر یک دستگاه NVR دارای ۱۶ کانال باشد ممکن است برای ۸ کانال آن کیفیت ۵ مگاپیکسل و در مابقی کانالها کیفیت های دیگری وجود داشته باشد.
تعداد هاردی که هر دستگاه ان وی آر از آن پشتیبانی می کند معمولاً متفاوت است. هر دستگاه می تواند از ۱ تا ۱۶ هارد SATA را پشتیبانی نماید. بعضی از دستگاه ها می توانند هارد های اکسترنال یا ESATA را نیز پشتیبانی نمایند. برای مشاهده نمودن تصاویر ضبط شده توسط دستگاه ان وی آر یک خروجی برای اتصال مانیتور تعبیه شده است. این خروجی برای اتصال دستگاه هایی مانند مانیتور، تلویزیون و کامپیوتر می باشد که با استفاده از کابل های Hdmi و یا VGA انجام می شود.
کاربرد دستگاه DVR
دستگاه د DVR مخفف عبارت Digital Video Recorder میباشد. این دستگاه وظیفه ضبط و مدیریت تصاویر را در سیستمهای مدار بسته آنالوگ به عهده دارد. شما می توانید همه تنظیمات دلخواه خود را در دوربین های مداربسته از طریق دستگاه دی وی آر انجام دهید. این دستگاه ها در مدل های ۴، ۸، ۱۶ و ۳۲ کاناله در بازار وجود دارد. از ویژگی های مهم دستگاه دی وی آر قابلیت اتصال آن به شبکه داخلی یا اینترنت می باشد. از این طریق می توان تصاویر ضبط شده را با استفاده از گوشی موبایل مشاهده نمود .
تاثیر کیفیت DVR بر کیفیت تصاویر
یکی از مهمترین سوالاتی که برای خرید دستگاه DVR مطرح می شود این است که دستگاه باید چه کیفیتی داشته باشد. توجه داشته باشید که هر دستگاه دی وی آر کیفیت مشخصی را پشتیبانی مینماید. مثلا بعضی دستگاه ها تا ۲ مگاپیکسل و بعضی تا ۸ مگاپیکسل را پشتیبانی می کنند. بهتر است کیفیت تصاویر دوربینهای شما با دستگاه دی وی آر هماهنگی داشته باشد. اگر دوربین شما ۸ مگاپیکسل باشد اما دستگاه دی وی آر دارای پشتیبانی تا ۶ مگاپیکسل باشد تصاویری که به شما تحویل میدهد کیفیت ۶ مگاپیکسل خواهد داشت و عملکرد دوربین کم میشود.
دستگاه DVR دارای حافظه داخلی نمی باشد و برای ذخیره تصاویر باید هارد بر روی آن نصب شود. توجه کنید که دستگاه شما تا چه ظرفیتی از هارد دیسک را پشتیبانی می نماید. در هر مکان به تعداد هارد دیسک مشخصی احتیاج داریم. مثلاً برای سیستم دوربین های مدار بسته یک پمپ بنزین یا بانک بهتر است تعداد هارد دیسک بیشتر و ظرفیت بالاتری مورد استفاده قرار گیرد.
نویسنده
برترین دوره های ما
- دوره آموزش PLC
- آموزش برق ساختمان درجه 1و2
- آموزش تعمیرات موبایل
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- دوره آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب درب شیشه ای
- آموزش نصب اعلام حریق
- دوره آموزش نصب داکت اسپلیت
- آموزش نصب درب اتوماتیک
- آموزش نصب درب ریلی
- آموزش نصب دزدگیر اماکن
- آموزش نصب سانترال
- آموزش هوشمندسازی ساختمان
دیدگاهتان را بنویسید