آموزش کامل راه کار های نجات گوشی آب خورده
متاسفانه گوشی آب خورده یکی از کابوسهایی است که ممکن است به واقعیت بدل شود. همه ما میدانیم که اگر تلفن همراه با قطرات آب برخورد داشته باشد آسیبهای کوچک تا بزرگی به آن وارد خواهد شد. برای جلوگیری از این چنین اتفاقات ابتدا لازم است تا پیشگیری کنیم. در صورت بروز مشکلاتی چون افتادن موبایل در آب یا استخر، نفوذ رطوبت به بدنه گوشی و… حتما لازم است تا مطلب زیر را بخوانید. با خواندن این مطلب قادر خواهید بود تا احتمال نجات پیدا کردن گوشی خود را افزایش دهید و آن را تعمیر کنید.
فهرست مطالب
Toggleآیا امیدی به تعمیر هست؟
قطعا بله؛ اگر بتوانید گوشی آب خورده را فورا از مجاورت آب و رطوبت دور کنید شانستان برای نجات پیدا کردن قطعات موبایل افزایش پیدا میکند. بعلاوه اگر اقداماتی را در مسیر درستی انجام دهید میتوانید خودتان گوشی را تعمیر کنید. اما بالعکس اگر بعضی از کارهای خطرناک را انجام دهید علاوه بر از بین رفتن قطعات کامپیوتری ممکن است به خودتان هم آسیب بزنید. بنابراین حتما ادامه مطلب را امیدوارانه بخوانید و کارها را مو به مو انجام دهید. مطمئنا خواهید توانست گوشی آب خورده خود را درست کنید.
چرا گوشی آب خورده خراب میشود؟
درون موبایل قطعات الکترونیکی و کامپیوتری بسیاری وجود دارند که همگی با برق کار میکنند. همان طور که میدانید آب و رطوبت رسانای جربان برق هستند. با نفود مولکولهای آب به درون موبایل این ذرات روی قطعات کامپیوتری مینشینند. پوشش سطح با مولکولهای آب فاجعه به بار میآورد. با این اتفاق برق در خارج از مدارها و مسیرهای تعیین شده در سراسر آب حرکت میکند. سپس قطعات اتصالی میکنند و میسوزند.
در واقع از کار افتادگی گوشی آب خورده به همین دلیل است. با دانستن دلیل این اتفاق میتوانیم بهتر در راستای تعمیر این خرابی قدم برداریم. ابتدا راهنمای جلوگیری از بروز چنین اتفاقی را ارائه میدهیم. سپس به توضیح نحوه تعمیر در محل و تعمیر در نزد فرد متخصص خواهیم پرداخت.
راههای جلوگیری از خیس شدن موبایل
در این بخش خواهیم گفت که چطور میتوان از خیس شدن و در معرض آب قرار دادن گوشی جلوگیری کرد. ابتدا به نکات زیر توجه کنید.
حتما میدانید که بعضی از گوشیهای موبایل سرهم هستند و محفظه آنها باز نمیشود اما بعضی دیگر به کمک دست قابل جداشدن و اسمبل مجدد هستند. اگر گوشیهایی دارید که بدنه پشتی آنها جدا میشوند باید بیشتر مراقب باشد. اما اگر خدای نکرده گوشیتان خیس شد یا داخل آب افتاد احتمالا بتوانید تمام قطعات را سریعا نجات دهید.
به طور عکس گوشیهایی که یکسره هستند و نمیتوان آنها را باز و بسته کرد کمتر در معرض نفوذ قطرات آب هستند اما در صورت بروز این اتفاق باید آن را به یک فرد متخصص نشان دهید. چرا که باز کردن درب پشتی به مهارت فرد باتجربه و آگاهی مثل تعمیرکار نیازمند است.
برای جلوگیری از خیس شدن موبایل بهتر است همان روز اولی که آن را میخرید از گواهیها و استانداردهایی که دارد اطلاع حاصل کنید. این گواهیها نشان میدهند که موبایل چقدر در برابر آب و گرد و غبار مقاوم است. مثلا بعضی از موبایلها کاملا ضد آب هستند اما بعضی دیگر تنها در برابر قطرات مقاوم بوده و در عمق استخر خراب میشوند. گواهیها دستهبندیهایی دارند؛ بنابراین حتما درباره آنها تحقیق و جستوجو کنید.
گوشی آب خورده
مورد بعد درباره خرید کیف، کاور و محافظ است. هنگام خرید گوشی موبایل برای محافظت بیشتر آن در برابر ضربات، کاور و گلس تهیه کنید. این دو مورد بیشتر برای دور نگه داشتن موبایل از آسیبهای ضربات فیزیکی است. اما تاثیر زیادی نیز روی محافظت از آن در زیر باران، آب و هوای مرطوب و… دارد.
برای جلوگیری از آسیب دیدن گوشی آب خورده حتما آن را دور از آب نگه دارید. مثلا اگر موقع شستوشوی ظروف یا دستها موبایل را در نزدیکی خود نگه میدارید ابتدا آن را دور کنید. سپس به ادامه کارتان بپردازید. قطرات آب ممکن است به گوشی برسند و باعث خرابی آن شوند. همچنین درباره بردن موبایل به حمام و استخر هشدار میدهیم. در این مکانها بخارات آب بسیار زیاد و متجمع هستند که گوشی از هر زمان دیگری بیشتر در معرض خراب شدن قرار خواهد گرفت.
به کمک نکات فوق میتوانید از بروز اتفاق تلخی مثل آب خوردن و خیس شدن موبایل پیشگیری کنید. اما اگر با وجود نکات فوق برایمان مشکل پیش آمد باید چه کار کرد؟ این مورد نیز دو حالت دارد که در ادامه بیان میکنیم.
تفاوت گوشیها با یکدیگر
اگر به طور اتفاقی موبایلتان در معرض آب و رطوبت قرار گرفت باید نکات زیر را مو به مو انجام دهید تا بتوانید گوشی را صحیح و سالم برگردانید. اگر گوشی خراب شد با این کارها خرابیها به حداقل رسیده و هزینههای تعمیر نیز کاهش پیدا میکنند.
اگر گوشی در شارژ بود (یعنی متصل به برق بود) و یک لیوان آب یا چایی روی آن ریخت باید چه کار کرد؟ در این حالت ابدا به گوشی دست نزنید. قبل از سلامت گوشی سلامتی خودتان اهمیت دارد. با لمس چنین سیستمی احتمال برقگرفتگی بسیار افزایش پیدا میکند. بنابراین ابتدا جریان برق را به نحوی قطع کنید (به وسیله فیوز برق). سپس موبایل را از شارژر جدا کنید.
راههای تعمیر گوشی آب خورده
گوشی آب خورده بلافاصله خود را نشان میدهد. یعنی اگر خراب شود همان لحظات اول این اتفاق میافتد اما برای کاهش هزینهها لازم است تا اطمینان حاصل کنیم. برای تعمیر به موارد زیر توجه کنید:
- اگر موبایل کار میکرد فورا آن را خاموش کنید.
- نباید معطل کنید بنابراین فشردن و نگه داشتن دکمه پاور (روشن و خاموش) سریعترین راه برای خاموش کردن موبایل است. با این کار قطعات به حالت خاموشی میروند و دیگر در معرض خطر نیستند.
- بعد از این مرحله اگر گوشی قابل جدا کردن بود آن را جدا کنید. تمام قطعات جداشدنی مانند قلم، درگاه میکرو یو اس بی، درگاه سیم کارت، باتری و… را جدا کنید.
- با استفاده از یک دستمال نرم اما خشک (بدون رطوبت) خود موبایل را تمیز و خشک کنید. تمام بدنه، دکمهها، پورتها و درگاهها را خشک کرده و سپس قطعات دیگر مثل جایگاه سیم کارت و… را تمیز کنید.
- توجه داشته باشید که پاک کردن مدارها و باتری در اولویت است.
- برای این که مدارها و مواردی مانند سیم کارت خراشیده نشده و آسیب نبینند از یک دستمال مناسب استفاده کنید.
- بعد از اتمام فرایند خشک کردن و تمیزکاری موبایل را در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود.
- میتوانید برای محکمکاری آن را درون یک ظرف برنج قرار دهید تا تمام ذرات رطوبت به طور کامل از بین بروند.
- موبایل را درون برنج دفن کنید تا تمام شیارها و روزنههای آن پوشش داده شوند. این کار باعث میشود رطوبت از این نواحی جمع شود.
گوشی آب خورده جدانشدنی
اگر موبایل شما قابلیت جدا شدن نداشت میتوانید از همین شیوه کیسه برنج استفاده کنید اما توصیه ما چیز دیگری است. توصیه میکنیم برای کاهش خطر آسیب به قطعات الکترونیکی موبایل آن را به یک متخصص نشان دهید. کارو استخدام با استفاده از دورههای حرفهای و حضوری دقیقی که برگزار میکند توانسته است چنین متخصصانی تربیت کند. امروزه تخصص تعمیر موبایل یکی از نیازهای روز جامعه بوده و با درآمد خوبی نیز همراه است.
بنابراین برای خلاصی از هر نوع استرس و نگرانی گوشی خود را به یک متخصص نشان دهید. بعد از اتمام همه این کارها دوباره به مرحله پیشگیری باز گردید و آن را مطالعه کنید. به کمک شیوههای پیشگیری میتوانید خطر بروز این اتفاق بد را تا حد قابل توجهی کاهش دهید.
آیا همه گوشیها خراب میشوند؟
برخی ادعا میکنند که به دلیل ضد آب بودن گوشی خود، نباید از خیس شدن موبایل نگران باشند. این موضوع که بعضی از گوشیها ضد آب هستند درست است اما تا چه میزان؟ در واقع همه موبایلها به طور صد در صدی ضد آب نبوده و روزنههایی برای نفوذ دارند. بعلاوه همه آنها طبق استاندارد عمق خاصی از آب را ساپورت میکنند و اگر گوشی در عمق بیشتری فرو برود فشار و آب باعث خراب شدن آن خواهند شد.
گوشی آب خورده حتی اگر ضد آب هم باشد باید مورد مراقبت قرار بگیرد. همان طور که گفتیم همه گوشیهای ضد آب به طور کامل از رطوبت محافظت نمیکنند. نکته دیگر این که استانداردها و گواهیهایی که صادر میشوند هر کدام نشاندهنده چیزی هستند. این موضوع نباید شما را گمراه کند تا گوشی خود را جای موبایل ضد آب جا بزنید. مثلا اگر موبایلی در برابر قطرات آب و باران مقاوم باشد به این معنا است که بدنه بیرونی و صفحه نمایشگر صرفا در برابر مقدار آب ناچیزی مانند قطرههای باران دوام دارند. اما اگر یک لیوان آب یا یک فنجان چای داغ روی آن بریزد احتمال خراب شدن بالا میرود.
نکته آخر درباره گوشی آب خورده این که بعضی از موبایلها و بعضی از کمپانیهای معروف در گذشته گزارشهای اشتباهی مبنی بر ضد آب بودن دادهاند. به بیان دقیقتر آنها ادعا کردند که گوشیشان ضد آب است اما بعدها این مورد رد شد. پس برای احتیاط و دور نگه داشتن موبایل از دشمنی مانند آب، با گوشی ضد آب مانند گوشی معمولی رفتار کنید.
جمعبندی
در این مقاله به موضوع گوشی آب خورده پرداختیم. ابتدا به راههای جلوگیری اشاره کردیم و سپس درباره شیوه تعمیر صحبت کردیم. اگر این مقاله را مطالعه کرده باشید میتوانید موبایل خود را به سادگی تعمیر کنید تا عین روز اولش شود. اگر اکنون چنین اتفاقی برایتان رخ نداده به شما تبریک میگوییم اما اگر رخ داد دیگر بلدید چطور با این اتفاق برخورد کنید. در واقع یک راهنمای جامع تقدیم شما شد که امید است به کارتان بیاید.
نویسنده
برترین دوره های ما
- دوره آموزش PLC
- آموزش برق ساختمان درجه 1و2
- آموزش تعمیرات موبایل
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- دوره آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب درب شیشه ای
- آموزش نصب اعلام حریق
- دوره آموزش نصب داکت اسپلیت
- آموزش نصب درب اتوماتیک
- آموزش نصب درب ریلی
- آموزش نصب دزدگیر اماکن
- آموزش نصب سانترال
- آموزش هوشمندسازی ساختمان
دیدگاهتان را بنویسید