مقاومت چیست؟ – کاربرد مقاومت در صنعت برق چیست؟
مقاومت یا رزیستور در دنیای برق، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. هرگاه جریان الکتریکی از یک رسانا عبور کند، با انسداد جریان و رزیستور مواجه میشود، به آن رزیستور الکتریکی میگویند. در حالی که برخی از رساناها رزیستور بالاتری دارند، برخی دیگر از رزیستور کمتری برخوردار هستند. واحد رزیستور در سیستم بین المللی، اهم نامیده میشود. اهم با یک حرف یونانی “Ω” به نام امگا نشان داده میشود. اهم به افتخار جورج سیمون اهم، فیزیکدان آلمانی که رابطه بین جریان، ولتاژ و رزیستور را مشاهده کرد، نام گذاری شده است.
با شرکت در دوره آموزش برق ساختمان و تعمیرات موبایل کارو استخدام ، میتوانید به طور کامل با مقاومت، رزیستور، خازن و دیگر موارد برق آشنا شوید و خود را برای بازار کار آماده کنید.
فهرست مطالب
Toggleمقاومت در مدار
هر مدار دارای رزیستورهایی است که عبور جریان برق را با مشکل مواجه میکند. رزیستور یکی از ویژگیهای مدارهای الکتریکی است که، باعث کاهش سرعت جریان و تولید گرما در هنگام عبور جریان از آن میشود. بدنههای رزیستور از اجسامیتشکیل شده که، جریان را کاهش میدهند و در هنگام عبور الکتریسیته گرما ایجاد میکنند. هر چه اجسام بیشتری در مدار قرار گیرند، گرمای بیشتری تولید میشود و سرعت عبور جریان کندتر میشود. بنابراین، قرار دادن دقیق اجزای مدار برای ایجاد نتایج مطلوب، ضروری است.
رزیستور یک مفهوم اساسی در انواع مدارها است. رزیستور این امکان را به ما میدهد تا با انتخاب مواد مناسب برای ساخت و ساز و قطعات موجود برای مقادیر مختلف رزیستور، دستگاههای الکترونیکی خود را سفارشی کنیم.
انواع مقاومت ثابت و متغیر
مقاومت الکتریکی، انواع مختلفی دارند اما به طور کلی، به دو دسته رزیستورهای ثابت و متغیر تقسیم بندی میشوند.
رزیستورهای ثابت: رزیستورهای ثابت دارای مقادیر مشخصی هستند و این مقادیر خاص قابل تغییر نیستند. این رزیستورهای ثابت برای دستگاهی استفاده میشود که هرگز نیازی به تغییر مقدار آنها ندارد.
رزیستورهای متغیر: این رزیستورها دارای مقادیری هستند که میتوان آنها را تغییر داد. رزیستورهای متغیر برای وسایلی مانند تلویزیون، یخچال استفاده میشود. در ادامه انواع رزیستور را برای شما معرفی خواهیم کرد.
رزیستور ترکیب کربن
این مقاومت مخلوطی از گرافیت و خاک رس است. رزیستورهایی با ترکیب کربن، وقتی در فرکانسهای پایین و سطوح توان پایین استفاده میشوند، به خوبی کار میکنند، اما برای فرکانسهای بالا یا سطوح توان بالا، ایدهآل نیستند زیرا، تمایل به جذب رطوبت از هوا دارند. آنها همچنین نسبت به انواع دیگر رزیستورها، صدای ولتاژ بیشتری تولید میکنند.
رزیستور سیم پیچی
یک مقاومت سیم پیچی شامل، طول مستطیلی از یک میله شیشه ای با پوشش سرامیکی است که سیم فلزی پیچیده ای از مرکز آن عبور میکند. سیم در دو انتها به پایانههای مسی متصل است که از بالا و پایین بدنه سرامیکی امتداد دارند.
رزیستور لایه نازک
مقاومت لایه نازک به طور کلی، با یک ماده مقاوم و همچنین یک میله سرامیکی با شبکه بالا ساخته میشود. این رزیستورها دارای یک لایه رزیستور نازک هستند که در بالای یک پایه سرامیکی قرار دارند. تفاوت اصلی بین رزیستورهای لایه نازک و ضخیم، عرض لایه رزیستوری است. این رزیستورها، ضخامتی در حدود 0.1 میکرون دارند و در دو نوع فیلم کربنی و فیلم فلزی موجود هستند.
رزیستور فیلم کربنی
مقاومت فیلم کربنی، یکی از انواع رزیستورهای ثابت است که، از یک لایه کربنی به عنوان عنصر رزیستور خود استفاده میکند. این کار با پوشاندن سطح یک هسته سرامیکی با پودر کربن و سپس پخت آن در دمای بالا ایجاد میشود. مقدار رزیستور با تغییر طول و ضخامت فیلم و همچنین با برش لیزری آن در طول پس از تولید، کنترل میشود.
رزیستور فیلم فلزی
مقاومت فیلم فلزی با استفاده از فرایندی شبیه به رزیستورهای فیلم کربنی ساخته میشود، اما به جای استفاده از عنصر رزیستور به عنوان یک فیلم کربن، از آن به عنوان یک فیلم فلزی استفاده میشود. رزیستورهای فیلم فلزی در کاربردهایی که در آنها پایداری مهم است، استفاده میشود. این رزیستورها همچنین سطح پایینی از ضرایب نویز و دما دارند. از آنجایی که آنها به جای کربن از فلز ساخته شده، نسبت به رزیستور فیلم کربنی دوام بیشتری دارد. رزیستورهای فیلم فلزی، رایج ترین نوع رزیستور موجود در بازار هستند.
در دوره آموزش برق کارو استخدام، نحوه استفاده از رزیستور در دستگاههای مختلف، برای شما توضیح داده شده است. اساتید کارو استخدام، از مدرسین برتر فنی و حرفه ای کشور هستند و علاوه بر تدریس کامل دوره برق، هر سوالی در حوزه برق ساختمان و برق صنعتی داشته باشید میتوانید از آنها بپرسید.
پس از اتمام دوره آموزش برق ساختمان و برق صنعتی، به شما مدرک معتبر ارائه میشود. دوره آموزش برق، یکی از کاربردی ترین دورههایی است که شما میتوانید در آن شرکت کنید و پس از گذراندن این دوره، برای بازار کار آماده شوید.
پتانسیومتر
پتانسیومتر، محبوب ترین مقاومت متغیر 3 ترمینالی است. انواع پتانسیومترها اغلب شامل، پتانسیومتر مکانیکی و پتانسیومتر دیجیتال میباشند. پتانسیومتر به عنوان یک تقسیم کننده رزیستور عمل میکند. بنابراین، بسته به موقعیت پتانسیومتر، میتوانید از آن برای تولید سیگنال ولتاژ خروجی از ولتاژ ورودی استفاده کنید. پس از آن، میتوانید از ولتاژ در بسیاری از کاربردها مانند، ورودیهای کنترل مدارهای الکترونیکی، کنترل تعادل صوتی و… استفاده کنید.
رئوستات
رئوستاتها فقط از دو پایانه استفاده میکنند. در گذشته از رئوستاتها به عنوان، دستگاههای کنترل قدرت استفاده میکردند و رزیستور را به صورت سری با بارهای قدرت مانند لامپ، قرار میدادند. اما امروزه این کار روشی ناکارآمد به شمار میرود. به همین دلیل، از سوئیچینگ الکترونیک توصیه میشود.
رزیستور دیجیتال
رزیستور یا مقاومت دیجیتال، یک نوع رزیستور متغیر است که از سیگنالهای الکترونیکی برای تغییر رزیستور، استفاده میکند. برای تغییر رزیستور میتوانید از مراحل گسسته در رزیستور استفاده کنید.
استفاده از مقاومت در توابع مدار
انواع مختلفی از مقاومتها وجود دارد که با توجه به محدوده استفاده، کار میکنند و در آن، میتوانیم رزیستور را با استفاده از یک ویژگی دستگیره تنظیم کنیم. تغییر رزیستور بر جریان داخل مدار، تاثیر میگذارد. به عنوان مثال، از این نوع رزیستور در کنترل سرعت موتور، زیر و بمیصدای موسیقی، بلندی صدای تقویت کننده و دیگر موارد استفاده میشود.
استفاده از مقاومت برای تقسیم ولتاژ
تقسیم ولتاژ زمانی کار میکند که برخی از قطعات، نیاز به ولتاژ بسیار کمتری نسبت به ولتاژ ورودی عرضه شده داشته باشند. اتصال رزیستور در یک سری، به کاهش ولتاژ در هر رزیستور به طور مساوی، کمک میکند. بنابراین، به دستگاههایی که در آن شرایط کار میکنند، کمک میکند.
از مقاومت برای ایجاد گرمایش استفاده میشود.
به دلیل ماهیت تولید گرما هنگام هدایت جریان، مقاومت در بخاری، توستر، مایکروویو، اجاق برقی و بسیاری از وسایل گرمایشی دیگر استفاده میشود. در یک لامپ، رشته فلزی به دلیل دمای بسیار بالایی که از رزیستور در هنگام عبور جریان الکتریسیته از آن ایجاد میشود، به رنگ سفید میدرخشد.
مقاومت مورد استفاده در LED و ترانزیستورها
جریان بیش از حد عبور شده در داخل یک LED یا ترانزیستور میتواند خطرناک باشد زیرا، آنها به جریان الکتریکی بسیار حساس هستند. استفاده از یک رزیستور در مدار به LEDها و ترانزیستورها و سایر نیمه رساناها کمک میکند تا در محدوده جریان مطلوب برای آنها کار کنند.
نتیجه
مقاومت یک مفهوم اساسی در مطالعه مدارهای الکتریکی است. این معیاری برای مخالفت با جریان الکتریکی است و با نماد “R” در نمودارهای مدار نشان داده میشود. رزیستور میتواند اشکال مختلفی از جمله ثابت، متغیر و وابسته به دما داشته باشد و عامل مهمیدر طراحی و تحلیل مدار است. رابطه بین رزیستور، جریان و ولتاژ که به قانون اهم معروف است، ابزاری کلیدی برای محاسبه این مقادیر در مدار است. درک رزیستور و اثرات آن بر مدارهای الکتریکی برای طراحی و عملکرد طیف گسترده ای از دستگاهها و سیستمهای الکترونیکی ضروری است.
بازار کار برق در ایران بسیار گسترده است. شما با ورود به این حوزه، میتوانید درآمد خیلی خوبی را کسب کنید. کافی است تا با یک برق کار معمولی تماس بگیرید و برای برخی از ساده ترین مشکلات، استعلام قیمت بگیرید. علاوه بر آموزش برق ساختمان، در کارو استخدام نحوه ورود حرفه ای به بازار کار برق نیز به شما آموزش داده میشود. جهت شرکت در دوره آموزش برق ساختمان، کافی است تا با پشتیبانی کارو استخدام در تماس باشید.
نویسنده
برترین دوره های ما
- دوره آموزش PLC
- آموزش برق ساختمان درجه 1و2
- آموزش تعمیرات موبایل
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- دوره آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب درب شیشه ای
- آموزش نصب اعلام حریق
- دوره آموزش نصب داکت اسپلیت
- آموزش نصب درب اتوماتیک
- آموزش نصب درب ریلی
- آموزش نصب دزدگیر اماکن
- آموزش نصب سانترال
- آموزش هوشمندسازی ساختمان
دیدگاهتان را بنویسید