معرفی انواع پایه دوربین مداربسته و انواع کاور
معرفی انواع پایه دوربین مداربسته میتواند راهنمای شما برای انتخاب بهترین دوربین جهت نصب در مکان مورد نظر باشد. دوربین مداربسته یا تلویزیون مداربسته به عنوان یک مراقب 24 ساعته محیط اطراف شما را رصد میکند. دوربین های مداربسته سیستم نظارت تصویری هستند که در دوربین های امنیتی قرار میگیرند تا به ضبط تصاویر و فیلم در مکانهای مختلف کمک کنند. بنابراین از دوربین های مداربسته برای تامین امنیت استفاده میکنند.
امروزه نمیتوانیم اهمیت وجود سیستم نظارت تصویری یا دوربین های امنیتی را در مکان های مختلف دست کم بگیریم. دوربین های مداربسته امنیتی با فناوری های نوین، به شما کمک خواهند کرد تا هزینه حفاظت از محیط کاهش دهید. این دوربین ها هر لحظه ناظر بر محیط اطراف شما هستند و طور کامل، دقیق و بدون درز اطلاعات، تصاویر را ضبط و ارسال میکنند. بنابراین شما با آرامش خاطر به انجام فعالیت های روزانه میپردازید. برای تامین امنیت کسب و کارهای کوچک و بزرگ، باید ملاحظات دقیق و سنجیدهای داشته باشید. امروزه دوربین های مداربسته زیادی با برندهای مختلف در بازار وجود دارند، اما شما دوربینهایی با کیفیت بسیار بالا نیاز دارید.
در ادامه با معرفی انواع پایه دوربین مداربسته شما را انواع آنها و کاربردهایشان آشنا میکنیم.
فهرست مطالب
Toggleتجهیزات دوربین مداربسته
زمانیکه در رابطه با تجهیزات نصب دوربینهای مداربسته مطالعه میکنید کمتر پیش آمده است که درباره معرفی انواع پایه دوربین مداربسته مطلب خاصی بخوانید. در اینجا در کنار معرفی سایر اجزا، یک قسمت مهم دیگر را نیز معرفی میکنیم:
- مودم یا سوئیچ
- منبع تغذیه (آداپتور)
- مانیتور، کاور دوربین
- هارد دیسک و نورافکن
- دوربین به تعداد مورد نیاز
- داکت، جهت پوشش کابل ها
- دستگاه ضبط تصاویر DVR، NVR و میکروفن
- کابل برق، فیش برق و اتصالات برق، مناسب فضای باز یا بسته
- انواع پایه دوربین: به تعداد دوربین ها و متناسب با مکانی که قرار است دوربین نصب شود انتخاب می کنید.
بله درست است! معرفی انواع پایه دوربین مداربسته جزو تجهیزات مهم نصب دوربینهای مداربسته هستند. باید در هنگام خرید با توجه به فضای داخل یا خارج، یک مدل مناسب را انتخاب کنید.
پایه دوربین مداربسته چیست؟
امروزه استقبال از دوربینهای نظارتی و نصب آن در مکانهای مختلف افزایش یافته است. با معرفی انواع پایه دوربین مداربسته به شما کمک میکنیم پایه نگهدارنده مناسب را انتخاب کنید. البته پیشنهاد میکنیم از یک متخصص یا فروشنده نیز در این زمینه کمک بخواهید.
معرفی انواع پایه دوربین مداربسته و انواع کاور انتخاب نوع دوربین را برای شما آسانتر میکند. به شما کمک خواهد کرد تا با دقت و توجه، دوربین مداربسته مناسب را برای مکان مورد نظر انتخاب نمایید. پایه دوربین مداربسته جزو تجهیزات بسیار ضروری است، یعنی اگر در اکثر فضاها این پایه نصب نشده باشد باشد، نصب دوربین نیز امکانپذیر نخواهد بود.
پایهها در واقع نقطه اتکا (تکیه گاه) هستند که دوربینها بر روی آنها متصل میشوند. پایه ها در اشکال و اندازههای مختلف طراحی و ساخته میشوند. در هر مکانی میتوانید یک پایه مناسب را با توجه به مکان نصب کنید. پایه ها در انواع مختلف باید قابلیت اتصال به سقف، روی دیوار صاف، زاویه دیوار و هر جایی که شما بخواهید را داشته باشند. در برخی موارد، مکانی برای نصب دوربین وجود ندارد، مانند نصب دوربینهای راهنمایی و رانندگی در جادهها. ابتدا یک دکل بزرگ را می سازند، سپس پایه دوربین و دوربین را روی آن نصب میکنند.
معرفی انواع پایه دوربین مداربسته و کاربرد آن ها
زمانیکه هیچگونه تناسبی بین بدنه دوربین و محل نصب آن نباشد پایه دوربین این مشکل را حل میکند. پیش از معرفی انواع پایه دوربین مداربسته و انواع کاور، یک نکته مهم را یادآور می شویم. اگر دوربین مداربسته قابلیت چرخش در جهات مختلف را دارد پایه دوربین، حرکت را بسیار آسانتر میکند. به دلیل اینکه دوربین را بالاتر از سطح قرار میدهد. در نتیجه زاویه دید ایده آلی را برای نظارت فراهم میکند. همچنین استحکام دوربین را در محل نصب، افزایش میدهد.
پایه دوربین به لحاظ شکل و مواد اولیه به انواع مختلفی دسته بندی میشود. در انتخاب پایه دوربین باید به دو ملاک مهم توجه کنید:
- دوربین در چه مکانی نصب میشود (داخلی و خارجی ساختمان)
- محل نصب دوربین کجاست (سقف، دیوار و زاویه ها)
معرفی انواع پایه دوربین از لحاظ جنس
اولین دسته بندی برای معرفی انواع پایه دوربین مداربسته به لحاظ جنس و متریال اولیه برای ساخت پایه هاست:
- فولاد ضد زنگ یا گالوانیزه: پوششی از جنس روی دارد که در مقابل رطوبت مقاوم است. ممکن است از فولادی که روی آن رنگ آمیزی شده است استفاده کنند. رنگها ساختاری نانو دارند که از فولاد در برابر رطوبت و زنگ زدگی محافظت میکنند.
- آلومینیوم: وزن آن بسیار سبک است اما قیمت بالاتری نسبت به جنس فولاد دارد. در برابر رطوبت و آب مقاوم است و زنگ نمیزند.
- پلیمر یا پلاستیک: این متریال قیمت بسیار ارزانتری دارد و وزن آن نیز فوق العاده سبک است. البته در برابر ضربه، مقاومت کمی دارد، همچنین اشعههای نوری مضر، به آن آسیب میرسانند. البته در برابر باران و رطوبت مقاوم است.
پایه دوربین مداربسته از جنس فولاد ضدزنگ یا آلومینیوم برای خارج از ساختمان بسیار مناسب است. به دلیل اینکه در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید، باد، باران، گرما و سرما مقاومت بیشتری دارند. جنس پلیمر این ویژگی ها را ندارد و مناسب فضای داخل ساختمان است.
انواع پایه دوربین و زاویه حرکت آن ها
ملاک دیگر برای انتخاب و معرفی انواع پایه دوربین مداربسته، بر اساس زاویه حرکت دوربین است. به طور مثال در فضاهای کوچک و اتاق که دوربین بر همه محیط نظارت دارد حرکت آن مهم نیست. اما در مکان های عمومی مانند اداره ها، مراکز تجاری، راهنمایی-رانندگی و… چرخش دوربین در زاویههای مختلف اهمیت خاصی دارد. بنابراین باید متناسب با انتظاری که از دوربین مداربسته در مکان مورد نظر دارید نوع پایه دوربین را انتخاب کنید.
- پایه دوربین ثابت: در زاویه های مختلف حرکت نمیکند و ثابت است اما در اشکال، اندازه و جنس های مختلف تولید میشود.
- پایه دوربین متحرک (مفصلی): پایه متحرک در جهات عمودی، افقی یا هر دو جهت حرکت می کند. زمانی که پایه دوربین متحرک باشد میتوانید زوایای مختلف محیط را کنترل کنید، بر خلاف دوربین های نظارتی با پایه ثابت. نکته مهم این است که پایه متحرک دوربین، از راه دور کنترل میشود. پایه دوربین به کمک نرم افزار یا دستی تنظیم (در مدلهای قدیمی) میشود.
معرفی انواع پایه دوربین مدار بسته بر اساس مکان نصب
دسته بندی دیگری برای معرفی انواع پایه دوربین مداربسته بیان میشود که با توجه به مکان نصب است:
- پایه دیوار (افقی): دوربین و پایه آن بر روی دیوار نصب میشوند. در قسمت ورودی و خروجی ساختمانها بیشتر نصب میشود.
- پایه دوربین مداربسته زاویه (گوشه): برای گوشه یا زاویه دیوار طراحی شده است. معمولاً از نوع متحرک افقی یا افقی-عمودی استفاده می کنند.
- پایه دوربین مداربسته دام: پایه اتصال آن بر روی قسمت بالای دوربین قرار دارد. این مدل طراحی مخصوص و منحصر به فردی خود را دارد. در انواع سقفی و دیواری طراحی و تولید میشود.
- پایه سقف: اگر قصد نصب دوربین در سقف دارید این پایه بسیار مناسب است. به این صورت است که کفی به سقف متصل میشود. برای مکانهایی مانند راه پله، پارکینگ و… گزینه ایده آلی است.
- پایه گردان: این پایه قادر است دوربین را به شکل یک دایره بچرخاند. می توانید محیط را به صورت کامل زیر نظر خود داشته باشید. برای فضاهای باز و مکان های عمومی که نیاز به تامین امنیت بالایی دارند استفاده میشود.
- پایه ستونی یا دکلی: مناسب مکان هایی است که هیچگونه تکیه گاهی برای نصب دوربین وجود ندارد. بنابراین ابتدا یک ستون یا دکل ساخته می شود. علاوه بر پایه بلند، باید یک ضلع افقی نیز برای اتصال دوربین ساخته شود (شبیه L وارونه). این نوع پایه بیشتر برای معابر، خیابانها، پارکها و مکانهای عمومی مناسب میباشد.
انواع پایه در سایز و طرح های متفاوت با توجه به سفارش مشتری، طراحی و تولید میشود.
انواع کاور دوربین مداربسته
بعد از معرفی انواع پایه دوربین مداربسته از لحاظ جنس، مکان نصب و… به مبحث کاور دوربین مداربسته و انواع آن ورود می کنیم. دوربین هایی که در فضای خارج از ساختمان و محیط باز نصب میشوند در معرض عوامل بیرونی مانند باد، باران، گرد و خاک قرار میگیرند. تجهیزات و قطعات نرم افزاری و سختافزاری دستگاه خراب میشوند و کارایی اولیه خود را از دست میدهند. ممکن است آن ها را بشکنند یا به سرقت ببرند.
به همین منظور تمام دوربین هایی که در فضای خارج از ساختمان استفاده میشوند باید در کاور یا پوشش مختص به خود قرار گیرند. کاورها دارای فن هستند که گرما و سرما را تهویه میکنند. ضد آب هستند و از ورود رطوبت و گرد و خاک به داخل کاور جلوگیری میکنند. در مناطق سرد نیز از یخ زدگی دوربین ممانعت میکنند. برای مکان های برف گیر دارای برف پاک کن نیز هستند.
کاور را باید با توجه به مدل و شکل دوربین انتخاب کنید. بعد از معرفی انواع پایه دوربین مداربسته بر اساس جنس، انواع کاور را بر اساس جنس را نیز معرفی می کنیم. انواع کاور از لحاظ جنس عبارتند از:
- کاور آلومینیومی: این کاور دارای فن است. در برابر رطوبت، گرد و خاک و تغییرات دمایی (گرما و سرما) مقاومت بالایی دارد. این نوع کاور دوربین وزن سبکی دارد، البته قیمت آن نیز مناسب است.
- کاور پلی کربن: از جنس پلی کربنات است و در زیر گروه پلیمر های ترموپلاستیک قرار دارد. مقاومت و سختی این نوع کاور بسیار بالاست. برای مناطقی مناسب است که هوا بسیار گرم است. کاور با بدنه فلزی مناسب این مناطق نیست، گرمای بیشتری تولید می کند که باعث ایجاد نویز می شود.
نویسنده
برترین دوره های ما
- دوره آموزش PLC
- آموزش برق ساختمان درجه 1و2
- آموزش تعمیرات موبایل
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- دوره آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب درب شیشه ای
- آموزش نصب اعلام حریق
- دوره آموزش نصب داکت اسپلیت
- آموزش نصب درب اتوماتیک
- آموزش نصب درب ریلی
- آموزش نصب دزدگیر اماکن
- آموزش نصب سانترال
- آموزش هوشمندسازی ساختمان
دیدگاهتان را بنویسید