فوت و فنهای F-stop که هر عکاس حرفهای باید بداند!
نور مهمترین المانِ مورد نیاز برای عکسبرداریست، که کوچکترین اهمالی در تنظیم آن، میتواند کیفیت عکاسی را تا حد قابلتوجهی کاهش دهد. اینکه شما درجهی مناسبی از نور را در حین عکاسی انتخاب کنید، یکی از اصول اولیهی عکاسیِ حرفهایست. میزان نوری که به دوربین وارد میشود، توسط دیافراگم دوربین کنترل میشود و خود دیافراگم را هم عاملی تحت کنترل دارد که اصطلاحا به آن میگوییم: F-stop! به محض اینکه با دوربینهای دیجیتالی آشنا شوید، با این نکته هم روبرو میشوید که اِف-اِستاپ میتواند چه نقش حیاتی در عکسبرداری حرفهای دوربین شما داشته باشد.
امروز و در این مقاله، کارو استخدام سری به مفهوم F-stop میزند و به همراه هم بیشتر با ویژگیهای این قابلیت آشنا میشویم. در ادامهی مقاله نیز همراه ما بمانید.
فهرست مطالب
ToggleF-stop چیست و چه کاربردی دارد؟
F-stop بخشی در تنظیمات یک دوربین است که دیافراگم لنز را روی حالت خاصی تنظیم میکند. برای کار کردن با اِف-اِستاپها، شما ابتدا باید با اعداد آن آشنا باشید.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید کلمهی F در F-stop، در واقع شکل اختصاری کلمهی focal length یا «فاصلهی کانونی» لنز شما از سوژهی عکاسیست. همانطور که گفتیم، اف-استاپ نقش بسیار مهمی در تنظیم دیافراگم لنز روی یک حالت خاص دارد. اما سوالی که در این بین پیش میآید، این است که اصلا دیافراگم لنز چیست؟
دیافراگم چیست؟ دیافراگم لنز، به حفرهای در لنز دوربین گفته میشود که پس از باز شدن شاتر دوربین، نمایان میشود. دیافراگم به شکل یک دایره است و در دوربینهای دستی، به وسیلهی تیغههایی محصور میشود که پیرامون لنز دوربین یک حلقه ایجاد میکنند. حال قطر دیافراگم میتواند متفاوت باشد. به عنوان مثال:
- دیافراگم بزرگ یک دهانهی حلقویست که قطر آن هم به مراتب عریض و بزرگ است.
- دیافراگم کوچک یک دهانهی حلقویشکل است که قطر آن هم به مراتب کوچک است.
- دیافراگم متوسط ابعادی در حد میانهی دیافراگم کوچک و بزرگ دارد.
لنزهای مختلف میتوانند دیافراگمهایی با سایز مختلف ایجاد کنند. لنزها هم روی ابعاد دیافراگم و هم قطر آن اثر میگذارند. اندازهی یک دیافراگم را معمولا با F-stop ها مشخص میکنند.
دقت کنید که F-stop و دیافراگم به طور مستقیم بر نور ورودی دوربین تاثیر میگذارد. بنابراین سایز دیافراگم باید به اندازهای تنظیم شود که مناسب عکاسی در نورهای مختلف باشد. به این شکل هم عکس شما مطابق دلخواهتان خواهد بود، هم عکسی حرفهایتر میگیرید. پس از سرعت شاتر و ISO (حساسیت به نور)، اف-استاپ سومین مورد ضروریست که در حین کار با دوربین عکاسی باید در کار با آن زبردست شوید.
F-stop خود را با دقت انتخاب کنید!
حتی اگر آشنایی زیادی با عکاسی نداشته باشید، این حقیقت را به خوبی میدانید که لنز میتواند چه تاثیر فوقالعادهای در کیفیت عکاسی شما داشته باشد. F-stop به طور مستقیم روی کیفیت عکس شما تاثیر خواهد گذاشت. همانطور که پیش از این گفتیم، فاصلهی کانونی لنز با سوژه توسط اف-استاپ مشخص میشود. اگر با مفهوم فاصلهی کانونی آشنایی ندارید، باید بدانید که فاصلهی کانونی به میدان دید لنز شما مربوط است. اف-استاپ مشخص میکند که دیافراگم اجازه دارد چه مقدار باز شود و چه میزان نور اجازه دارد به سنسور برخورد کند. بنابراین کاملا مشخص است که باید در انتخاب اف-استاپ خود با دقت بسیار بالایی عمل کنید.
دیافراگم یا همان حفرهی وسط لنز، با آزاد شدن شاتر باز میشود و این F-stop است که به مقدار خاصی از نور اجازهی ورود میدهد. به یاد دارید که در بخش قبل یادی از انواع قطرهای دیافراگم کردیم. این قطرها مشخص میکنند که چه میزان نوری میتواند از دیافراگم وارد شود و به همین ترتیب، روشنایی عکس شما تا چه حد خواهد بود.
به این ترتیب، هرچه F-stop شما پایینتر باشد، لنز شما با حداکثر دیافراگم عکاسی خواهد کرد. معمولا اکثر لنزهای زومینگ در حالت ماکزیمم خود، اف-استاپی برابر با f/2.8 یا f/4 دارند. برخی دیگر هم طیفهای متفاوتی را در بر میگیرند. بنابراین انتخاب لنز یکی از موارد کلیدی در هنگام انتخاب یک دوربین عکاسیست. معمولا لنزهای پرایم، یا لنزهایی که فاصله کانونی ثابتی دارند، میتوانند دیافراگمهای عریضتر را در بر بگیرند (به دلیل اینکه قطعات متحرک آنها کمتر است).
بیایید نگاهی به طیف گستردهی اعداد F-stop بیندازیم.
آشنایی با طیفهای رایج F-stop
انواع رایجتر دیافراگم | اعداد F-stop |
دیافراگم بسیار بزرگی که نور زیادی را وارد دوربین میکند. | f/1.2 |
دیافراگمی کوچکتر از f/1.2 دارد. | f/1.4 |
نیمی از نور f/1.4 را وارد دوربین میکند. | f/2.0 |
نیمی از نور f/2.0 را وارد دوربین میکند. | f/2.8 |
– | f/4.0 |
– | f/5.6 |
– | f/8.0 |
– | f/11.0 |
– | f/16.0 |
– | f/22.0 |
کوچکترین دیافراگم استاندارد، تقریبا هیچ نوری را وارد نمیکند. | f/32.0 |
همانطور که در جدول بالا میبینید، F-stop دیافراگمهای مابین f/1.2–f/2.8 قطر بالاتری نسبت به قسمت پایینی جدول دارند. دیافراگمهای بزرگتر نور بیشتری را وارد دوربین میکنند. بنابراین در حین عکاسی در محیطهای کمنور میتوانند حسابی برایتان مفید واقع شوند. معمولا لنزهایی که در این دسته قرار میگیرند برای عکسبرداری پرتره یا میدان دیدً با عمق کم مناسب هستند. چرا که کاری میکنند اشیا بیشتر به چشم بیایند و پسزمینهای نرم و بوکهشده به شما تحویل میدهند. اگر روی قابلیت فوکوس دوربین خیلی حساس هستید یا دوست دارید پسزمینه مات به نظر بیاید، دیافراگمهایی با قطر بیشتر مناسب شما هستند.
حال به اعداد f/4–f/8 در تنظیمات F-stop دوربین میرسیم. این دو طیف و دیافراگمهایی که مابین این دو طیف قرار میگیرند، برای اکثر میدانهای دید مناسب هستند. این اف-استاپها عمق مناسبی از میدان دید را در برابرتان قرار میدهند و علاوه بر نورپردازی دلپذیر، قابلیت مات کردن پسزمینه را هم دارند. بعلاوه دست شما را برای فوکوس کردن روی اجسام در فواصل گوناگون باز میگذارند.
و اما میرسیم به f/11–f/32 ! این اف-استاپها دیافراگم کوچکی دارند و برای مناظر و فضاهایی که نورپردازی بسیار خوبی دارد، مناسب است. مثلا در f/11 شما میدان دید عریضی خواهید داشت که تقریبا تمام چیزهایی که در فریم شما قرار دارد، فوکوس خواهد شد.
اف-استاپ خود را چگونه انتخاب کنم؟
عکاسان حرفهای به خوبی میدانند که F-stop تنها یکی از قابلیتهاییست که روی خروجی دوربین تاثیر میگذارد. عمق میدان دید یک لنز، شدت نور در محیط و زاویهی آن به اندازهی اف-استاپ و گاهی حتی بیشتر از آن هم اهمیت دارد. اگر با دوربین دیجیتال کار میکنید، مثلث نوردهی یکی از فاکتورهاییست که حتما نام آن را خواهید شنید. مثلث نوردهی شامل این موارد میشود:
- دیافراگم (که با رقم اف-استاپ تعیین میشود).
- سرعت شاتر
- و ISO (که پیش از این راجع به آن صحبت کردیم).
با این وجود، انتخاب یک F-stop ایدهآل ممکن است به شدت چالشزا باشد. در هر حال، این توصیههای کارو استخدام به کارتان خواهد آمد:
- روزهای آفتابی و بسیار روشن نیاز به رقم اف-استاپ پایینتری خواهد داشت.
- روزهای ابری و یا عکسبرداری در فضای بسته، نیاز به دیافراگم عریضتر را پررنگ میکند.
- دیافراگمهای عریض، برای عکسبرداری پرتره با عمق کم به کار میروند، چرا که سوژه کاملا واضح است و پسزمینه مات خواهد شد. قابلیت پرتره در دوربینهای عکاسی تلفن همراه توسط دو لنز مجزا با دو اف-استاپ مختلف ایجاد میشود تا عمق تصویر مشهود باشد.
- اگر میخواهید فوکوس روی سوژه و پسزمینه برابر باشد، دیافراگمهای کوچکتر بیشتر به کارتان خواهد آمد.
کسبوکار خود را از دریچهی لنز خود بسازید.
با کارو استخدام در کار خود استاد شوید!
در این مقاله ما سری به معنی F-stop و کاربرد آن در عکاسی زدیم. دوربین عکاسی شما ميتواند تضمینکنندهی آیندهای متفاوت و درخشان برای شما باشد. در این زمینه، کارو استخدام دورههایی تخصصی و آکادمیک را همراه با اساتید برگزیده و مجرب برایتان فراهم نموده، که شما بتوانید در مدت زمانی اندک، با مدرکی کاملا معتبر، در زمینهی دلخواه خود حرفهای شوید و به درآمد ثابت و میلیونی برسید. یکی از مشخصههای ویژهی کارو استخدام این است که شما را بدون نیاز به سرمایهی اولیه، وارد بازار کار موفق میکند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه، در اسرع وقت با پشتیبانی رایگان این مجموعه تماس حاصل فرمایید.
نویسنده
برترین دوره های ما
- دوره آموزش PLC
- آموزش برق ساختمان درجه 1و2
- آموزش تعمیرات موبایل
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- دوره آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب درب شیشه ای
- آموزش نصب اعلام حریق
- دوره آموزش نصب داکت اسپلیت
- آموزش نصب درب اتوماتیک
- آموزش نصب درب ریلی
- آموزش نصب دزدگیر اماکن
- آموزش نصب سانترال
- آموزش هوشمندسازی ساختمان
دیدگاهتان را بنویسید