آشنایی با اصول اولیه نصب دوربین مداربسته
امروزه نمیتوان از نقش دوربینهای مداربسته در حفاظت از اماکن مسکونی، تجاری و … چشمپوشی کرد. نصب صحیح این دوربینها ممکن است کاری دشوار به نظر برسد اما با شناخت اصول اولیه نصب دوربین مداربسته میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن دوربین مد نظر خود را به راحتی و به صورت کاملا حرفهای نصب کنید.
نکته جالب این جا است که به کارگیری این دوربینها نیاز به ابزار خاصی ندارد و تقریبا همه کاربران با داشتن اندکی اطلاعات فنی میتوانند این امور را انجام دهند. در این متن با شما عزیزان در مورد مهمترین مواردی که باید پیش از نصب دوربین مداربسته در نظر بگیرید صحبت خواهیم کرد. ادامه متن را به هیچ وجه از دست ندهید.
فهرست مطالب
Toggleدوربین مداربسته را کجا نصب کنیم؟
محل نصب دوربین های مداربسته مهم است زیرا موقعیت دوربین تعیین میکند که به چه میزان میتوانید بر یک منطقه نظارت داشته باشید. بیشتر سارقان از درب ورودی، پنجره یا در پشتی وارد میشوند، بنابراین قرار دادن دوربین در این قسمتها مهم است.
علاوه بر این، باید دوربین را در موقعیت مناسبی (حدود 270 سانتیمتر بالاتر از سطح زمین) قرار دهید تا بتواند به طور کامل منطقه را پوشش دهد و از وقوع مشکلات امنیتی جلوگیری کند. در ادامه اصول اولیه نصب دوربین مداربسته، به انواع دوربین مداربسته اشاره میکنیم.
کدام نوع دوربین مداربسته را نصب کنیم؟
فرایند نصب دوربین های مداربسته با توجه به تنوع دوربینها و سیستمهای مداربسته متفاوت است. دوربینهای مداربسته مدرن امروزی، دوربینهای موسوم به IP هستند که به جای دوربینهای آنالوگ سنتی، دادهها را از طریق کابل شبکه یا اتصال WiFi منتقل میکنند. روشهای نصب این دو نوع دوربین متفاوت است؛ بنابراین باید با توجه به نوع دوربین مد نظر خود فرایند نصب را ادامه دهید.
در این بخش از بررسی شیوه نصب دوربین های مداربسته، انواع دوربینهای امنیتی را بر اساس منبع تغذیه و روش اتصال به شبکه، طبقهبندی کردیم. شناخت این موارد به شما در زمینه انتخاب دوربین کمک میکند.
نوع دوربین | برق | شبکه |
دوربین PoE | کابل اترنت | کابل اترنت |
دوربین وایفای | کابل برق | اتصال وایفای |
دوربین فور جی | باتری / انرژی خورشیدی | اتصال فورجی یا وایفای |
انواع دوربینهای باسیم و بیسیم در اصول اولیه نصب دوربین مداربسته
دوربینهای امنیتی را میتوان به دو دسته تقسیم کرد: دوربینهای سیمی و دوربینهای بیسیم؛ دوربینهای سیمی شامل دوربینهای PoE هستند که میتوانند دادهها را انتقال دهند و تنها از یک کابل اترنت برق دریافت کنند، نصب این نوع دوربینها بسیار راحت است.
دوربینهای بیسیم شامل دوربینهای وایفای هستند که دادهها را از طریق اتصال بیسیم به روتر منتقل میکنند اما به کابل برق نیز نیاز دارند. انتخاب بین دوربین امنیتی سیمی یا بیسیم به نیازهای امنیتی خاص شما بستگی دارد.
دوربین امنیتی با باتری
اگر میخواهید از کابلکشی و سوراخکاری نامرتب خودداری کنید باید اصول اولیه نصب دوربین مداربسته را بیاموزید؛ دوربینهای امنیتی باتریدار یک انتخاب عالی به شمار میروند(به خصوص هنگام نصب دوربین روی درب ورودی یا پنجره یک آپارتمان). ویژگی مهم این دوربینها عدم نیاز به سیمکشی است. شما حتی میتوانید این دوربینها را روی قفسه یا میز کار خود قرار دهید یا آن را بدون سیم روی دیوار نصب کنید. بحث بعدی ما در زمینه اصول اولیه نصب دوربین مداربسته، راهنمای گامبهگام اتصال این تجهیزات است.
راهنمای گامبهگام اصول اولیه نصب دوربین مداربسته
راهاندازی یک سیستم نظارت دوربین مداربسته در خانه آنقدرها هم که فکر میکردید پیچیده نیست و به کمک اصول اولیه نصب دوربین مداربسته بسیار آسانتر هم میشود. کافی است ابزار و موارد مورد نیاز را آماده کنید و این چند مرحله را که در ادامه آوردهایم انجام دهید.
حتی اگر مبتدی هستید میتوانید این دوربینها را به راحتی نصب کنید اما برای راحتی کار میتوانید سری به وبسایت کارو استخدام بزنید و با کمک گرفتن از محتوای دورههای آموزشی آن بتوانید به درآمدی مطلوب از راه نصب دوربین های مداربسته برسید.
به طور کلی ابزارهای مورد نیاز برای نصب دوربین های مداربسته عبارتاند از:
- پیچهایی که با دوربین ارائه میشوند
- پیچگوشتی
- مته برقی
- نردبان
- چکش
- چسب برق
مرحله 1. نقاط مختلف را بررسی کنید
اولین قدم مهم در نصب سیستمهای نظارت، بررسی نقاط مختلف است. پیش از نصب هر نوع دوربین مداربستهای، بهتر است به نکات زیر دقت کنید:
- همانطور که گفته شد، دوربین را در ارتفاع بالایی نصب کنید تا مطمئن شوید که دید واضحتر و گستردهتری دارد. با استفاده از این روش دیگر نیازی به خرید چندین دوربین مختلف نخواهد بود.
- از قرار دادن مستقیم دوربین به سمت منبع نور خودداری کنید زیرا این کار باعث کم نور شدن جزئی فیلمها و تصاویر گرفتهشده توسط دوربین مداربسته میشود.
- دوربینها را نزدیک یک منبع برق قرار دهید. حتی یک دوربین مداربسته بیسیم نیز ممکن است به منبع تغذیه نیاز داشته باشد.
- براکت لازم برای دوربین را زیر لبه جلویی دوربین قرار دهید. این بخش به محافظت از دوربینهای امنیتی نصب شده در فضای باز (در برابر آبوهوای بد) کمک میکند.
- دوربین امنیتی را پشت پنجره نصب نکنید. در این صورت، انعکاس IR (اینفرارد یا نور مادونقرمز) ممکن است به ثبت تصاویر و فیلمهایی با نوردهی بیش از حد منجر شود.
- از نصب دوربین های مداربسته و امنیتی در ملک سایر افراد یا مکانهایی که باید حریم خصوصی افراد حفظ شود خودداری کنید.
مرحله 2. دوربینها را روی دیوار نصب کنید
در این بخش از اصول اولیه نصب دوربین مداربسته باید گفت بعضی از دوربینهای امنیتی که در بستهبندی کاملی ارائه میشوند براکتها و پیچهای مورد نیاز را در جعبه محصول به شما ارائه میدهند. در درون جعبه هر محصول یک الگوی از پیشطراحیشده مشاهده خواهید کرد.
ابتدا تصمیم بگیرید که میخواهید دوربین را کجا قرار دهید و سپس الگوی نصب را به آن قسمت، مثلا به دیوار وصل کنید. سپس از متهای متناسب با پیچهایی که همراه دوربینتان ارائه شده است استفاده کنید و در هر یک از مکانهای مشخصشده روی الگو، سوراخهایی را روی دیوار ایجاد کنید.
مرحله 3. سیمها و کابلها را مرتب کنید
قبل از شروع این مرحله، باید مسیر سیمکشی دوربینهای امنیتی را برنامهریزی کنید، بهویژه زمانی که قصد دارید دوربینها را در چندین مکان مانند راهروها، زیرزمین، گاراژ، اتاق زیرشیروانی و… نصب کنید.
جایی را که سیمها قرار است از آن جا عبور کنند سوراخ کنید. اگر نصب دوربین را در خانهای دو یا سه طبقه انجام میدهید، نزدیکترین مسیر خروجی را در نظر بگیرید. از چسب برق کمک بگیرید تا بتوانید چندین سیم را به هم متصل کنید؛ البته راهکار مناسبتر استفاده از بستهای پلاستیکی است.
برای تمیز نگه داشتن سیمها و جلوگیری از فرسودگی آنها میتوانید از پوششهای محافظ سیم استفاده کنید. موضوع بعدی ما در زمینه اصول اولیه نصب دوربین مداربسته، چک کردن دستگاه است.
مرحله 4. سیمها را وصل کرده و دستگاه را روشن کنید
یکی دیگر از نکات در اصول اولیه نصب دوربین مداربسته پس از فرایند سیمکشی این است که دوربین مداربسته خود را وصل کرده و بررسی کنید که آیا به درستی روشن میشود یا خیر. در مرحله بعد به راهنمای درون جعبه دوربین خود مراجعه کنید تا ببینید کدام یک از سیمها باید به دوربین متصل شوند و چه سیمهایی به مودم یا سوئیچ دوربین وارد خواهند شد.
هر دوربینی دارای راهنمای جداگانهای است اما به طور کلی (اگر دوربین شما بیسیم نیست) باید یک سیم از آداپتور وارد دوربین شود. سیم دیگری (معمولا یک سیم LAN) نیز بین دوربین و روتر یا سوئیچ دوربین اتصال برقرار میکند.
مرحله 5. تنظیم دوربین امنیتی
نماهای هر دوربین را دوباره بررسی کنید. ببینید آیا دوربینها به درستی کار میکنند یا فرایند ضبط به خوبی انجام نمیشود؟ میزان پوشش دوربین را چندبار چک کنید تا مطمئن شوید بیشترین سطح ممکن پوشش داده میشود.
برخی از تولیدکنندگان دوربین مداربسته، اپلیکیشنهای موبایل و نرمافزار دسکتاپ خاص خود را جهت دسترسی از راه دور به کاربران خود ارائه میدهند. معمولا تنظیم کردن دوربینهای امنیتی خاصی که با وایفای کار میکنند راحتتر از دوربینهای با سیم است. برای تنظیم این دوربینها تنها کافی است اپلیکیشن مربوطه را روی تلفن همراه خود نصب کنید تا ادامه فرایند نصب به صورت خودکار انجام میشود.
چگونه از دوربینهای مداربسته در فضای باز محافظت کنیم؟
در بخشهای اصول اولیه نصب دوربین مداربسته گفتیم که دوربینهای مداربسته در فضای باز نیاز به حفاظت خاصی دارند زیرا این تجهیزات به طور کلی در برابر آبوهوای بد آسیبپذیر هستند. حتما این عوامل را هنگام نصب دوربین های مداربسته و امنیتی در نظر بگیرید.
اگر در مناطقی زندگی میکنید که آبوهوای بدی دارد، مطمئن شوید که رتبه IP دوربین شما بهاندازهای بالا است که در مقابل چنین مواردی مقاوم باشد. به عنوان مثال یک دوربین مداربسته در فضای باز با رتبه IP66 میتواند در برابر مواردی مانند گردوغبار و آب باران مقاومت کند.
سیمها، کابلها و کانکتورهایی را که در فضای باز قرار دارند فراموش نکنید. شما میتوانید کابلهای مدنظر را در داخل دیوارها، سقفها و قرنیزها جا دهید تا در برابر آبوهوا و گردوخاک محافظت شوند.
سخن پایانی اصول اولیه نصب دوربین مداربسته
سعی کردیم شما عزیزان را به صورت مختصر با اصول اولیه نصب دوربین مداربسته آشنا کنیم؛ هنگام نصب یک سیستم نظارت تصویری امنیتی، همیشه بهخاطر داشته باشید که گزینههای زیادی در این زمینه وجود دارد و این کار میتواند یک تجربه سرگرمکننده و آسان باشد.
همانطور که مشاهده کردید، این روند فرایند چندان پیچیدهای نیست و تقریبا همه افراد میتوانند به راحتی از پس آن بر آیند. با این وجود اگر احساس میکنید که نمیتوانید به تنهایی این کار را انجام دهید، بهتر است از یک متخصص نصب دوربین های مداربسته کمک بگیرید تا مشکلی در روند نصب پیش نیاید.
نویسنده
برترین دوره های ما
- دوره آموزش PLC
- آموزش برق ساختمان درجه 1و2
- آموزش تعمیرات موبایل
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- دوره آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب درب شیشه ای
- آموزش نصب اعلام حریق
- دوره آموزش نصب داکت اسپلیت
- آموزش نصب درب اتوماتیک
- آموزش نصب درب ریلی
- آموزش نصب دزدگیر اماکن
- آموزش نصب سانترال
- آموزش هوشمندسازی ساختمان
دیدگاهتان را بنویسید