ویدیو بالون چیست؟
فهرست مطالب
Toggleاستفاده از ویدیو بالون در سیستم های مداربسته
در این مقاله آموزشی قصد داریم به کاربرد ویدیو بالون در سیستم های مداربسته بپردازیم. اینکه اصلا این ابزار الکترونیکی چیست و چگونه عمل می کند. در ابتدا بایستی بدانیم که ساختار این دستگاه به چه صورت است و زمانی که از آن استفاده می شود چه اتفاقی رخ می دهد. شاید برای خیلی از شما این سوال پیش آمده باشد که چرا در سیستم های مداربسته آنالوگ از کابل های کواکسیال استفاده می شود. چرا به جای کابل کواکسیال از دو رشته سیم در کنار هم استفاده نمی شود. در این مقاله خواهیم دید که چگونه با استفاده از این دستگاه می توان از طریق یک زوج سیم سیگنال ها را بدون نویز ارسال کرد.
زمانی که یک ویدیو بالون را باز کنیم با یک سلفی و یک سیم پیچ مواجه می شویم. تمام کارایی این دستگاه بر همین اساس پایه ریزی شده است. در حالت عادی تصاویر به وسیله کابل کواکسیال که دارای یک مغزی و یک شیلد می باشد، ارسال می شود. در این کابل ها برای ارسال سیگنال مثبت از مغزی و برای انتقال سیگنال منفی نیز از شیلد استفاده می گردد. به این ترتیب یک حالت نامتقارن ایجاد می شود و از سمت دوربین پالس هایی نامتقارن به سمت دستگاه ارسال می شود.
وجود نویز شدید در سیگنال های ارسالی از سمت زوج سیم های کنار هم
اساس کار انتقال تصاویر بر روی کابل کواکسیال بر همین نامتقارن بودن پالس ها پی ریزی شده است. به همین دلیل زمانی که از دو رشته سیم در کنار هم استفاده کنیم به این مفهوم است که اقدام به متقارن سازی کرده ایم. با این کار عملا حالت نامتقارن بودن از بین می رود و در سمت دیگر، تصویر به خوبی دریافت نمی شود. بر اساس تست های صورت گرفته مشاهده می شود که استفاده از دو رشته سیم برای ارسال سیگنال از سمت دوربین به DVR باعث بروز نویزهای بسیار شدیدی در تصویر می شود که بسیار نامطلوب می باشد.
انواع ویدیو بالون و کاربرد آنها
به کمک یک دستگاهی به نام ویدیو بالون می توان از یک کابل غیر از کواکسیال مثل کابل شبکه برای ارسال سیگنال تصویر و تغذیه دوربین ها استفاده نمود. این دستگاه از نظر کارکرد و کارایی دارای دو نوع شامل پسیو و اکتیو می باشد. نوع پسیو این دستگاه نیاز به تغذیه ندارد. دستگاه های پسیو در دو نوع فیش BNC سر خود و فیش BNC به همراه یک کابل موجود می باشند. البته این دو نوع پسیو از لحاظ کارایی تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند.
نوع دیگر ویدیو بالون ها، اکتیو می باشند. انواع مختلف اکتیو نیاز به تغذیه دارند و از طریق آنها می توان تا 914 متر تصاویر را بر روی کابل رشته ای ارسال نمود، بدون اینکه نویزی ایجاد شود. در این دستگاه های اکتیو به غیر از اینکه می توان طول کابل را افزایش داد؛ جهت تقویت سیگنال نیز می توان از آنها استفاده نمود. در بسیاری از پروژه ها به جهت از بین بردن نویزها، دستگاه های اکتیو مورد استفاده قرار می گیرند. لزوم آموزش ویدئو بالون در دوره های آموزشی نصب دوربین مداربسته بسیار ضروری می باشد. در کارو استخدام تمامی مباحث مهم در رابطه با سیستم های مداربسته از جمله ویدئو بالون ها به صورت کامل با تمامی جزئیات توسط اساتید فن به صورت تئوری و عملی آموزش داده می شود.
تجهیزات و ابزار مورد نیاز
نحوه استفاده از ویدیو بالون ها در هر دو نوع ویدیو بالون های پسیو و اکتیو به یک صورت می باشد، ما در این مقاله نوع پسیو را انتخاب می کنیم. جهت استفاده از این دستگاه ها در پروژه های مختلف نیاز به یک سری ابزار داریم. این ابزار شامل سیم چین، استریپر (کابل لخت کن) جهت لخت کردن کابل چند زوجی شبکه، پیچ گوشتی و مقداری کابل می باشد. بر اساس پروژه ای که داریم طول یک کابل ممکن است 900 متر، 500 متر یا کمتر باشد.
پیشنهاد می شود که از کابل های شبکه استاندارد استفاده شود تا نویزهای احتمالی در تصاویر کاهش یابند. اما در صورتی که امکان دسترسی به کابل شبکه وجود نداشته باشد می توان از کابل های چند زوج استاندارد نیز استفاده نمود. برای هر کدام از این دستگاه ها نیاز به دو رشته سیم داریم. جهت راه اندازی این دستگاه ها بایستی از جفت رشته های کنار هم استفاده نمود. در صورتی که از رشته های متفاوتی استفاده شود، احتمال اینکه تقویتی ایجاد نشود یا اینکه نویز ایجاد شود بسیار بالاست.
نحوه استفاده از ویدیو بالون ها
یکی از مزیت های ویدیو بالون ها این مورد است که می توان با استفاده از یک کابل شبکه، چهار تصویر دوربین را توسط ویدئو بالون به دستگاه فرستاد. چنین قابلیتی به دلیل وجود 8 رشته سیم یعنی چهار زوج سیم به وجود آمده است. حتی زمانی که فقط دو عدد دوربین وجود داشته باشد می توان از دو زوج سیم برای ارسال سیگنال تصاویر استفاده نمود. در چنین حالتی از دو زوج سیم باقیمانده نیز می توان برای تغذیه دوربین ها استفاده کرد. به این ترتیب هزینه ها در کابل کشی به شدت کاهش پیدا می کند.
روند کار به این صورت است که از طریق استریپر، کابل را لخت کرده و به ازای هر دوربین یک جفت سیم اختصاص می دهیم. در هر دو سر کابل زوج سیم ها را به ویدئو بالون متصل می کنیم و از طریق فیش BNC یکی از آنها را به دوربین و دیگری را به دستگاه DVR متصل می کنیم. ویدئو بالون ها دارای ترمینال مثبت و منفی هستند و بایستی حتما توجه داشته باشیم که اتصالات مثبت و منفی در هر دو سر کابل به درستی در هر دو ویدئو بالون رعایت شده باشد. در صورتی که در کابل شبکه سیم های اضافی داشته باشیم، می توان از طریق آداپتور نیز تغذیه دوربین ها را به وسیله همین سیم های اضافی تامین نمود.
لزوم توجه به تمام جزئیات
در پایان متذکر می شویم که اگر از سمت دوربین ها ویدیو بالون استفاده کنیم ولی از سمت دستگاه به صورت مستقیم با یک فیش BNC کابل را به دستگاه متصل کنیم، قطعا حالت نامتقارن یک طرفه می شود و دچار نویز زیادی در تصاویر خواهیم شد. به همین علت حتما بایستی در پروژه ها برای افزایش طول کابل، از بین بردن نویزها یا تقویت سیگنال در هر دو طرف از ویدئو بالون استفاده شود. همچنین نوع ویدئو بالون ها در هر دو سمت نیز بایستی یکسان باشند، به این مفهوم که هر دو طرف پسیو یا اکتیو باشند. در کارو استخدام با یادگیری چنین مباحثی در دوره های مختلف می توان با ورود به بازار کار مربوطه، درآمدهای بالایی را کسب نمود
نویسنده
برترین دوره های ما
- دوره آموزش PLC
- آموزش برق ساختمان درجه 1و2
- آموزش تعمیرات موبایل
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- دوره آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب درب شیشه ای
- آموزش نصب اعلام حریق
- دوره آموزش نصب داکت اسپلیت
- آموزش نصب درب اتوماتیک
- آموزش نصب درب ریلی
- آموزش نصب دزدگیر اماکن
- آموزش نصب سانترال
- آموزش هوشمندسازی ساختمان
دیدگاهتان را بنویسید