دانستنی های لازم در مورد سیستم اعلام سرقت
سیستم اعلام سرقت یکی از مهمترین اجزای امنیتی است که در انواع مختلف ساختمان های مسکونی و تجاری و اداری مورد استفاده قرار می گیرد. در حقیقت امروزه انواع مختلف سیستم اعلام سرقت به عنوان یکی از اصلی ترین تجهیزات هر ساختمان و یا موسسه ای شناخته می شود. این سیستمها به گونهای طراحی میشوند که در صورت نفوذ افراد غیرمجاز به داخل ساختمان زنگ خطر آنها به صدا درآمده و به اپراتور و یا صاحب ملک هشدار میدهند. همچنین امروزه در بیشتر منازل مسکونی و ساختمان های تجاری شاهد نصب انواع مختلف سیستم های اعلام سرقت هستیم. وجود سیستم اعلام سرقت در یک ساختمان کمک میکند تا در صورت بروز حادثه و ورود افراد غیر مجاز بلافاصله با پلیس ارتباط برقرار شود. همچنین راههای خروجی ساختمان به روی سارقین بسته شده تا در نتیجه آنها دستگیر شوند. کارو استخدام در این مقاله در خدمت شماست تا اطلاعات بیشتری در مورد سیستم اعلام سرقت در اختیار شما قرار دهد.
فهرست مطالب
Toggleسیستم اعلام سرقت چیست؟
یکسری اجزای الکترونیکی در کنار یکدیگر که هر کدام از آن ها وظیفه خاصی را در کل سیستم ایفا می کنند، سیستم اعلام سرقت را تشکیل می دهند. به واسطه حسگرها و سنسور هایی که درون سیستم اعلام سرقت به کار برده می شوند، این امکان وجود دارد تا هر نوع حرکت و یا باز و بسته شدن کشو ها، پنجره ها و درب ها مورد کنترل قرار بگیرد. همچنین در صورت بروز هرگونه حرکت اضافی صدای بلندی ایجاد شده تا افرادی که در مکانی دورتر از محل هستند، از وقوع حادثه در مکان مورد نظر اطلاع پیدا کنند. همچنین این امکان وجود دارد تا از طریق ارسال پیام و یا تماس به مراکز پلیس و یا فرد مالک، وجود خطر در محل هشدار داده شود. در حال حاضر سیستم اعلام سرقت به عنوان یک سیستم امنیتی بسیار ضروری در سراسر دنیا در انواع مختلف ساختمانها مورد استفاده قرار می گیرد.
سیستم اعلام سرقت در چه مواردی کاربرد دارد؟
طیف وسیعی از کاربرد های انواع مختلف سیستم اعلام سرقت وجود دارد. در حالت کلی می توان اینطور عنوان کرد هر مکانی که برای شما حائز اهمیت بوده و احتمال سرقت لوازم و وسایل موجود در آن وجود دارد می تواند به عنوان یک مکان کاربردی جهت تهیه یک سیستم اعلام سرقت برای آن در نظر گرفته شود. از جمله مهمترین مکانها که حتما باید سیستم اعلام سرقت بر روی آنها نصب و راه اندازی شود، می توان به اماکن تجاری مانند هتل ها، رستوران ها، مغازه ها، فروشگاه های زنجیره ای و همچنین خانه های مسکونی و گاراژ ها و بنگاه ها و همچنین مناطق صنعتی مانند کارخانه ها، انبارها، سوله ها، دفاتر و مراکز ذخیره سازی اشاره نمود.
پیشنهادی کارو استخدام: اگر که شما به حوزه سیستم های حفاظتی علاقه داید کارو استخدام از بهترین آموزشگاه های فنی حرفه ای در کشور هست که دارای مجوز رسمی از سازمان آموزش فنی حرفه ای میباشد و برگزار کننده دوره های آموزش نصب سیستم اعلام حریق، آموزش نصب سیستم اعلام سرقت، آموزش نصب دوربین مداربسته، آموزش هوشمند سازی ساختمان و… میباشد.
دسته بندی اصلی سیستم های اعلام سرقت
مدل های مختلفی از سیستم اعلام سرقت در بازار وجود دارد. به همین دلیل هر کاربر و یا گروهی با توجه به نیازهای خود و امکاناتی که از سیستم اعلام سرقت نیاز دارد، میتواند به تهیه مدل مورد نظر اقدام کند. در حالت کلی سیستمهای اعلام سرقت به سه نوع اصلی طبقه بندی میشود. در دسته اول سیستم اعلام سرقت به این گونه عمل میکند که به یک و یا چند شماره که از قبل برایش تعریف شده در هنگام به وجود آمدن خطر پیام هشدار ارسال کرده و آنها را آگاه می نماید. مدل دوم نوعی از سیستم اعلام سرقت است که در هنگام به وجود آمدن خطر یا حرکت اضافی، در محل یک زنگ آژیر بسیار بلند به صدا در میآید. بدین صورت اطرافیان را از وجود خطر آگاه می کند. یک مدل پیشرفته دیگر از سیستم اعلام سرقت نیز سیستمهایی هستند که در هنگام بروز حادثه با مراکز ویژه مانند پلیس ارتباط برقرار میکنند. بدین صورت به آنها از وجود خطر اطلاع می دهد.
نحوه عملکرد سیستم اعلام سرقت
مدل های مختلف سیستم اعلام سرقت معمولاً دارای مراحل کار مشابه هستند. به عنوان مثال زمانی که این سنسورها حرکتی را حس میکنند و یا در اثر بسته شدن درب و پنجره و به وجود آمدن حرکت اضافه در این قسمت ها، این سیستم هشدار می دهد. همچنین این امکان وجود دارد تا در هنگام نصب، سنسورهای حرکتی در مکان های حساس و استراتژیک جایگذاری شوند تا حرکات اضافی به راحتی تشخیص داده شده و زنگ خطر به صدا در بیاید. بعد از اینکه خطر احساس شد، تمامی اطلاعات مورد نظر به کنترل پنل اصلی منتقل می شود. تمامی اجزای نصب شده در سیستم اعلام سرقت از جمله سنسورها و حسگرها، به یک صفحه کنترل مرتبط شده و اطلاعات مربوط به آشکارسازها با این سیستم جابجا می شود.
در صورتی که ارتباط میان حسگر ها و سیستم اصلی مختل شده و یا مدار قطع گردد، شمارش معکوس برای به صدا درآمدن زنگ خطر شروع می شود. بعد از گذشت چند ثانیه نیز از طریق آژیر، پیام مخابره می شود. در صورتی که بعد از گذشتن چند ساعت کد مورد نظر برای قطع شدن سیستم وارد نگردد، آژیر خارجی به صدا درآمده و سر و صدای بسیار زیادی تولید میگردد. این آژیرها معمولاً در قسمت خارجی دیوار ساختمان نصب شده و وقوع خطر را به افراد هشدار می دهد. همچنین یک صدا پخش کن داخلی نیز درون ساختمان ها تعبیه میشود. بدین صورت به ساکنان ساختمان هشدار داده میشود که یک خطر درون ساختمان وجود داشته و معمولا این مورد برای ایجاد ترس در دل سارقان، مورد استفاده قرار میگیرد.
از دستش نده: اهمیت داشتن مدرک برای نصب سیستمهای امنیتی
نحوه غیر فعال سازی سیستم های اعلام سرقت
مدل های مختلف سیستم های اعلام سرقت به گونهای طراحی شدهاند که هیچ وقت توسط سارقان قابل از کار انداختن نیستند. تنها راه غیر فعال سازی اعلام هشدار این سیستم ها وارد کردن کد در درون سیستم است که در نتیجه، باعث غیرفعال شدن پنل اصلی سیستم اعلام سرقت می گردد. همچنین در برخی مدل های پیشرفته این امکان وجود دارد تا از طریق گوشیهای هوشمند زنگ خطر سیستم غیرفعال شود. بدین صورت مجدداً سیستم برای تشخیص حرکات اضافی و وجود خطر تنظیم و برنامه ریزی می گردد.
سیستم اعلام سرقت خودرو
یکی از انواع بسیار پرکاربرد سیستم اعلام سرقت سیستم های به کار رفته در خودروهای شخصی می باشد. هدف بکارگیری این سیستم ها جلوگیری از سرقت کلی خودرو و یا وسایل درون خودرو می باشد. سیستم های اعلام سرقت که در خودرو ها نصب می شوند به دو دسته کلی طبقه بندی می شوند. دسته اول سیستم های نصب شده توسط کارخانه و دیگری سیستم های نصب شده بعد از خرید می باشند. سیستم های نصب شده توسط کارخانه که معمولاً به ایموبلایزر نیز معروف هستند، بیشتر جهت باز و بست کردن درب خودرو و پخش صدای آژیر و جلوگیری از سرقت خودرو طراحی می شوند و در زمینه حفاظت از وسایل درون خودرو آنقدرها کاربرد ندارد. اینگونه سیستمها فقط در زمانی که ضربه به خودرو وارد شده و یا برای باز کردن درب خودروها تلاش شود، هشداری از نوع آژیر و یا بوق ماشین ایجاد میکنند. بدین صورت سارق را ترسانده و همچنین به اطرافیان را هشدار به می دهند.
در عین حال دزدگیرها و یا سیستمهای اعلام سرقتی که بعد از خرید توسط مالک نصب میشوند، معمولاً پیشرفتهتر بوده و سطح وسیعتری از امکانات امنیتی را پوشش میدهند. این نوع سیستم اعلام سرقت معمولاً انواع مختلف حسگرهای لرزش و شوک را در دل خود جای می دهد. همچنین در برخی مدل های پیشرفته یک سری دوربین های نظارتی نیز درون اتومبیل جاگذاری میشود تا در صورت بروز حادثه و سرقت، فرد سارق قابل ردیابی باشد.
انواع سنسورهای سیستم های اعلام سرقت
مدل های مختلف سیستم های اعلام سرقت از انواع مختلف سنسورها بهره می برند که یکی از پرکاربردترین آنها سنسورهای حرکت هستند. این سنسورها هم به صورت داخلی و هم خارجی در اماکن مختلف قابل نصب بوده و به راحتی میتوانند کوچکترین حرکت اضافه را تشخیص داده و در نتیجه هشدار خطر را فعال کند. سنسور پر کاربرد دیگر، سنسورهای به کار رفته در درب و پنجره است که در صورت باز و بسته شدن آنها، فعال شده و هشدار خطر صادر میکند. سنسور پرکاربرد بعدی سنسورهای شوک هستند که در اثر لرزش و یا ضربه محکم، مانند شکسته شدن درب و پنجره فعال شده و به سیستم اعلام سرقت مرکزی هشدار میدهند.
یکی دیگر از انواع پر کاربرد سیستمهای اعلام سرقت سیستمهای هشدار های ایمن می باشند که معمولاً در صندوق امانات مورد استفاده قرار می گیرد. با نصب این نوع سنسورها زمانی که یک فرد تلاش می کند تا به صورت غیرمجاز و در طی دفعات بیش از حد به گاوصندوق و یا صندوق امانات دسترسی پیدا کند بعد از چند بار تلاش غیر موفق سنسور وارد عمل شده و زنگ خطر را به صدا در می آورد. همچنین این سنسور ها اگر پیشرفته باشند، این قابلیت را دارند که تشخیص دهند که یک گاوصندوق دستکاری شده و یا با اعمال زور باز شده است.
کارو استخدام ارائه دهنده انواع مختلف دوره های نصب و راه اندازی سیستم های اعلام سرقت و انواع مختلف سیستم های امنیتی ساختمان می باشد. شما می توانید در مجموعه ما تمامی دانش لازم برای حضور در بازار کار را به صورت کاملا تخصصی و عملی کسب کرده و در انتها مدرک معتبر زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای را کسب نمایید. برای شرکت در دوره های ما با شماره 02188949711 تماس حاصل نمایید و از مشاوره آموزشی رایگان کارو استخدام بهرمند شوید.
نویسنده
برترین دوره های ما
- دوره آموزش PLC
- آموزش برق ساختمان درجه 1و2
- آموزش تعمیرات موبایل
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- دوره آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب درب شیشه ای
- آموزش نصب اعلام حریق
- دوره آموزش نصب داکت اسپلیت
- آموزش نصب درب اتوماتیک
- آموزش نصب درب ریلی
- آموزش نصب دزدگیر اماکن
- آموزش نصب سانترال
- آموزش هوشمندسازی ساختمان
دیدگاهتان را بنویسید