برای آموزش نحوه اندازه گیری کرکره برقی کجا برویم؟
فهرست مطالب
Toggleکرکره برقی چیست؟
در زندگی مدرن و شهر های شلوغ امروزی ساخت و استفاده از ابزار ها برای حفظ امنیت محل های کار و زندگی با اهمیت است. در گذشته های دور استفاده از درب ها و قفل برای ایجاد امنیت رواج بسیاری داشته است. امروزه نیز با پیشرفت تکنولوژی برای رسیدن به همان هدف کلی در ضمن ایجاد امکانات و ویژگی های بیشتر مثل امنیت بیشتر، زیبایی، اشغال کمتر فضا، عایق صدا و حرارت بودن و هماهنگی با طراحی های ساختمان باعث شده که استفاده از کرکره های برقی رواج بگیرد. در ادامه مقاله با آموزشگاه کارو استخدام به آموزش نحوه اندازه گیری کرکره برقی و نکات مهم در رابطه با این نوع درب ها میپردازیم.
در ساختمان ها و درب های ورودی پارکینگ ها استفاده از کرکره برقی به جای درب های لولایی و پروانه ای قدیمی ارجحیت بیشتری دارد. این کرکره ها با داشتن امنیت بالاتر و راحتی بیشتر در استفاده همزمان فضایی کاربردی را ابدا” اشغال نمی کنند. بنابراین به سرعت جایگزین دربهای قدیمی شده اند.
کرکره های برقی در واقع نوع مدرن و به روز شده کرکره های دستی قدیمی می باشند. ساخت آنها برای کمک بیشتر به آسایش و امنیت استفاده کنندگان بوده است.
انواع کرکره برقی کدامند؟
کرکره های برقی بسته به اینکه با چه ابعادی باید ساخته و مورد استفاده قرار گیرند می توانند یکی از انواع زیر باشند.
- کرکره برقی آلومینیومی: این مدل پر کاربرد ترین نوع از انواع متفاوت کرکره های برقی است. تیغه های آلومینیومی استفاده شده برای این نوع کرکره سبک بوده و توسط رنگ های کوره ای الکترواستاتیک رنگ آمیزی می شوند تا به زیبایی و استحکام آنها افزوده گردد.
- کرکره برقی فولادی: ورقه های فولادی مورد استفاده در این نوع از کرکره های برقی بسیار مستحکم می باشد. از این نوع کرکره برقی برای مکان های تجاری و پارکینگ با ابعاد بزرگ استفاده می گردد. حداکثر اندازه در در حالت استفاده از تیغه های فولادی برابر با 7 متر عرض در 7 متر طول است. همچنین ایمن ترین نوع کرکره برقی کرکره ای با تیغه های فولادی می باشد.
- کرکره برقی گالوانیزه: در این نوع از کرکره های برقی تیغه ها دارای پوشش بیرونی استیل ضد زنگ یا گالوانیزه هستند. داخل آنها نیز از مواد پلی اورتان پر می شود. از نظر ایمنی و استحکام کرکره های برقی گالوانیزه نیز مانند کرکره های فولادی است. کرکره های گالوانیزه همچنین عایق خوبی برای صدا و حرارت نیز محسوب می شوند.
- کرکره برقی پلی کربنات: جدید ترین نوع از انواع کرکره های برقی را با پروفیل های آلومینیومی همراه با اسلیت های پلی کربنات می سازند. این اسلیت ها مانند شیشه شفاف بوده اما استحکام بسیار بالایی دارند. هر گاه قرار باشد که بتوان داخل محل نصب کرکره برقی دیده شود از این مدل از کرکره ها استفاده می شود. این کرکره ها دارای ایمنی بالا بوده و ضد حریق نیز می باشند. در این مدل به علت استفاده از پروفیل های آلومینیومی وزن کل کرکره کم و کاملا سبک می باشد.
- کرکره برقی رول گیتر: این کرکره های برقی را از مفتول های با جنس فولاد، آلومینیوم، آهن و یا استنلس استیل می سازند. از نظر ساختاری بسیار مستحکم هستند و وزن کلی آنها نیز در محدوده سبک قرار دارد. در این مدل به سبب وجود فضای خالی بین قاب های مفتول استفاده شده در کرکره امکان تهویه هوا بین دو طرف درب ممکن می باشد. بدیهی است که این مورد دیگر عایق صدا و یا حرارت نخواهد بود.
دلایل استفاده از کرکره برقی کدام است؟
کرکره های برقی پاسخی به نیازهای جدید مصرف کنندگان خود هستند و به تدریج با توجه به نیاز آنها پیشرفت کرده اند. مهمترین دلایلی که استفاده از کرکره های برقی را رواج داده اند عبارتند از:
- در مقایسه با درب های آهنی کارایی بیشتری دارند: کرکره های برقی جدید دارای ساختاری مستحکم و زیبا هستند. این نوع از کرکره ها فضایی را از محل مورد استفاده اشغال نخواهند کرد. همچنین در مدل برقی به سادگی توسط کنترل از راه دور باز و بسته می شوند.
- زیبایی ظاهری در آنها بیشتر از درب ها و کرکره های قدیمی است: امکان استفاده از مواد مختلف مانند فولاد، استنلس استیل، آلومینیوم، آهن و پلی کربنات ها در ساخت این نوع از کرکره ها می تواند آنها را منطبق با نمای کلی ساختمان با طرح ها و اشکالی متناسب طراحی نمود. این کرکره ها مقاوم و عایق حرارت و صدا نیز می باشند. همچنین بعضی از گونه های آن عایق خوبی برای حرارت و آتش نیز هستند.
- محدودیتی برای نصب و استفاده در مکانهای مختلف ندارد: کرکره های برقی به تدریج در حال توسعه هستند. با رشد مصرف آنها سازندگان کرکره های برقی سعی در تولید مدل های جدید مقاوم تر و سبکتر می نمایند. بدین ترتیب و با تجهیز این کرکره ها به موتور های برقی استفاده از آنها ساده تر شده و بیشتر مورد پسند مصرف کنندگان قرار می گیرد. نصب و استفاده از این کرکره ها با صرف کمی وقت و آموزش نحوه اندازه گیری کرکره برقی توسط تکنسین ها ممکن و کارساز خواهد بود.
- این کرکره ها عایق خوبی برای صدا و حرارت هستند: در بیشتر انواع کرکره های برقی از مواد عایق صدا و حرارت مثل پلی کربنات در بین تیغه ها استفاده می شود. همین عامل می تواند علاوه بر استحکام بالا آنها را تبدیل به یک عایق خوب در برابر حرارت، صدا و حتی باد و گردوغبار نماید.
چرا نیاز به آموزش نحوه اندازه گیری کرکره برقی داریم؟
برای نصب و راه اندازی یک سیستم کرکره برقی نیاز به آموزش نحوه اندازه گیری کرکره برقی می باشد. کرکره برقی می تواند در هر جایی که مورد نیاز باشد نصب شده و مورد استفاده قرار گیرد. اما به همین نسبت هم اجرا و نصب آنها کاری دقیق و حساس است. برای اینکه یک کرکره برقی بتواند درستی و سلامت کار نماید باید طراحی و نصب آن با دقت و توسط کارشناسان آگاه انجام بگیرد.
آموزش نحوه اندازه گیری کرکره برقی به عنوان یک نیاز پایه برای فعالان این حرفه بسیار ضروری می باشد. یک نصاب و فروشنده کرکره برقی باید بداند که کرکره مورد استفاده در محل مورد نظر باید از چه نوعی و با چه ابعادی باشد. کرکره های برقی از تیغه های قابل اتصال به هم تشکیل شده اند. این تیغه ها می باید به اندازه مورد نظر برابر با عرض کرکره برش بخورد. سپس با اتصال این تکه ها طول کلی کرکره برقی را حاصل نماید.
اگر نصاب به هر دلیلی نتواند ابعاد درستی از کرکره مورد نیاز را برای محل مشخص بسازد ممکن است آن سازه کلا” قابل استفاده نباشد. در نظر داشته باشید که کرکره از دو طرف داخل ریل در حرکت است و اگر فقط چند سانتیمتر کوتاه تر یا بزرگتر باشد حرکت آن در درون ریل سخت و ناممکن خواهد شد.
بنابراین بهتر است که کسانی که مایل به ورود به این حرفه هستند قبل از هر چیزی با یادگیری و آموزش نحوه اندازه گیری کرکره برقی دانش فنی خود را بالا ببرند.
در آموزش نحوه اندازه گیری کرکره برقی چه چیزهایی را خواهیم آموخت؟
هر کرکره برقی دارای چندین قسمت مهم در ساختار خود می باشد. در آموزش نحوه اندازه گیری کرکره برقی هریک از این اجزاء یک به یک تحلیل شده و نحوه طراحی و اندازه گیری و ساخت آنها آموزش داده می شود. مهمترین بخش های ساختاری یک کرکره برقی عبارتند از:
- صفحه کرکره متشکل از تکه های با طول ثابت و عرض قابل تنظیم.
- ریل های کناری برای قرارگیری لبه های کرکره و حرکت آنها در درون این بخش.
- فریم بالایی که محل جمع شدن و قرار گیری کرکره است.
- موتور برقی کرکره .
برای نصب یک کرکره برقی ابتدا چهار طرف محل نصب کرکره را به خوبی بررسی نمایید تا سطحی صاف و تراز داشته باشید. ارتفاع و عرض این بخش را یادداشت کنید زیرا پایه کار شما در واقع پوشش دادن به این ناحیه می باشد.
برای اندازه گیری ارتفاع یا بلندی کرکره برقی دو حالت زیر را در نظر بگیرید:
- اگر رولر و موتور در داخل ساختمان قرار می گیرد یا محل نصب دارای سقف است: در این حالت باید در نظر داشته باشید که از ارتفاع کف تا سقف می بایست مقدار 40 سانتیمتر را بابت نصب محفظه رولر کم نمایید. تا ارتفاع کار بدست بیایید.
- اگر نصب در بیرون بوده و یا سقفی ندارید می توانید هر ارتفاعی را داشته باشید و البته حداقل باید 40 سانتیمتر بالاتر از دهنه درب باشد.
حالا ارتفاع کرکره مورد نیاز را بدست آورده اید. اکنون طول کلی را تقسیم بر عرض هر تیغه مورد نظر نمایید تا تعداد تیغه های مورد نیاز مشخص شود. بدین ترتیب می توانید طول کلی کرکره برقی را بدست آورید.
محاسبه عرض کرکره برقی نیز یکی از مواردی است که در آموزش نحوه اندازه گیری کرکره برقی به هنرجویان گفته می شود.
در این حالت باید ابتدا کناره کار را حاضر نمایید در این روش با کمک هیلتی یا ابزار سوراخ زن دیگر چند حفره در دو طرف محل قرار گیری ایجاد می کنند. نحوه درست این کار در کلاس های آموزش نحوه اندازه گیری کرکره برقی گفته خواهد شد. البته اگر دو طرف ستون آهنی موجود بود و یا کرکره بر روی درب قرار می گرفت دیگر نیازی به میلگرد گذاشتن نیست. در هر صورت می توان قوطی های فلزی را به کناره ها متصل نمود و به عنوان ریل حرکت کرکره از آنها استفاده نمود.
در این حالت می توان ریل های 6 ، 8 و یا 10 را مورد استفاده قرار داد. دقت کنید که نباید عرض تیغه ها و در کل کرکره برقی درست به اندازه فاصله دو دهانه ریل ها باشد زیرا هم هر ریلی خودش قطری دارد و هم اینکه حرکت نرم و آرام کرکره درون ریل نیاز به آزاد بودن یا در اصطلاح بادخور داشتن دارد. در این حالت اگر از قوطی یا ریل 6 استفاده می کنید عرض کرکره را باید از هر طرف 3 سانتی متر کوتاه تر محاسبه نمایید. همینطور برای ریل 8 از هر طرف 4 و برای ریل 10 از هر طرف 5 سانتیمتر از اندازه عرض کرکره کم نمایید.
در طی مراحل آموزش نحوه اندازه گیری کرکره برقی به شما یاد می دهند که محاسبه دقیق و درست باید چگونه صورت بگیرد. در صورتیکه اندازه کرکره بیشتر از این رنج باشد آنگاه کرکره درون ریل گیر خواهد نمود. همچنین اگر اندازه عرض کرکره برقی را کوچکتر از این مقدار بگیرید ممکن است در حین کار، کرکره از داخل ریل خود بیرون بیایید.
ساختار موتور مورد استفاده در کرکره برقی چگونه باید باشد:
چنانکه در بالا گفته شد برای داشتن یک نصب خوب و دقیق نیاز به آموزش نحوه اندازه گیری کرکره برقی دارید تا بهترین نصب را انجام دهید. پس از محاسبه ارتفاع و عرض کرکره باید مشخص نمایید که از چه نوع موتوری برای انجام کار می باید استفاده کرد. موتور های مورد استفاده در کرکره برقی در سه حالت کلی زیر ساخته می شوند که عبارتند از:
- موتور ساید که در وسط شفت قرار می گیرد.
- موتور توبلار که ظاهری میله ای مانند دارد از نظر قدرت ضعیف تر از مدل های دیگر است.
- موتور ساید که بیشترین استفاده را در انواع مختلف و اندازه های گوناگون کرکره برقی دارد. این نوع موتور از مکانیسم چرخ دنده و زنجیر برای انتقال نیرو استفاده می کند. موتور های ساید در توان های 200 نیوتن تا حدود 1500 نیوتن در کرکره های برقی مورد استفاده قرار می گیرد.
در محاسبه قدرت موتور مورد نیاز در کلاسهای آموزش نحوه اندازه گیری کرکره برقی برای کارآموزان توضیح کاملی داده خواهد شد. در این خصوص دقت نمایید که توان این موتور ها بر اساس نیوتن است. هر نیوتن قدرت موتور می تواند حدود 800 گرم وزن را بالا ببرد. از طرفی هر متر مربع از کرکره های برقی حدود 7.5 کیلو گرم وزن خواهد داشت بنابراین بطور مثال یک کرکره برقی 30 متر مربعی حدودا” وزنی برابر با 225 کیلو خواهد داشت. این وزن را با عدد 100 کیلو جمع می کنیم و سپس توان مورد نیاز را محاسبه می نماییم. محاسبه دقیق توان موتور باعث می شود تا اولا” زیاده از حد هزینه نکنید و در ثانی موتور نصب شده توان خوبی برای بالا بردن کرکره برقی داشته باشد.
مورد بعدی که در آموزش نحوه اندازه گیری کرکره برقی به کارآموزان گفته می شود این است که هنگام اندازه گیری ابعاد کرکره برقی در نظر داشته باشید که در بالای کرکره جای کافی برای رول شدن کامل کرکره موجود باشد. همچنین در پایین کار، کرکره کاملا بر روی سطح قرار بگیرد تا پوشش کاملی ایجاد شود.
برای آموزش نحوه اندازه گیری کرکره برقی چه کاری باید انجام دهیم؟
با توجه به حساسیت فوق العاده نصب و راه اندازی یک سیستم کرکره برقی بهتر است که آموزش نحوه اندازی گیری کرکره برقی را در مراکز آموزشی معتبر و زیر نظر اساتید کارشناس و آگاه در این زمینه فرا بگیرید. هرچند ممکن است گمان کنید که با داشتن مقداری مهارت فنی و ابزار هر کسی می تواند این کار را انجام دهد ولی در واقعیت انجام عمل نصب یک سیستم کرکره برقی بدون داشتن تجربه و تخصص نا ممکن و دردسر ساز است. کوچکترین خطا در اندازه گیری ابعاد کرکره یا محاسبه نادرست قدرت موتور مورد نیاز می تواند کارایی کرکره برقی را مختل و یا حتی غیر ممکن نماید.
مجموعه آموزشی آموزشگاه کارو استخدام با داشتن سال ها تجربه در زمینه آموزش فنون و علوم جدید اکنون آماده است تا آموزش نصب کرکره برقی را به عنوان یک تخصص جدید به مشتاقان و حتی فعالان در این رشته آموزش دهد.
. این مرکز با پشتوانه سال ها آموزش در برگزاری دوره های تخصصی الکترونیک، تعمیرات و کنترل ابزار دقیق هم اینک آماده است تا آموزش نحوه اندازه گیری کرکره برقی را به عنوان یک تخصص و حرفه جدید به کارآموزان و حرفه جویان آموزش دهد. با توجه به حجم مالی در گردش نصب و راه اندازی و با توجه به نیاز مداوم و همیشگی به پشتیبانی در سیستم های کرکره برقی می توان این حرفه را جزء یکی از پول ساز ترین تخصص ها در بازار کار کنونی دانست. هنرجویانی که موفق شوند آموزش نحوه اندازه گیری کرکره برقی را در آموزشگاه کارو استخدام به پایان ببرد می توانند مدارک معتبر فنی و حرفه را دریافت کرده و برای کار در داخل کشور و یا حتی هر کشور دیگری به عنوان یک تخصص مفید از آن استفاده نمایند.برای شرکت در دوره های آموزشی کارو استخدام میتوانید با شماره 02188949711 تماس حاصل نمایید.
نویسنده
برترین دوره های ما
- دوره آموزش PLC
- آموزش برق ساختمان درجه 1و2
- آموزش تعمیرات موبایل
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- دوره آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب درب شیشه ای
- آموزش نصب اعلام حریق
- دوره آموزش نصب داکت اسپلیت
- آموزش نصب درب اتوماتیک
- آموزش نصب درب ریلی
- آموزش نصب دزدگیر اماکن
- آموزش نصب سانترال
- آموزش هوشمندسازی ساختمان
دیدگاهتان را بنویسید