پروتکل knx چیست؟ مزایا و معایب + کاربردها
فهرست مطالب
Toggleدوست دارید بدانید پروتکل knx چیست؟
به عنوان یک توضیح مختصر باید بگوییم که KNX یک پروتکل ارتباطی است که در شبکهسازی هوشمندانه تکنولوژی های هوشمند محیط های خانگی، اداری و تجاری مورد استفاده قرار می گیرد. محدوده خط دید معمولی KNX RF در 868 مگاهرتز، 150 متر است. محدوده در داخل یک ساختمان به محیط واقعی، مصالح ساختمانی و غیره بستگی دارد. در شرایط خوب، محدوده 30 متری در یک ساختمان امکان پذیر است. با این اوصاف، طراحان دستگاه باید به طور محافظهکارانه روی برد 20 متری برنامهریزی کنند تا «ذخیره برد» در دسترس باشد. KNX RF همچنین از تکرار کننده های چند جهشی برای افزایش برد پشتیبانی می کند. در حال حاضر سه نوع از مشخصات KNX RF وجود دارد: در ادامه با کارو استخدام به برسی بیشتر knx میپردازیم.
- KNX RF اصلی
- KNX RF Ready، که برخی از ویژگیها را برای سازگاری با KNX RF Multi اضافه کرد.
- و KNX RF Multi، طراحی شده برای رفع برخی از کاستی های پروتکل قبلی و در عین حال بهبود قابلیت اطمینان با استفاده از بیش از یک کانال RF.
KNX RF اصلی در مکمل 22 از مشخصات KNX 1.1 [KNX] مشخص شده است. KNX RF در 868.3 مگاهرتز با استفاده از مدولاسیون FSK با سرعت داده 16.4 کیلوبیت بر ثانیه کار می کند. لایههای PHY و MAC KNX RF به طور مشترک توسط استاندارد EN 13757-4:2005 (Wireless M-Bus) برای خواندن کنتور بیسیم تعریف شدهاند، که اجازه میدهد تا حدی از قابلیت همکاری بین دو پروتکل. KNX RF به دستگاه های یک طرفه (فقط انتقال) علاوه بر دستگاه های دو طرفه معمولی اجازه می دهد. با حذف عملکرد گیرنده، طراح دستگاه می تواند طول عمر باتری سنسورهای اتوماسیون ساختمان را افزایش دهد.
پروتکل knx چیست؟
اگر بخواهیم بگوییم پروتکل knx چیست؟ باید بگوییم که KNX یک پروتکل از نوع ارتباطی برای اتوماسیون خانه و ساختمان است و غالباً در هوشمندسازی محیط های خانگی و کاری استفاده می شود. این پروتکل که استاندارد EN 50090، ISO/IEC 14543 را دریافت کرده است، پروتکل ارتباطات شبکه مبتنی بر OSI است که توسط انجمن KNX اداره می شود. این استاندارد بر اساس پشته ارتباطی اتوبوس نصب اروپایی (EIB) است، اما با لایههای فیزیکی، حالتهای پیکربندی و تجربه کاربردی BatiBUS و EHS بزرگتر شده است.
در ادامه مبحث اینکه پروتکل knx چیست؟ باید بگوییم که KNX چندین رسانه ارتباط فیزیکی از جمله شبکه پاورلاین، فرکانس رادیویی (KNX-RF)، مادون قرمز، اترنت (همچنین به عنوان EIBnet/IP یا KNXnet/IP شناخته می شود) و نسخه های فرکانس رادیویی KNX RF، RF Ready و RF Multi را تعریف می کند. فرکانس رادیویی KNX نسخه بی سیم لایه های فیزیکی KNX است. KNX RF میتواند لایههای برنامه را با سایر نسخههای رسانه KNX به اشتراک بگذارد، بنابراین در سطح برنامه کاملاً سازگار است و KNX RF را به مکمل ایدهآل برای سیمی یا IP KNX تبدیل میکند.
استفاده از KNX در اتوماسیون ساختمان
در ادامه مبحث پروتکل knx چیست؟ متذکر می شویم که این پروتکل برگزیده ترین استاندارد بین المللی برای اتوماسیون ساختمان است. فناوری KNX به عنوان یک استاندارد باز، یک رابط کاربری یکنواخت و راحت برای اتوماسیون خانه و ساختمان – از کاربری های مسکونی گرفته تا تجاری – فراهم می کند. به لطف طیف گسترده ای از برنامه ها، دستگاه ها و سیستم های متعددی را می توان با KNX به هم مرتبط کرد. به عنوان مثال، این پروتکل اجازه می دهد تا یک سیستم شبکه ای متشکل از روشنایی، سایه زنی و تهویه مطبوع به راحتی در ساختمان های تجاری و تاسیساتی مطابق با نیاز کاربر کنترل شود.
اجزای منفرد یک سیستم KNX شامل حسگرها و محرک ها هستند. حسگرهایی مانند ترموستات ها، سوئیچ ها یا باد سنج ها دستوراتی را به شکل تلگراف تولید می کنند. این تلگراف ها توسط محرک ها (به عنوان مثال، تعویض رله برای پرده ها یا روشنایی) به اقدامات تبدیل می شوند. یک خط باس دو سیمه، اتصال و در نتیجه ترافیک را بین سنسورها و محرک ها فراهم می کند. در نتیجه، اجزای سیستم جداگانه نیازی به شبکه ندارند، که به میزان قابل توجهی میزان سیم کشی را کاهش می دهد.
کاربردهای سیستم KNX و WAGO
با کنترلر IP KNX (750-889) و ماژول KNX TP1 (753-646)، WAGO یک راهحل نوآورانه و قابل ارتقا برای اتوماسیون ساختمان ارائه میدهد. اتصال به سنسورها و محرکهای معمولی، و همچنین اتصالات پیچیده به DALI، EnOcean و سایرین، به طور مقرون به صرفه در کنترلر IP WAGO KNX یکپارچه شدهاند. ماژول WAGO KNX TP1 به شبکه های TP1 متصل می شود. ETHERNET به عنوان یک رسانه، همراه با KNX IP به عنوان یک پروتکل انتقال، ارتباط پرسرعت بین دستگاهها را در حالی که یکپارچهسازی یکپارچه با زیرساخت های موجود را فراهم می کند، امکان پذیر می کند. کنترل کننده IP KNX و ماژول KNX/TP1 با هم، مسیریاب IP KNXnet را تشکیل میدهند که شبکههای سنتی TP1 را به اترنت متصل میکند. این به طور قابلتوجهی سرعت انتقال را در یک شبکه KNX افزایش میدهد. همچنین سطح بالایی از ترافیک داده را فعال میکند و مانع از ایجاد گلوگاه برای سیستم تجسم روی هم میشود.
روتر IP KNX همچنین به عنوان یک رابط شبکه برای نرم افزار ETS برای پیکربندی و تنظیم پارامتر عمل می کند. پایگاههای داده/افزونههای محصول مربوطه برای کنترلکننده IP KNX، ماژول KNX TP1 و روتر IP KNX بیش از پشتیبانی از پیکربندی خاص دستگاه انجام میدهند. برای استفاده راحت، آنها طوری طراحی شده اند که بتوانید روش ها و رویه های ETS از قبل شناخته شده و اثبات شده را اعمال کنید.
مزایای WAGO و پروتکل knx چیست؟
مزیت بزرگ پروتکل knx چیست؟ مزیت بزرگ این پروتکل این است که می توان آن را از راه دور پیکربندی کرد. حسگرها مانند سوئیچ ها و آشکارسازها، دستورات کنترل را مستقیماً به چراغها، پردهها، سیستمهای گرمایش و تهویه میفرستند. تکالیف و عملکردها به راحتی در نرم افزار ابزار مهندسی (ETS) پیکربندی میشوند و میتوانند در هر زمان تغییر یا تنظیم شوند. پروتکل KNX از رسانه های انتقال مختلف پشتیبانی میکند، به عنوان مثال، کابل جفت تابیده (KNX TP)، اترنت (KNX IP)، رادیو (KNX RF) یا Powerline (KNX PL). دستگاههای تولیدکنندگان مختلف با KNX سازگار هستند و میتوان آنها را بهطور انعطافپذیر در یک راهحل جامع ترکیب کرد. از آنجایی که هر دستگاه دارای ریزپردازنده مخصوص به خود است، به هیچ ایستگاه کنترلی نیاز نیست.
سایر مزایای پروتکل پروتکل knx چیست؟
- ارائه برنامه های کاربردی با قابلیت برنامه ریزی آزاد، انعطاف پذیری بالایی در پروژه
- قابلیت اتصال سنسورهای دیجیتال و آنالوگ، محرک ها و زیرسیستم ها (مانند DALI، EnOcean و غیره)
- سرعت بالا، زمان پاسخگویی سریع و مقادیر بیشتر داده در دستگاه هایی که مستقیماً به اترنت متصل هستند
- ادغام کامل دستگاه های جفت پیچ خورده
- امکان ترکیب کنترلر IP KNX با ماژول KNX TP1 برای کاربردهای همه کاره
سخن پایانی
کارو استخدام امیدوار است در این مقاله شما را با کلیاتی در ارتباط با اینکه پروتکل knx چیست؟ آشنا کرده باشد. به شما این نوید را می دهیم که شما با شرکت در دوره های آموزشی این آموزشگاه در طی یک ماه می توانید راحت تر وارد بازار کار شوید. همچنین بدون نیاز به سرمایه، درآمد ماهیانه و میلیونی داشته باشید. به طور مثال دوره آموزش هوشمندسازی ساختمان یکی از به روزترین رشته ها در حوزه برق و الکترونیک و یکی دیگر از تخصصیترین دوره های کاربردی کارو استخدام است. این دوره ها در کارگاه هایی مجهز و به صورت کاملا تخصصی با تجهیزات پیشرفته و بهروز برگزار میگردد.
علاوه بر آموزش هوشمندسازی ساختمان، کارو استخدام همچنین ارائه دهنده دوره های مهارتی از جمله آموزش نصب دوربین مداربسته، آموزش برق ساختمان، آموزش نصب سیستم اعلان حریق، آموزش نصب آیفون تصویری، آموزش نصب درب ریلی، آموزش نصب سانترال و… را با ارائه مدرک معتبری زیر نظر متخصصین تحصیل کرده و مشغول در بازار کار در پایان دوره به کارآموزان، برگزار می کند. جهت مشاوره و ثبت نام در دوره های آموزشی برگزار شده در کارو استخدام با پشتیبانی این سایت به شماره 02188949711 تماس بگیرید.
نویسنده
برترین دوره های ما
- دوره آموزش PLC
- آموزش برق ساختمان درجه 1و2
- آموزش تعمیرات موبایل
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- دوره آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب درب شیشه ای
- آموزش نصب اعلام حریق
- دوره آموزش نصب داکت اسپلیت
- آموزش نصب درب اتوماتیک
- آموزش نصب درب ریلی
- آموزش نصب دزدگیر اماکن
- آموزش نصب سانترال
- آموزش هوشمندسازی ساختمان
دیدگاهتان را بنویسید