جامعترین راهنما درباره اجزای سیستم اعلام حریق + مزایا و معایب
در این مبحث قصد داریم در مورد اجزای سیستم اعلام حریق صحبت کنیم. زمانی که به خطرات احتمالی برای منزل یا محل کار خود فکر می کنید، باید خطر آتش سوزی را نیز در نظر بگیرید. آتش سوزی یک خطر بسیار بزرگ است. ممکن است ناگهان فوران کند و در عرض چند دقیقه کل ساختمان را در بر بگیرد؛ بنابراین مهم است که تمام اقدامات پیشگیرانه ممکن، برای جلوگیری از خطر آتش سوزی و به حداقل رساندن خسارت در صورت آتش سوزی را انجام دهید. سیستم اعلام حریق برای حفظ ایمنی بسیار مهم است، بنابراین مطمئن شوید که می توانید جان و مال خود را از آتش حفظ کنید. در این مقاله با کارو استخدام درباره اجزای سیستم اعلام حریق شما را راهنمایی میکنیم.
سیستم آتش نشانی آشکارسازهای دود، آلارم CO و اعلام حریق را ارائه می دهد که در برابر خطر آتش نقش محافظ را ایفا می کنند. اگر می خواهید روی یک سیستم اعلام حریق خوب سرمایه گذاری کنید، باید اجزای آن را بشناسید. در این مطلب قصد داریم به معرفی اجزای سیستم اعلام حریق بپردازیم.
فهرست مطالب
Toggleسیستم های اعلام حریق چیست؟
سیستم اعلام حریق ابزاری عالی برای ایمن و سالم نگه داشتن املاک است. به طور کلی 3 نوع سیستم اعلام حریق وجود دارد که شامل آشکارسازها (دتکتور شعلهای) کنترل پنل و صفحه کلید می باشد. انواع مختلفی از آشکارسازها برای تشخیص حضور افراد یا پدیده های فیزیکی مانند ارتعاشات یا دود به کار می روند.
اجزای سیستم اعلام حریق
پنل اعلام حریق: کنترل پنل، بخش اصلی از اجزای سیستم اعلام حریق می باشد. کل سیستم توسط پنل کنترل می شود. عملکرد تمام اجزای متصل توسط پنل نظارت می شود. اگر مشکلی در سیستم وجود داشته باشد، پنل به شما هشدار می دهد و شما می توانید اقدامات لازم را انجام دهید. این امر باعث می شود از آسیب بیش از حد جلوگیری شود.
دستگاه راه اندازی: دستگاه های راهاندازی همگی به کنترل پنل اصلی متصل هستند. هنگامی که سیستم اعلام حریق راه اندازی می شود، زنگ هشدار توسط دستگاه های راه انداز ارسال می شود. این زنگ هشدار کمک می کند تا مردم نسبت به خطر آگاه شوند. دستگاه های شروع کننده بیشتر آشکارسازها هستند؛ مانند آشکارسازهای پرتو، آشکارسازهای حرارت، سوئیچ های فشار، آشکارسازهای دود و غیره.
منبع تغذیه: در ادامه مبحث اجزای سیستم اعلام حریق، به بررسی یک بخش مهم دیگر یعنی منبع تغذیه می پردازیم. سیستم های اعلام حریق با برق کار می کنند و نیاز به یک منبع تغذیه اولیه دارند؛ بنابراین باید یک منبع تغذیه ثانویه وجود داشته باشد تا سیستم ایمنی آتش نشانی حتی در صورت قطع برق به کار خود ادامه دهد. منبع تغذیه ثانویه شامل ژنراتورها و باتری هایی است که سیستم را حتی در صورت خاموشی روشن نگه می دارد.
سایر اجزای سیستم اعلام حریق
دستگاه های اطلاع رسانی: بخش دیگر از اجزای سیستم اعلام حریق، بخش اطلاع رسانی می باشد. نقش سیستم اعلام حریق این است که در صورت وجود هرگونه خطر آتش سوزی به مردم اطلاع دهد. اگر سیستمی قادر به اطلاع رسانی به افراد نباشد، نصب آن فایده ای ندارد. همچنین این دستگاه ها در صورت نیاز به تعمیر و نگهداری سیستم نیز اطلاع می دهند. دستگاه های اطلاع رسانی از روش های مختلفی برای هشدار دادن به افراد استفاده می کنند. آنها از صدا، نور و گاهی اوقات از هر دو برای هشدار به مردم استفاده می کنند. این نوع دستگاه ها با نام های مختلفی مانند بوق، زنگ، سیستم های تخلیه صوتی یا صدایی و ترکیبات بوق یا استروب شناخته می شوند.
بخش های دیگر اجزای سیستم اعلام حریق: قطعات ذکر شده در بالا جزء ضروری سیستم اعلان حریق می باشد. اما جدا از آن قطعات، اجزای دیگری نیز در سیستم اعلان حریق وجود دارد. برخی از قسمت های دیگر سیستم شامل ماژول های خاموش کننده، تقویت کننده صدا، ماژول LED، نمایشگر LCD، دروازه IP، رابط گرافیکی، ایزوله، اعلام کننده و مبدل های نوری می باشد.
اجزای سیستم اعلام حریق تجاری – بخش اول
وجود سیستم های اعلان حریق برای هر ساختمان تجاری ضروری است. این سیستم ها افراد را از وجود آتش آگاه می کنند تا جان خود را نجات دهند. امدادگران نیز بتوانند وارد عمل شده و اقدامات لازم را انجام دهند. سیستم های اعلام حریق مدرن دارای اجزای مختلفی هستند که در این بخش به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
دستگاه های اعلام حریق: هنگامی که دستگاه اعلان حریق یک هشدار دریافت کرد، باید وضعیت اضطراری را اعلام کند. دستگاه های اعلام حریق شامل مواردی مانند چراغ های چشمک زن، بوق و زنگ ها هستند.
پنل کنترل اعلان حریق: در ادامه مبحث اجزای سیستم اعلام حریق، به بررسی پنل کنترل می پردازیم. این بخش در حقیقت مغز سیستم است. به طور کلی داده ها را از تمام دستگاه های مختلف در سراسر ساختمان مدیریت می کند. همچنین کاربران می توانند اطلاعات را مشاهده کرده و ببینند که آیا تعمیر، نگهداری یا خطایی وجود دارد که باید رسیدگی شود. پنل کنترل اعلام حریق منبع کدهای عیب یاب است. در مواقعی که سیستم نیاز به رسیدگی داشته باشد، این بخش با قسمت های دیگر ارتباط برقرار می کند. برخی از پنل های کنترل اعلام حریق دارای کارت مدار قابل تعویض هستند.
منبع تغذیه پشتیبان: هشدارهای آتش نشانی باید همیشه از جمله در زمان قطع برق کار کنند. منبع تغذیه پشتیبان بخشی ضروری برای محافظت از ساختمان است. منابع تغذیه پشتیبان معمولاً از باتری های 6 ولت یا 12 ولت تشکیل شده و به کنترل پنل متصل می شوند. پنل کنترل در صورت نیاز آنها را شارژ کرده و برای اطمینان از در دسترس بودن این بخش را نظارت می کند.
اجزای سیستم اعلام حریق تجاری – بخش دوم
دستگاه های راه اندازی زنگ هشدار: در این بخش از معرفی اجزای سیستم اعلام حریق، به بررسی سیستم اعلان حریق تجاری می پردازیم. همه سیستم های اعلام حریق نیاز به توانایی تشخیص وقوع یک حادثه آتش سوزی اضطراری را دارند. این تشخیص می تواند به شکل یک آشکارساز دود، آشکارساز CO2، یک آشکارساز حرارت یا سایر اجزای فعال با سنسور باشد. همچنین می تواند به شکل یک سیستم اهرمی یا کششی باشد. مدل های اهرمی یا کششی در مواردی که فردی آتش را تشخیص می دهد و می تواند سیستم هشدار را فعال کند، استفاده می شود. اکثر سیستم های اعلام حریق دارای ترکیبی از این آشکارسازها هستند که به صورت استراتژیک در سرتاسر ساختمان تجاری قرار گرفته اند.
پنل نمایش و کنترل از راه دور: در این بخش از اجزای سیستم اعلام حریق به بررسی پنل نمایش می پردازیم. اگر یک ساختمان بزرگ باشد، بررسی تمام پانل های کنترل مختلف می تواند زمان بر باشد. یک اعلامکننده از راه دور می تواند به کاربران این امکان را بدهد که در صورت لزوم، تمام هشدارهای آتشسوزی را در سرتاسر ساختمان بررسی، فعال و غیرفعال کنند. سیستم اعلام حریق از راه دور معمولاً در ساختمان های کوچکتر استفاده می شوند.
رابط ایمنی ساختمان: برخی از سیستم اعلام حریق نیز به منظور ارتباط با کل ساختمان در صورت آتش سوزی ساخته شده اند. این جزء می تواند به طور مستقیم با ساختمان تجاری ارتباط داشته باشد. در مواقع اضطراری، سیستم اعلام حریق می تواند درها را باز نگه دارد تا افراد بتوانند فرار کنند. همچنین می تواند درها را ببندد تا دود به مردم آسیب نرساند. علاوه بر این آسانسورها را نیز کنترل کند.
کارو استخدام مجری برگزاری دوره های تخصصی الکترونیک، تعمیرات و کنترل ابزار دقیق
کارو امیدوار است در این مقاله شما را با کلیاتی در ارتباط با اجزای سیستم اعلام حریق آشنا کرده باشد. به شما این نوید را می دهیم که با شرکت در دوره های آموزشی این آموزشگاه در طی یک ماه می توانید راحت تر وارد بازار کار شوید. همچنین بدون نیاز به سرمایه، درآمد ماهیانه و میلیونی داشته باشید. به طور مثال دوره آموزش هوشمند سازی ساختمان یکی از به روزترین رشته ها در حوزه برق و الکترونیک و یکی دیگر از تخصصیترین دوره های کاربردی کارو استخدام میباشد. این دوره ها در کارگاه هایی مجهز و به صورت کاملا تخصصی با تجهیزات پیشرفته و بهروز برگزار میگردد. مدرک معتبری زیر نظر متخصصین تحصیل کرده و مشغول در بازار کار در پایان دوره به کارآموزان ارائه می شود.
جهت مشاوره و ثبت نام در دوره هوشمندسازی ساختمان کارو استخدام با پشتیبانی این سایت به شماره 02188949711 تماس بگیرید. از دیگر دوره های برگزار شده در این اموزشگاه می توان به آموزش نصب دوربین مداربسته، آموزش برق ساختمان، آموزش نصب آیفون تصویری، آموزش نصب درب ریلی، آموزش نصب سانترال، آموزش نصب سیستم اعلان حریق و… اشاره کرد.
نویسنده
برترین دوره های ما
- دوره آموزش PLC
- آموزش برق ساختمان درجه 1و2
- آموزش تعمیرات موبایل
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- دوره آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب درب شیشه ای
- آموزش نصب اعلام حریق
- دوره آموزش نصب داکت اسپلیت
- آموزش نصب درب اتوماتیک
- آموزش نصب درب ریلی
- آموزش نصب دزدگیر اماکن
- آموزش نصب سانترال
- آموزش هوشمندسازی ساختمان
دیدگاهتان را بنویسید