چرا سیم کشی ساختمان بطور موازی است
در این مقاله با کارو استخدام به شما خواهیم گفت سیم کشی خانه ها موازی است یا متوالی و مدار متوالی چیست و مدار موازی چیست و چرا سیم کشی ساختمان بطور موازی است در رابطه با برق کشی ساختمان و نحوه سیم کشی آن و سیم کشی موازی و سری و سیم کشی ساده ساختمان و سیم کشی سری لامپ میپردازیم. اگر که به برق ساختمان علاقه دارید میتوانید در دوره آموزش برق ساختمان کارو استخدام شرکت کنید.
فهرست مطالب
Toggleسیم کشی برق در خانهها به صورت موازی است یا متوالی چرا
سیم کشی ساختمان و نحوه انجام آن بسیار مهم می باشد. به طور کلی باید عنوان نمود که سیم کشی ساختمان ها به صورت موازی انجام می شود. سوال پرسیدید آیا که سیم کشی برق خانه های ما موازی است این نکته یکی از مهم ترین مواردی است که در زمان نقشه کشی برق ساختمان باید مدنظر قرار دهید.
طراحی و نقشه کشی برق ساختمان یکی از اصلی ترین بخش های ساخت یک مجموعه بوده و از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند. اشخاصی که می خواهند بدانند برقکاری انجام شده در منزل آنها به شکلی انجام شده است، نقشه سیم کشی ساختمان دو خوابه را در مقاله ای دیگر به شما آموزش دادیم که از طریق واتساپ با شماره 09108860786 در ارتباط باشید.
سیم کشی موازی
پیش از آنکه به ادامه مقاله بپردازیم، بهتر است با اصطلاحات مربوط به سیم کشی موازی و سیم کشی متوالی آشنا شوید. زمانی که سیم کشی به صورت متوالی انجام شده باشد این امکان را به شما می دهد تا از سوئیچ برای بیش از دوبار استفاده کرده و بتوانید تمامی لامپ ها را با فشردن یک کلید به صورت همزمان روشن و خاموش نمایید.
سیم کشی موازی لامپ
از نمونه سیم کشی های متوالی می توان به سیم کشی موازی لامپ چراغ های موجود در خیابان ها اشاره نمود. از طرف دیگر در سیم کشی موازی لامپ یک اتصال موازی این قابلیت را در اختیار شما قرار می دهد که برای هر لامپ یک سوئیچ جداگانه به کار گرفته و هر کدام را به صورت تکی روشن و خاموش کنید. در ادامه مقاله به توضیح هر یک از این موارد خواهیم پرداخت.
سیم کشی های متوالی:
در این نوع از اتصالات مقاومت ها یا بارها سر به سر متصل می گردند. برای توضیح کامل تر باید گفت که در این نوع از مدار تنها یک مسیر برای عبور جریان وجود دارد. جریان در تمامی شاخه های سیم کشی های متوالی یکسان بوده، اما متفاوت بودن میزان ولتاژ باعث می شود که مقاومت مختلفی در طول مسیر وجود داشته باشد.
هر مقاومت ولتاژی جدا دارد. از همین رو برای محاسبه کل ولتاژ موجود در مدار می بایست مجموع افت ولتاژ را در قسمت های مختلف در نظر گرفت. زمانی که مقاومت ها به صورت متوالی یا سری بسته می شوند، از یک سوئیچ برای کنترل تمامی بارها استفاده می گردد. سیم کشی های متوالی در موارد زیر کاربرد دارند:
- دوربین های مدار بسته یا امنیتی
- برای اتصال فیوز به دستگاهی که از آن محافظت می نماید.
- تجهیزاتی که دارای ترموستات هستند مانند وسایل گرمایشی اتوماتیک درون خانه
- سیم پیچی هایی که به شکل مغناطیسی هستند.
معایب سیم کشی های متوالی کدامند؟
هر نوع از سیم کشی دارای مزایا و معایبی می باشد که در ادامه مقاله قصد داریم چند نمونه از معایب سیم کشی های متوالی را عنوان نماییم:
به طور کلی شکستن سیم یا سوختن لامپ در مدارهای متوالی موجب خراب شدن کل مدار می شود و به همین دلیل با سوختن یک لامپ، باقی موارد موجود در مدار نیز از کار خواهند افتاد. توجه داشته باشید که اگر تعداد لامپ های متصل به مدار را افزایش دهید می تواند بر کیفیت روشنایی آنها تاثیر گذاشته و باعث کم شدن نوردهی چراغ ها شوند.
دلیل این امر هم کاهش میزان ولتاژی است که در مدار جریان می یابد. دقت کنید اگر بارهای بیشتری را به مدار بیفزایید افت ولتاژ بیشتر شده و برای سلامت دستگاه های برقی به هیچ عنوان مفید نمی باشد. در سیم کشی های مدل متوالی تمامی وسایل به طور همزمان، با هم کار میکنند. در صورت خراب شدن یکی از آنها تمامی وسایلی که به مدار متصل هستند از کار خواهند افتاد.
در صورتی که می خواهید از سیم کشی ساختمان متوالی استفاده کنید، حتما می بایست از یک منبع تغذیه برای تقویت میزان ولتاژ ورودی به مدار کمک بگیرید. با افزوده شدن بار بیشتر به مدار، مقاومت کل افزایش پیدا کرده و از سوی دیگر جریان کاهش می یابد. یک منبع تغذیه مناسب می تواند این مشکل را برطرف کند.
مزایای استفاده از سیم کشی های متوالی کدامند؟
در این مدل از سیم کشی ساختمان مقدار سیم کمتری استفاده می شود و می توان عنوان نمود در مصرف سیم صرفه جویی می گردد. از این نوع مدار برای متصل کردن فیوز و قطع کننده در مدار به سایر المان ها استفاده می گردد.
در این نوع از سیم کشی ساختمان اگر مقدار بار افزایش پیدا کند، با وجود بالا بودن مقاومت به راحتی سرباز نخواهد شد. باتری هایی که در سیم کشی های متوالی استفاده می شوند نسبت به سیم کشی موازی دارای طول عمر بیشتری هستند. از مهم ترین مزایای آن می توان عنوان نمود که مدارهای متوالی ساده ترین و راحت ترین نوع سیم کشی هستند. اگر خطایی در این مدل از مدار رخ دهد، به راحتی قابل ردیابی می باشند.
سیم کشی های موازی:
به سیم کشی هایی موازی گفته می شود که در انتهای هر بار یک مقاومت وجود داشته باشد. همچنین بارها یک نقطه اشتراک با یکدیگر داشته باشند. از این نوع مدار عموما برای سیم کشی ساختمان استفاده می گردد. خصوصا ساختمان های تک خوابه و دوخوابه بیشترین میزان کاربرد را برای اتصالات موازی دارند. در مدارهای موازی میزان ولتاژ تمامی نقاط مدار یکسان بوده، اما میزان جریان ورودی به هر بار متفاوت می باشد.
از سیم کشی های موازی در موارد مختلفی استفاده می شود که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم . برای مثال، لامپ ها و چراغ های به کار رفته در منازل همه ما از این نوع مدار می باشد. برای هر اتاق کلیدی جداگانه وجود دارد و می توان لامپ ها را به صورت تکی روشن و خاموش کرد. یکی از مهم ترین کاربردهای مدارهای موازی این است که می توان هر بار را به تنهایی کنترل نمود.
مزایا:
استفاده از مدارهای موازی مزایای زیادی در سیم کشی ساختمان دارند که در زیر به چند مورد از آنها خواهیم پرداخت:
- خاموش یا روشن کردن یک وسیله بر باقی وسایل متصل به مدار تاثیر نمی گذارد.
- در صورتی که یک لامپ یا کابل در مدار بسوزد یا خراب شود بقیه لامپ ها بدون مشکل روشن خواهند ماند.
- با افزودن بار یا لامپ بیشتر به مدار، از میزان روشنایی سایر لامپ ها کاسته نمی شود.
- اگر دستگاه های بیشتری به مدار بیفزایید، مقاومت بالا نمی رود، اما توجه نمایید از میزان مقاومت کل مدار کاسته می شود. این مورد خصوصا در زمان استفاده از کولرهای گازی یا بخاری های برقی بیشتر نمایان خواهد شد.
- این مدل از سیم کشی مطمئن تر بوده و ایمن تر می باشد.
- در مدار های موازی، ولتاژ در تمامی نقاط مدار یکسان بوده، اما جریان های مختلفی به آن وارد می شود.
معایب:
- این مدل از مدار مقدار سیم و کابل بیشتری نیاز دارد.
- در صورتی که یک لامپ به این مدار اضافه نمایید، می بایست جریان ورودی را نیز افزایش دهید.
- نقشه هایی که دارای سیم کشی موازی هستند، پیچیده تر از سیم کشی متوالی به نظر می رسند.
مقایسه مدار موازی و متوالی :
همانطور که در توضیح مدار موازی و متوالی و سیم کشی سری و موازی عنوان شد در سیم کشی های سری، با خرابی یک اتصال تمامی اتصال ها قطع خواهند شد. از همین رو این مدل از سیم کشی برای استفاده در ساختمان ها مناسب نمی باشد.
در مقایسه مدار متوالی و موازی باید گفت از مدارهای سری می توانید برای محافظت از یک دستگاه استفاده کنید. برای مثال زمانی که فیوز به دلیل ورود جریان زیاد می سوزد، جریان تمامی اتصالات قطع شده و دیگر آسیبی نخواهند دید. از سوی دیگر استفاده از مدارهای موازی این امکان را به شما می دهند که هر بار را به صورت جداگانه سوئیچ و کنترل نمایید.
دقت داشته باشید سیم کشی ساختمان و طراحی نقشه های مربوط به آن باید توسط یک برقکار با تجربه انجام شود. اگر می خواهید در این مورد بیشتر بدانید و وارد بازار کار شوید، می بایست مهارت کافی در این خصوص به دست آورید.
گام نخست این است که آموزشگاهی معتبر برای گذراندن دوره های مرتبط بیابید. پیشنهاد ما به شما کارو استخدام می باشد. کلاس های این موسسه از ساعت 9 صبح الی 9 شب برگزار شده و افراد می توانند با توجه به شرایط خود و همچنین مهارتی که مدنظر دارند برای شرکت در این دوره ها اقدام نمایند. این نکته لازم به ذکر است که پس از سپری کردن کلاس های عملی و تئوری مدرکی به کارآموزان ارائه می گردد که زیر نظر سازمان فنی حرفه ای بوده و بسیار معتبر می باشد.
جمع بندی سیم کشی ساختمان :
افرادی که می خواهند در خصوص سیم کشی ساختمان بدانند و به این حرفه ورود کنند باید تجربه کافی هم به صورت عملی و هم به شکل تئوری داشته باشند. توصیه می کنیم با مراجعه به موسساتی مانند کارو استخدام، آموزش های لازم را در این زمینه پشت سر بگذارید. اشخاصی که شاغل هستند نگران نباشند.
این آموزشگاه شرایطی فراهم کرده است که شاغلین بتوانند در روزهای پایانی هفته مانند پنجشنبه و جمعه در کلاس ها حضور پیدا کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره 02188949711 تماس حاصل فرمایید.
نویسنده
برترین دوره های ما
- دوره آموزش PLC
- آموزش برق ساختمان درجه 1و2
- آموزش تعمیرات موبایل
- آموزش نصب دوربین مداربسته
- دوره آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل
- آموزش نصب آیفون تصویری
- آموزش نصب درب شیشه ای
- آموزش نصب اعلام حریق
- دوره آموزش نصب داکت اسپلیت
- آموزش نصب درب اتوماتیک
- آموزش نصب درب ریلی
- آموزش نصب دزدگیر اماکن
- آموزش نصب سانترال
- آموزش هوشمندسازی ساختمان
دیدگاهتان را بنویسید